Gurbetçilere yönelik hazırlıklar tamamlandı

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Kapıkule Sınır Kapısı başta olmak üzere sınır kapılarında gurbetçilerin gelişi nedeniyle yaşanması beklenen yoğunluğa

GÜNDEM 29.06.2014 17:34:00 0
Gurbetçilere yönelik hazırlıklar tamamlandı

“SON DERECE ÖNEMLİDİR”

Kapıkule'de düzenlenen toplantıda, gurbetçilerin yoğunluğunu hafifletmek ve geçişleri hızlandırmak adına yapılan hazırlıklar anlatıldı. Sürücülerin hızlı bir şekilde sınırlardan geçmelerine yönelik tüm çalışmaların yapıldığını kaydeden Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın, yapılan çalışmalar konusunda Edirne Valisi Dursun Ali Şahin’i bilgilendirdi. Vali Şahin, Avrupa’da yaşayan soydaşlardan Türkiye’ye gelecek olanların zamanlarını çalmadan rahatlıkla sınır kapılarından geçmelerinin son derece önemli olduğunu belirterek, “Avrupa’da yaşayan 3 milyona yakın nüfusumuzdan sanıyorum 6’da biri, yani 500 bin kişisi mutlaka bu kapılarımızdan geçerek çoluk çocuklarına, annesine ve babasına mülake olacaklardır. Böyle kapıların önemi beklemeden, onların zamanlarını çalmadan işlemlerinin yapılarak gitmesi bizim için son derece önemlidir. Türkiye Cumhuriyeti’nin gelişmesinin bir göstergesi olan Kapıkule ve diğer sınır kapılarımız, Edirne’mizde hizmet gören 6 kapımızın da bu şekilde hizmet sergilemesi vatandaşın onların taktirlerine mazhar olması güzel bir olaydır” dedi. 

 

 

TAKİP EDEBİLECEK

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Yalçın ise, hazırlıkların yapıldığını ve endişeye gerek olmadığını belirtti. Yola çıkacak gurbetçilerin internet üzerinden istatistik ve kamera görüntülerini takip edebileceklerini söyleyen Yalçın, hangi sınır kapısını tercih edeceklerse oradan geçmeleri gerektiğini söyledi. Yalçın, geçmiş yıllara yönelik istatistikler hakkında da bilgi verdi. 

Kapıkule'de gümrük sahasına yerleştirilen kameralar ile internet üzerinden canlı yayın yapılacak. Gurbetçiler, yola çıkmadan önce sınır kapılarındaki araç yoğunluğunu bu kameralardan takip edebilecek.