Gözden kaçırmayın

Son noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koyduSon noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koydu

EFKAN ALA’YA SORDU
CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından faaliyetlerini sürdürdüğü binadan çıkartılmak istenen Türkiye Kas Hastalıkları Derneği’nin durumunu önergeyle İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya sordu. Yüceer önergesinde, KASDER’in yaklaşık 100 bin kas hastasının toplumla uyumunu sağlamak, daha kaliteli yaşam sürmelerinin koşullarını yaratmak, hastalara ve topluma rehber olmak, çözüm önerileri geliştirerek uygulanmasını sağlamak amacıyla kurulduğunu hatırlattı.
SÖZLER YERİNE GETİRİLMEDİ
Kamu yararına çalışan dernek statüsündeki KASDER’in mesleki ve fiziki rehabilitasyon merkezleriyle binlerce hastaya hizmet götürdüğünü kaydeden Yüceer, 2010 yılından bu yana İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin KASDER’i faaliyet gösterdiği Bakırköy’deki binasından çıkartmak istediğini, İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın aynı yıl “derneğin herhangi bir yer gösterilmeden tahliye edilmesinin doğru olmadığını” ifade ettiğini, ancak bu sözün tutulmadığını bildirdi. Yüceer önergesinde, Derneğin, “Ülkenin sivil toplum örgütüne ihtiyacı olmadığı, derneğin üye bilgilerini paylaşmadığı, dernek faaliyetlerinin durdurulmasının kamu menfaatine olduğu gerekçeleri gösterilerek tahliye edilmek istendiği yönünde iddialar doğru mudur?” diye sordu.
DANIŞTAY ONAYLADI
Önergeyi yanıtlayan Bakan Ala, “Söz konusu taşınmaz İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin mülkü olup, 2886 sayılı Devlet İhale Kanun hükümlerine göre ihale edilmiş olup ihale yapmak suretiyle adı geçen derneğe kiraya verilmiş olup, kira sözleşmesinin bitmesiyle taşınmazı tahliye etmeyen dernek işgalci durumuna düşmüştür. Bu nedenle 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu 75. Madde maddesi gereğince ilgili mülki amirlikçe tahliye süreci başlatılmıştır. Konu dernek tarafından yargıya intikal ettirilmiştir. Danıştayca onanmış, hukuka uygun bulunmuştur” dedi.
YÜZ BİN KAS HASTASI MAĞDUR OLACAK
Önerge yanıtını değerlendiren Yüceer, İBB’nin bu tutumu yüzünden 100 bin kas hastasının mağdur olacağını belirterek, aileleri ile birlikte bu sayının çok daha fazla olacağını bildirdi. Yüceer, “18 Eylül 2013 tarihinde kolluk kuvvetlerini gönderen belediyenin, derneği alelacele tahliye etmek istediğini, ancak tepkiler üzerine eğitim öğretim yılının sonuna kadar süre verdiğini kaydetti. Engelli yurttaşların taleplerinin siyaset üstü olduğunu kaydeden Yüceer, “İBB, dernek yöneticilerine kapılarını kapatmış; 3 yıldır randevu taleplerine cevap dahi vermiyor. Amaç, derneğin kapısına bir an önce kilit vurmak” dedi.
AVM İÇİN Mİ SATILIYOR?
Derneğin kendi olanakları ve gönüllülerin katkılarıyla yaptırdığı binanın ellerinden alınmak istendiğin kaydeden Yüceer, KASDER’in binasının Sarıyer’de yapılması planlanan AVM için satılmak istendiği yönünde iddiaların bulunduğunu, bu durumun ise vahim olduğunu bildirdi. Yüceer, binanın akıbetini takip edeceklerini bildirdi.
Haber / MerveERDUĞAN