Gözden kaçırmayın

Son noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koyduSon noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koydu

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay, ÇTSO birimlerini gezdi.  Günay, ÇTSO Yönetiminin işin başına geldikten sonra verdikleri pozitif sinerjinin kuruma yansıdığını kaydetti. Günay; “Bugün burada odanın eksikleri var mıdır, neler yapabiliriz, bölgenin ihtiyaçları konusunda çalışma yapacağız. Birçok konuyu görüşme fırsatı bulacağız” dedi.
 
 

 
 
AVRUPA GÜÇLER BİRLEŞİYOR, TÜRKİYE’DE AYRILIYOR
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Taha Ülker, sanayi bölgesi olarak Çerkezköy, Çorlu ve Tekirdağ’ın son yıllarda büyük gelişme kaydettiğini söyledi. Sanayi ve Ticaret odalarının bu bölgelerde ticaret erbabının ve sanayicinin sorunlarına eğilen sivil toplum örgütü olduğunu anımsatan Ülker, “Sanayici dostlarımız sanayi odası kurulması için teşebbüste bulundular. İlk başlangıçta kendilerini yadırgamadık. Sanayi odasının kurulması ticaret odasına dönüşmesi bizi etkileyen bir husus olmayacaktır. Güçlerin ayrılması bizi rahatsız ediyor” dedi. Avrupa’da güçler birleşirken, Türkiye’de güçlerin ayrılmasına bir anlam veremediklerini belirten Ülker, “Yapılan çalışmalarda sanayici dostlarımız bizlerin kendilerini iyi bir şekilde temsil etmediğimizi, onların dertleri ile ilgilenmediğimizi, kendilerinin kuracağı sanayi odasında bu sorunların hepsini halledeceklerini söylüyorlar” dedi.
 
SARIOĞLU TARİF EDEMEDİ
Sanayi odasının kurulması halinde Tekirdağ’da güçlerin ayrılacağını söyleyen Ülker;  şu an kurulu olan düzenlerin sanayicinin sorunlarını da rahatlıkla karşılayacak nitelikte olduğunun altını çizdi.
Ülker, Oda bünyesinde yapılanma ile sanayici sayısının artması gerektiğini söyleyerek “birçok sanayici arkadaşımız meclisimizde bulunmaktadır. ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu’nun bir televizyon kanalında konuşmasında sanayiciyi korumayı, sanayicinin dertlerini çözme adına kuracakları odayı tarif edemedi. Yönetim Kurulu Başkanımızdan da birliktelik adına bunun doğru olup olmadığının tartışılmasını doğru ne ise yapılması gerektiğini ve desteklerini istiyorum” ifadelerini kullandı.
 
 

 
 
SARIOĞLU’NUN ÜSLUBUNU KINIYORUM
Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay; Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Taha Ülker’in sözlerine katıldığını söyledi. Tekirdağ’da bulunan 9 adet oda ve borsanın üzerlerine düşen görevleri fazlasıyla yerine getirdiğini belirten Günay, “Dünyayı incelediğimiz zaman sanayi odası diye bir kavram yoktur. Bu bizim ülkemize mahsustur. Kesinlikle gücü birleştirmek yerine gücü ayırmak kurumları küçültür ve gücünü eksiltir. ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu’nun sanayi odası kurulması ile ilgili kullandığı üslubu da kendim adına kınıyorum. Bu odaya üye olan herkes aynı mesafede ve aynı hizmete tabidir” diye konuştu.
 
BİZİM KURULUŞUMUZDA KOLTUK ARAYIŞI OLAMAZ
Ergene çalışma havzasında sekiz adet ıslah OSB’nin kurulduğunu anımsatan Günay, bunların kuruluş aşamalarında aktif rol aldıklarını belirtti.
“Birileri birbirine koltuk arıyorlar ise bu koltuk arayışı bizim kurumlarımızda olamaz” diye gönderme yapan Günay, “Biz kurumlarımızda farklı meslek sektörlerinde faaliyet gösteren meslek gruplarının fiyat tarifelerini, kapasite raporlarını vermekle yükümlüyüz. Kimseye ayrımcılık yapmıyoruz. Ömer Sarıoğlu verdiği demeçlerde ergene çalışma havzasında yapılan çalışmaların sanayicilerin yaptığı gibi izlenim yaratmaya çalışıyor. Bu çalışma hükümetin projesidir. Kurumlar olarak bu projeye destek veriyoruz. Bunun yanlış algılanmaması gerekiyor” diye konuştu.
 
ODAMIZ VİZYONUYLA HER ODAYA ÖRNEK
Günay, ÇTSO’nun vizyonuyla her odaya örnek olduğunu söyleyerek; “ Sanayiciler gelip hizmet standartları yüksek olan odamıza gelsinler. Her türlü sorunlarının çözümünü arayabilecekleri yer burasıdır. Fiziki, teknolojik yapı, birim ve kurumları ile Avrupa da Londra’ya ve Paris’e gidin bu standartlarda hizmet veren hizmet bina yoktur. Baştan aşağı etkin bürolar oluşmuş, sürekli kendini güncelleyen personel bulunuyor. Birçok sanayicinin bu kurumda yönetici olarak Tekirdağ’a hizmet için çırpındıklarını izliyoruz. Boşa kürek çekiyorlar. Tekirdağ valisi Ali Yerlikaya da bu konu hakkında boşuna uğraşıyor. Sanayi odasının kurulması mümkün değildir. Plan ve metodları A’dan Z’ye kadar yanlıştır. Sanayicilerin de bu kuruma sahip çıkması gerekiyor. Biz Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nin Türkiye’de organize sanayi bölgeler arasında ilk üçte yer almasından dolayı gurur duyuyoruz” ifadelerini kaydetti.
 
Haber/Merve ERDUĞAN