Vali Yerlikaya: TBMM demokrasimizin teminatıdır

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'nin kuruluşunun 94. Yılında Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, yayınladığı kutlama mesajında "Milletin kayıtsız şartsız egemenliğini temsil eden TBMM, açÄ?

GÜNDEM 23.04.2014 00:54:00 0
Vali Yerlikaya: TBMM demokrasimizin teminatıdır

EN ÖNEMLİ ADIMLARDAN BİRİ

 Vali Yerlikaya; 23 Nisan 1920'de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasının; milli mücadelenin zaferle sonuçlanması, millet egemenliğine dayanan yeni bir devletin kurulması ve Cumhuriyetin ilanı sürecinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gerçekleştirdiği en önemli adımlardan biri olduğuna vurgu yaptı.

TBMM’nin Milletin kayıtsız şartsız egemenliğini temsil ettiğine vurgu yapan Yerlikaya, TBMM’nin açıldığı tarihten itibaren Türkiye demokrasisinin temel organı ve teminatı olduğunu söyledi.

Yerlikaya: “Bu yönüyle TBMM'nin açılması aynı zamanda demokrasi tarihimizin de en önemli kilometre taşını teşkil etmektedir” dedi.

CUMHURİYETE SAHİP ÇIKMA GÖREVİ ÇOCUKLARIN

23 Nisan’ı önemli kılan diğer özelliğinin “Çocuk Bayramı” olması olduğunu anımsatan Tekirdağ Valisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın dünyada çocuklara armağan edilen ilk ve tek bayram olması bakımından da ayrıca önemli olduğuna işaret etti.

Yerlikaya, “Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk; bu gün vesilesi ile gelecek nesillere karşı sevgi ve güveninin bir göstergesi olarak, çocuklarımıza demokratik, laik ve çağdaş Cumhuriyete sahip çıkma görevini vermiştir” dedi ve kutlama mesajında şunları söyledi:

“Bugünün çocukları -sevgili yavrularımız- gün gelecek ülkemizin sanatçıları, sporcuları, yöneticileri, iş adamları, siyasetçileri, devlet adamları olacaklar, yine ülkemizin kaderinin şekillenmesinde önemli rol oynayacaklar.

Bizler, en önemli servetimiz ve umut kaynağımız, geleceğimizin teminatı, yarınlarımız olarak gördüğümüz çocuklarımızın, atalarının izinden giderek, ülkenin huzuru, refahı ve gelişmesi için, günü geldiğinde üzerlerine düşen sorumlulukları daima yerine getireceği inancındayız.

Bu anlamlı günde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, Kurtuluş  Savaşımızın tüm kahramanlarını, Birinci Meclisimizin üyelerini ve ebediyete intikal etmiş milletvekillerimizi saygı ve minnetle anıyoruz.

TBMM’nin açılışının 94. yılı vesilesiyle bütün dünya çocukları ile birlikte kutlanan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı ve tüm dünya çocuklarını sevgiyle selamlıyorum”.

Haber/Menşure KARDEŞ