Sorun kökten çözülmeli

Kapaklı'ya bağlı Pınarça Mahallesi sakinleri, belediye tarafından gerçekleştirilen yol bakım onarım çalışmalarının kendilerini mutlu ettiğini fakat yapılanların geçici çözümden ibare

GÜNDEM 5.08.2014 21:55:00 0
Sorun kökten çözülmeli

Kapaklı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Büyükşehir Yasası kapsamında ilçeye bağlanan köy yollarında gerçekleştirdiği bakım onarım çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.

 

ÇUKURLAR SOĞUK ASFALT İLE DOLDURULUYOR

 

İlçenin muhtelif noktalarında gerçekleştirdikleri bakım onarım çalışmalarına Pınarça Mahallesi’nde devam eden Kapaklı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, bahse konu yolda bulunan çukurları soğuk asfalt ile dolduruyor. Kapaklı Belediyesi yetkilileri, yapılan bakım onarım çalışmaları sayesinde hem araçların zarar görmesini engellediklerini hem de olası trafik kazalarının önüne geçtiklerini ifade etti. 

 

BOZULMALARA AĞIR TONAJLI ARAÇLAR SEBEP OLUYOR

 

Köy yollarında meydana gelen bozulmaların, ağır tonajlı araçların bu güzergahı kullanma nedeniyle meydana geldiğini öne süren Pınarça Mahallesi sakinleri ise, “Kapaklı Belediyesi tarafından mahallemizde yapılan bu çalışmalar elbette memnuniyet vericidir. Fakat her defasında bu şekilde onarım çalışması yapılacağına, altyapısı güçlü düzgün bir yol yapılsa ve buradan geçen ağır vasıtaların tonajları sık sık denetlense yollarımızda bu bozulmalar meydana gelmez. diye konuştu. 

 

ASFALTLANMAMIŞ YOLUMUZ NEREDEYSE KALMADI

 

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ise ilçe merkezine bağlı mahallelerin aldığı tüm hizmetlerin, 5 köy ve Karaağaç’ta da gerçekleştirileceğini ifade etti. Yolların bir şehir için ne denli önemli olduğunun altını çizen Başkan Mandalı, “Yol medeniyettir. Yol uygarlığın sembolüdür. Bu bakımdan ilçe merkezimizde asfaltlanmamış yolumuz neredeyse kalmadı. Şimdi sıra Büyükşehir Yasası ile ilçemize bağlanan diğer mahallelerimize geldi. Biz biliyoruz ki Kapaklı halkı her şeyin en iyisine layıktır” dedi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ