Gümrük Bakanıyla toplantıya katıldılar

Keşan ve İpsala Oda Borsa yöneticileri, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile birlikte İstanbul Ticaret Odası Meclis Toplantısına katıldı.

GÜNDEM 9.05.2014 16:13:00 0
Gümrük Bakanıyla toplantıya katıldılar

Keşan ile İpsala Oda ve Borsa Meclis Üyeleri, İstanbul Ticaret Odası’nın 19. Dönem 14. Meclis Toplantısına katılarak Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile birlikte sergi açılışı gerçekleştirdi.

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası, Keşan Ticaret Borsası ve İpsala Ticaret Borsası Meclis Üyeleri, 08 Mayıs Perşembe günü İstanbul’da gerçekleştirdikleri “İTO Meclisine Katılım” programı öncesinde Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile İTO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar ile bir araya gelerek, İstanbul Hünkâr Kasrı Sergi Alanında “Düşler Sahnesi 2” sergisinin açılışını gerçekleştirdi.

Daha sonra İTO Hizmet Binasına geçen heyetler, burada İstanbul Ticaret Odası’nın 19. Dönem 14. Meclis Toplantısına katıldı.

FIRSAT İÇİN İSTANBUL

İTO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar’ın açış konuşması ile başlayan toplantı Bakan Yazıcı’nın konuşmaları ile devam etti. Konuşmasında, Avrupa kentlerinin gayrimenkul alanında beklenti ve gelişimlerine yönelik 2013 tarihli bir raporda, İstanbul'un liderliği elinde bulundurduğuna dikkati çeken Yazıcı, "Raporda, 'Riskten kaçanlar için Berlin ve Londra, fakat fırsat için İstanbul' vurgusu yapılıyor. Raporun tespiti, değerlendirmesi son derece önemli. Bankacılık ve sigorta alanındaki yeni yatırımcıların yanı sıra küresel ölçekte faaliyet yürüten sanayi ve ticaret erbaplarının oluşturduğu kuruluşlar, ofislerini artık İstanbul'da da açmaya başladı. Doğu Avrupa, Kafkasya ve Orta Doğu pazarına en kolay erişimin lojistik merkezidir İstanbul. Bu tercihi, bu şekilde değerlendirmek gerekir" diye konuştu.

Yazıcı, "İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Projesi" kapsamında "İstanbul'un öncelikle bölgesel, nihai olarak da küresel finans merkezi olması" vizyonuyla çalışmaların yürütüldüğünü hatırlatarak, bu çerçevede yapılan çalışmalara değindi.

"NEREDEYSE TÜM İHRACATIMIZIN YARISI İSTANBUL'DAN YAPILIYOR"

Yazıcı, Türkiye'nin 2013 yılı ihracatının 151 milyar 812 milyon dolar, İstanbul'dan yapılan ihracatın ise 70 milyar 910 milyon dolar olduğunu hatırlatarak, "Yani neredeyse tüm ihracatımızın yarısı İstanbul'dan yapılıyor. 2013'te ülkemiz toplam vergi gelirlerinin yüzde 43,28'i İstanbul'da toplanmıştır. Ülkemizde toplanan vergilerin yaklaşık yüzde 20'si gümrük vergileridir" dedi.

Yazıcı, Türkiye'de dünya ile ekonomik ve ticari anlamda sağlam bir bütünleşme süreci hedeflediklerini de vurgulayarak Perakende Yasa Tasarısı, MERSİS Uygulamaları ve E-ticaret konularında bilgiler paylaştı.

Verilen toplantı arasında, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile tekrar bir araya gelen Keşan ve İpsala Oda Borsa Yöneticileri, bölge sorunları üzerine bir süre sohbet etti ve kendisini bölgeye davet etti.

İTO’YA, KEŞAN VE İPSALA HEYETİNDEN BAKAN YAZICI İLE BİRLİKTE TEŞEKKÜR PLAKETİ

İTO Meclis Toplantısının sonunda, Keşan ile İpsala Oda ve Borsa Heyetleri, Bakan Hayati Yazıcı ile birlikte, İTO Meclisine teşekkür ve ziyaret anısına plaketi verdi. İTO Meclis Başkanı Şekib Avdagiç ve Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar’da Keşan ve İpsala heyetlerine katılımlarından ötürü teşekkürlerini sunarak el yapımı minyatür işleme tablo hediye ettiler.

İstanbul TO Meclis Toplantısı ve sergi açılış programına, Keşan ve İpsala heyetlerinden şu isimler katıldı; Keşan TSO Meclis Başkanı Yüksel Alioğlu, Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Selahaddin Uyulgan, Yönetim Kurulu Üyeleri İsmail Şapçı, Kadir Mutaf, Meclis Üyeleri Sebahattin Karlıdağ, Yalçın Şen, Yusuf Cemil Çakıcı. Keşan Ticaret Borsası Meclis Başkanı Necmi Kaymaz, Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Yörük, Yönetim Kurulu Üyeleri Fatih Boyalık, Üzeyir Küçükyaman, Gökhan Korucu, İpsala Ticaret Borsası Meclis Başkanı Necati Görür, Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Girgin, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zafer Çokcengizler, Meclis Üyesi Seçkin Atlı ve Genel Sekreter Cüneyt Altuntaş.

Haber / Menşure KARDEŞ