Gözden kaçırmayın

Yetişkin Kursları Güz Dönemi sona erdiYetişkin Kursları Güz Dönemi sona erdi

Kurulması planlanan Kuraklık ve İklim Değişikliği İnceleme Merkezi, Tekirdağ’da evlerde musluktan akan suyun temizlenmesi ve kanalizasyon sularının da aktif bir şekilde tarımsal sulama gibi alanlarda kullanılmasını amaçlıyor.
 
İSTANBUL’DAN DAHA BÜYÜK BİR ŞEHİRDE YAŞIYORUZ
TESKİ Genel Müdürü Prof. Dr. Halim Orta, 6 bin 313 kilometre karelik Tekirdağ Büyükşehir haritasına ilk bakıldığında insanı hizmet anlamında tedirgin ettiğini belirterek, "En kuzeyinde Karadeniz’e kıyısı olan, aşağıdan da Marmara’ya, Şarköy’e kadar uzanan, İstanbul’un yüz ölçümünden daha büyük yüz ölçümüne sahip bir şehirde yaşıyoruz. Böyle bir Büyükşehir içerisinde insanların en hassas olduğu konu içme suyu ve kanalizasyon hizmetidir. Bölgedeki su kaynaklarının aktif ve doğru kullanımı konusunda çalışmalar yapmaktayız” dedi.
 
KURAKLIĞI TESPİT EDECEĞİZ
Orta, “Kanalizasyon ve arıtma tesislerini yerli yerinde inşa ederek oradan çıktı olarak aldığımız suyu başka proseslerde, tarımsal amaçlı sulamalarda, şehirde yeşil alan sulamalarında, itfaiyecilik hizmetlerinde kullanmayı planlıyoruz. Bunların tamamının sonunda da ana hedefimiz bölge insanını sağlıklı, güvenli su kaynaklarına ulaştırarak herkesi tekrar çeşmesinden yani evindeki musluğundan akan suyu içilebilir düzeye getirebilmektir. Yer altı ve diğer su kaynaklarımızın düzeylerini ve getirilerini, kuraklığı tespit ederek önlemlerimizi ona göre alacağız" ifadelerini kullandı.
 
SEL FELAKETLERİ YAŞADIK
Yaşanan sel felaketlerinden ders çıkarılarak selin önceden bilinebilmesini amaçladıklarını belirten Prof. Dr. Halim Orta, "Çok yakın geçmişte ilimizde, İstanbul’da ve diğer illerde aşırı yağışlar sonrasında sel felaketleri yaşadık. Tekirdağ’da bundan nasibini aldı. Bu tür sıkıntıları daha önceden kestirebilmek ve stratejik planları daha sağlıklı yapabilmek için bünyemizde Kuraklık ve İklim Değişikliği İnceleme Merkezi kurmayı planlıyoruz” dedi.
 
İKLİM DEĞİŞİKLİKLERİNİ TAKİP ETMELİYİZ
Orta, “Üniversitelerin, sivil toplum kuruluşlarının, odaların ve meslek örgütlerinin de aktif olabileceği bir Kuraklık ve İklim Değişikliği İnceleme Merkezi kurabilirsek bu bizim 3 aylık, 6 aylık hatta daha uzun vadedeki iklim değişiklerini önceden takip ederek kestirmemizi ve stratejik planlarımızda buna göre yatırımlar yapmamızı sağlayacaktır. Merkezi kurmamız durumunda sel felaketi gibi doğa olaylarına karşı önceden önlem alabileceğiz" açıklamalarında bulundu.
 
Haber Merkezi