Gözden kaçırmayın

Altın satma vaadiyle 3 kişiyi dolandıran 12 kişi tutuklandı: 4’ü belediye personeliAltın satma vaadiyle 3 kişiyi dolandıran 12 kişi tutuklandı: 4’ü belediye personeli

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Süleymanpaşa’da bulunan tarihi Süleymanpaşa İlköğretim Okulu’nun, şehir merkezinden 100. Yıl Mahallesi’ne taşınmak istenmesini TBMM’de eleştirdi. 
VELİLER ENDİŞELİ
TBMM Başkanlığına Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi veren CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, 1908 yılında inşa edilen okul binasının deprem riski taşıdığı, gerekli sağlamlaştırma çalışmalarının yapılması gerektiği yönündeki açıklamalarını anımsatarak, “Veliler, Cumhuriyet dönemine kadar Tekirdağ’da inşa edilen tek okul olan tarihi okulun, sağlamlaştırıldıktan sonra, okul olarak değil, Milli Eğitim Müdürlüğü binası olarak kullanılacağından endişe ediyor” dedi ve konuyu Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya sordu.
PROTESTO GÖSTERİSİ DÜZENLENDİ
CHP’li Yüceer, önergesinin gerekçesinde “Veliler; okulun, öğrencilerin ve kendilerinin görüşü alınmadan taşınmak istenmesine tepki göstermiş, Tekirdağ Valiliği önünde protesto gösterisi düzenlemiştir. Veliler, haklı olarak öğrenciler için merkezde bulunması sebebiyle en uygun konumda olan okulun taşınmasını istememektedir.  Protesto gösterisinden önce olayın taraflarıyla görüşen velilere, okulun geleceğinin ne olacağı hakkında herhangi bir bilgi vermemiştir” ifadelerini kullandı.
BUNUN ADI KADER Mİ, FITRAT MI?
Okulun akıbetinin takipçisi olacaklarını belirten Yüceer, Tekirdağ’da depreme karşı güçlendirilmesi gereken 143 okul varken, sadece 4 okulun güçlendirilecek olmasının bu iddiayı güçlendirdiğini söyledi. Yüceer, “Kaynak bulunamadığı için okulların güçlendirilmesi yapılamayacağı doğru mudur? Türkiye’yi dünyanın en gelişmiş 10 ekonomisi arasına sokacağını iddia edenler, bir Milli Eğitim Müdürlüğü binası yapamıyorlar, öğrencilerin okuluna göz dikiyorlar, kaynak yetersizliğinden depreme karşı okulları güçlendiremiyorlar. Birinci derece deprem kuşağı olan ülkemizde, hiç aklımıza dahi getirmek istemediğimiz, herhangi bir olumsuzluk yaşanması durumunda bunun adı ‘kader mi, fıtrat mı’ olacak? Bir an önce okullarda gerekli önlemlerin alınmalı, kalıcı çözümler hayata geçirilmelidir” dedi.
SORU YAĞMURUNA TUTTU
Yüzbinlerce öğrencinin zamanının büyük bir çoğunluğunu okulda geçirdiğini kaydeden Yüceer, Bakan Avcı’ya yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti: Okulun sağlamlaştırıldıktan sonra Milli Eğitim Müdürlüğü binası olarak kullanılacağı doğru mudur? İddia doğruysa bu ihtiyaç nereden doğmuştur? Tekirdağ’da Milli Eğitim Müdürlüğü binası olarak kullanılacak başka yer bulunamamış mıdır? Okul binasının depremsellik testinin sonuçları nedir? Geçtiğimiz yıl okula sağlam raporu verildiği iddiası doğru mudur? Genelde Türkiye’de özelde Tekirdağ’da kaç okul deprem riski taşımaktadır? Kaç okulun gerekli sağlamlaştırılma çalışmaları yapılmıştır? Tekirdağ’da depreme karşı güçlendirilmesi gereken 143 okul varken sadece 4’ünün güçlendirilmesinin nedeni nedir? Depreme karşı güçlendirilmesi gereken okullarda şimdiye kadar herhangi bir önlem alınmış mıdır? Alınmamışsa gerekçesi nedir? Kaynak bulunamadığı için okulların güçlendirilmesi yapılamayacağı doğru mudur? Yaşanacak herhangi bir olumsuzluğun sorumlusu kim olacaktır?”
Haber / Emine LALE