Gözden kaçırmayın

Altın satma vaadiyle 3 kişiyi dolandıran 12 kişi tutuklandı: 4’ü belediye personeliAltın satma vaadiyle 3 kişiyi dolandıran 12 kişi tutuklandı: 4’ü belediye personeli

Yapılan 7 ayrı bilimsel çalışmanın da bu yönde verilerinin bulunduğu ifade ediliyor.
Çay tüketiminin kanın homosistein düzeyi ile ters ilişki oluşturduğunu dile getiren uzmanlar, çay tüketiminden 30 dakika sonra tansiyonda hafif bir artış gözlendiğini, sonrasında tansiyonun normale döndüğünü kaydediyorlar. Çayın kalp krizi riskini de azalttığını ifade eden uzmanlar, günde bir kupa çay tüketiminin kalp krizi riskini yüzde 44 oranında azaltabileceğini vurguluyorlar.
ANTİOKSİDAN DEPOSU
Yeşil çay ve siyah çayın antioksidan kapasitesi; sarımsak, ıspanak, karnabahar ve Brüksel lahanasından daha fazla olduğu öğrenildi. Tek bardak çayın, 30-60 dakika içerisinde kanda antioksidan seviyesini yükselttiğinin gözlemlendiği açıklanıyor. 
300 ml suya hazırlanmış yeşil çayın (3 kupa) tüketiminden sonra kan antioksidan seviyelerinde ciddi artışlar oluşuyor. Çin'de yapılan bir çalışmada, 40 erkek sigara bağımlısına 7 gün boyunca günde 6 kupa yeşil çay tükettirildiğinde, DNA hasarında ve Serbest Radikal üretiminde azalma olduğu saptanmış.
Haber / Merve ERDUĞAN