Gözden kaçırmayın

Son noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koyduSon noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koydu

TEKİRDAĞ YAMAÇ PARAŞÜTÜYLE MARKA OLDU
Tekirdağ, son yıllarda yamaç paraşütü ile kendinden sıkça söz ettiriyor.Özellikle Tandem adı verilen ve tecrübeli bir pilotla gerçekleştirilen uçuşlar tercih ediliyor. Tek kişilik uçuşları ise çok tecrübeli kişiler yapabiliyor.Tekirdağ Yamaç Paraşütü Kulübü, tandem (çift kişilik) uçuşların, tecrübeli pilotlar eşliğinde yapılabileceğini açıkladı. Tandem uçuş, çift kişilik bir yamaç paraşütü ile uçuş anlamına geliyor. Tandem'de paraşütü tecrübeli bir pilot idare ediyor. Yolcu sadece etrafı seyreder ve uçuşun tadını çıkarır. Yolcu olarak uçacak kişinin herhangi bir eğitime ihtiyacı olmadığı belirtiliyor. Yolcuya uçuş öncesi iki-üç dakikalık kısa bir bilgilendirme konuşması yapılıyor. 5-15 metrelik kısa bir koşudan sonra uçma rüyanız gerçekleşiyor.
NEREDE UÇULUYOR?
Tekirdağ Uçmakdere bölgesinde rüzgârın ve havanın durumuna göre 260 metreden 625 metreye kadar değişik yüksekliklerde bulunan 3 farklı pistimizden tandem uçuşu yapılabiliyor.
KİMLER UÇABİLİR?
Herhangi bir kalp ve dolaşım rahatsızlığı olmayan, 5 ile 15 metrelik kısa bir koşuyu engellemeyecek fiziksel bir yapıya sahip 35 ile 100kg arasındaki herkes uçabilir.
NE ZAMAN UÇABİLİRİM?
İstediğiniz zaman yamaç paraşütü keyfini doyasıya yaşayabilirsiniz. 12 ay boyunca ağırlıklı olarak hafta sonları olmak üzere hava şartları imkan verdiği takdirde hafta içi veya hafta sonu istediğiniz zaman uçabilmeniz mümkün. Tek yapmanız gereken Tekirdağ Yamaç Paraşütü Kulübü’nü en az 2 gün önceden aramak.
NELER GEREKLİ?
Hafif bir koşuyu engellemeyecek, tercihen uzun pantolon ya da eşofman ile bot ya da spor ayakkabı yeterli oluyor.
Haber/ Merve ERDUĞAN