Gözden kaçırmayın

Altın satma vaadiyle 3 kişiyi dolandıran 12 kişi tutuklandı: 4’ü belediye personeliAltın satma vaadiyle 3 kişiyi dolandıran 12 kişi tutuklandı: 4’ü belediye personeli

TEK FARK SINIFTA BULUNMAMALARI
NKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından uygulanmaya başlanan uzaktan eğitim ile öğrenciler, okula gitmeden internet üzerinden aldığı derslerle yüksek öğrenimini tamamlama imkanı buluyor. Alt yapının güçlendirilmesi ve çeşitli denetimlerden geçmesinin ardından uzaktan eğitim vermeye hak kazanan NKÜ, Türkiye’de uzaktan eğitim yapan üniversiteler arasında ilk beşin içine girdi. NKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nişancı, "Açık öğretim, yüksek öğrenim almak isteyen insanlar için geliştirilmiş bir ara formüldür. Fakat gelişen teknoloji ile beraber artık açık öğretimin yerini 'Uzaktan Öğretim' almaya başladı. Uzaktan öğretimin tek farkı öğrenci üniversitenin sınıfında bulunmamasıdır. Fakat açık öğretimde öğrenci derslerde bulunmuyor sınavına giriyor" diye konuştu.
DERSLER İNTERNET ÜZERİNDEN İŞLENİYOR
NKÜ’nün internet ağını geliştirerek network üzerinden öğrenciler ve öğretim görevlilerinin online ders yaptıklarına dikkat çeken Prof. Dr. Nişancı, "Enteraktif olarak biz network üzerinden Türkiye’nin herhangi bir yerinden öğrenci kabul ediyoruz ve onunla internet üzerinden ders yapıyoruz. İsterse öğrenci üniversitenin diğer imkanlarından yaralanabiliyor, örgün öğretimdeki derslere katılabiliyor. Uzaktan öğretim, örgün öğretimin ikiz öğretim tarzıdır. Şimdi yeni gelişmeye başladı ve açık öğretimin yerini almaya başladı. Anadolu Üniversitesi açık öğretim konusunda çok meşhur bir üniversitedir. Açık öğretimi bugün başka üniversiteler de yapmaya başladı. Uzakta eğitim ciddi bir alt yapı gerektiren bir öğretim tarzıdır. Üniversitenin kampüsünü genişletmeden erişim alanını genişletmesi anlamına gelen bir öğretim tarzıdır” dedi.
ÖĞRENCİYE DAHA ÇOK İMKAN VERİYOR
Namık Kemal Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi alt yapısının çeşitli denetimlerden geçtikten sonra uzaktan eğitim vermeye hak kazandığını belirten Nişancı, “Türkiye’de uzaktan eğitim yapan üniversiteler arasında ilk beşin içine girdik. Uzaktan eğitim hem üniversitemiz hem de Tekirdağ açısından önemli bir imkan. Çeşitli şekillerden, imkansızlıklardan örgün eğitime katılamayan öğrenciler artık üniversiteye gitmeden sanal ortamda, doğrudan öğretim elemanlarıyla açık ders imkanına kavuşmuş olacaklar. Türkiye’de yüksek öğrenim oranını düşündüğümüz zaman şuanda yüzde 41'ler mesafesinde okuyan öğrenciler var. Uzaktan öğretim bu pastadan pay alacak ve açık öğretime göre öğrenciye daha çok imkan veriyor" dedi.
Haber / Gökhan YILMAZ