Çıta yüksek, gençler teknolojiyle iç içe olmalı

Keşan İlhami Ertem Ticaret Meslek Lisesi'nde düzenlenen Kariyer Günlerinde konuşmacı olan Mustafa Helvacıoğlu girişimcilik ve fark yaratmanın gerekliliğine dikkat çekerek, gençlerin teknolojiyi yakından tak

GÜNDEM 8.05.2014 18:58:00 0
Çıta yüksek, gençler teknolojiyle iç içe olmalı

İNTERNET SOSYAL MEDYADAN İBARET DEĞİLDİR

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, “Kariyer Günleri” çerçevesinde, Keşan İlhami Ertem Ticaret Meslek Lisesi öğrencilerinin konuğu oldu.

Önceki gün gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Helvacıoğlu, girişimcilik çerçevesi içerisinde öğrencilerin yolunu açan ve onlara yol haritasını gösteren sohbet şeklinde bir sunum gerçekleştirerek şunları kaydetti:

“Hem Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı hem de iş dünyasının bir mensubu olarak bugün siz değerli kardeşlerimize yol gösterici bilgiler vereceğiz. Yenidünya düzenin de girişimciliğin yeri çok önemli. İçinde bulunduğumuz günümüz şartlarında devamlı yenilenmek zorundasınız. Teknolojiye yakın olun. Bazen anne ve babalarınız “Kalk Bilgisayar Başından Biraz Ders Çalış” diyebilir. Bu konuda velileri de uyarıyoruz. Bırakın gençler zamanının bir kısmını bilgisayar başında geçirsin. Güncel bilgilere ulaşsın, dünyada neler oluyor anında takip etsin. Sadece ders değil her anlamda kendinizi güncel tutmanız gerekiyor. Bilişim ve internet dünyası geleceğin en önemli alt yapısı olacak. İnternet ve teknoloji ile yakından ilgilenen, bilgisayarı gerektiği gibi kullanan gençlere, veliler kızmak yerine destek olmalı, onları teşvik etmeli. Gençler de interneti sadece sosyal medya olarak kullanmamalı. Dünya tek pazar haline geldi. Girişimci kazanacak ve ayakta duracak. Sizler çok önemlisiniz. Daha da çaba harcayarak çok daha önemli olacaksınız. Çünkü sizler geleceksiniz.”

MİRASLARI EĞİTİMİNİZ OLSUN

“Eve gittiğinizde ailelerinize onlardan miras istemediğinizi, size ev ve araba almamalarını söyleyin. Sizlere eğitimlerinizi miras bıraksınlar. Tüm harcamalarını sizlerin eğitimleri üzerine yapsınlar. Ancak bu sayede fark yaratabilirsiniz. Günümüzde üniversite mezunu olmak, bilgisayar bilmek, bir yabancı dil bilmek farklılık değil. Bunlar zaten olması gereken standartlar. Siz değerli gençlerimizi en iyi şekilde yetiştirip doğru yönlendirebilmeliyiz. Sizlere yol göstermek istiyoruz”.

6 KIZININ DA ÇEYİZ SANDIĞINA DİPLOMALARINI KOYDU

Helvacıoğlu, öğrencilerle yaptığı sohbette, Türkiye ve hatta dünya çapında ünlü bir markanın sahibi olan bir iş adamının, 6 kızını evlendirirken çeyiz sandıklarına diplomalarını koyarak, onlara eğitim miras bıraktığını ve bunun en önemli ve en değerli miras olduğunu ifade etti. Helvacıoğlu; gençlerin anne ve babalarından kendilerine harcayacakları parayı eğitimlerine yatırmaları konusunda ısrarcı olmalarını söyledi.

Öğrencilerin yanı sıra öğretmenlerinde katıldığı ve sohbet şeklinde geçen etkinliğin sonunda, Mustafa Helvacıoğlu’na Okul Müdürü Latif Yavuz tarafından öğrenciler adına çiçek takdim edildi.

Haber / Merve ERDUĞAN