Eczacılar sıkıntılarını dile getirdi

Edirne'de eczacıların sağlık sunumu hizmetleriyle ilgili karşılaştıkları sorunların masaya yatırıldı. Düzenlenen toplantıda Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği, İl Sağlık Müdü

GÜNDEM 6.06.2014 18:32:00 0
Eczacılar sıkıntılarını dile getirdi

ECZANE SAHİPLERİ BÜYÜK İLGİ GÖSTERDİ

Edirne Devlet Hastanesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen toplantıya Eczacılar Odası’na bağlı eczane sahipleri de büyük ilgi gösterdi. Toplantıda eczacıların yaşadıkları sorunlar masaya yatırıldı. Karşılıklı fikir alışverişinde bulunularak, sorunların çözümü noktasında ortak akıl arandı. Kurumların kendi işleyiş ve yapısını anlattığı toplantıda, eczane sahipleri ile sağlık yöneticileri birebir hem tanışma hem de karşılıklı soru alışverişinde bulunma fırsatını yakaladılar.

 

 

YENİ YÖNETMELİK YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

2 yıl süren çalışmaların ardından noktasından virgülüne kadar, tek tek incelenerek yapılan yeni Eczane Yönetmeliği 2014 yılının Nisan ayında yürürlüğe girdi. Buna göre; eczacıların görev, yetki ve sorumlulukları yeniden belirlendi. Eczanelerin açılması, işletilmesi, nakli, devri ve kapanması ile eczanelerin özellikleri ve eczacılık hizmetlerinin yürütülmesine dair usul ve esaslar da yeniden düzenlendi. Edirne Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op.Dr. İlhan Açıkgöz, amaçlarının hastanelerin ekonomik sürdürülebilirliğini sağlayarak, artıda kalmak ve bu artıları da  tıbbi hizmetlere yatırım yapmak olduğunu belirtti.

7 MİLYON 700 BİN TL BORCU 4,5 AYDA SIFIRLADIK

Görevi devir aldıkları ilk zamanda, hastanelerin 7 milyon 700 bin TL borcu olduğunu ve bu borcu 4,5 ayda sıfırladıklarını belirten Açıkgöz, “1 yıldır hastanelerimiz olarak artıdayız. Bu artılarımızı daha kaliteli hizmet verebilmek için hekimlerimizin bütün malzeme taleplerini karışlıyoruz. Buna gücümüz var. Teknoloji takip edebilir duruma geldik. Bu anlamda aldığımız yeni cihazlar sayesinde artık hastanelerimizde skolyoz ameliyatı yapabiliyoruz. Bunları nasıl yaptık? Elbette güçlenerek, yeni cihazlar alarak yaptık” dedi.

 

 

ECZANELER YALNIZCA İLAÇ VERİLEN YERLER DEĞİLDİR

Sağlık problemleri nedeniyle evden çıkamayan hastalara Evde Sağlık Hizmetleri Birimi’nce hekim gönderildiğini kaydeden Açıkgöz, “Eczacılar olarak sizler de hastalara yakınsınız. Bu hizmetimizi hastalarımıza duyurun” şeklinde konuştu. Edirne Eczacılar Odası Başkanı Ecz. Cenk Kes’ler soru cevap şeklinde geçen toplantıda yaptığı açıklamada bir eczanede mutlaka bir eczacı bulunması gerektiğini belirterek, “Örneğin genel cerrahi operasyonunun yapıldığı bir ameliyathanede genel cerrahın olmadığını düşünebiliyor musunuz?  O bakıma eczanede başka bir eczacı yok ise o eczanenin kapıları kapalı olmalıdır. Özetleyecek olursam, Eczaneler sadece ilaç değil ilaç hakkında bilgi de veren bir yerdir” açıklamalarında bulundu.

Haber / Gökhan TEKER