Gözden kaçırmayın

Son noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koyduSon noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koydu

CHP PM Üyesi ve Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne soru önergesi sundu.
SINAV SONUÇLARI YANLIŞ MI HESAPLANDI?
CHP PM Üyesi ve Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, sınav sonucunun yanlış hesaplanması neticesinde de birçok adayın da mağdur olduğunun öne sürüldüğünü kaydetti. Ayrıca, sınavda çıkan soruların yürürlükte olan tüzük veya yönetmeliklere dayanılarak hazırlanması gerektiğini söyleyen Yüceer, “Sınava girecek olan uzman adaylarının yürürlükten kalkan yönetmelikleri takip etme gibi bir zorunluluğu bulunmamaktadır.  Bu bağlamda sınavda yürürlükte olmayan yönetmeliklere göre soru sorulduğu da iddialar arasındadır” dedi.
SORUYU İPTAL ETMENİZİN GEREKÇESİ NEDİR?
Yaşanan mağduriyetin giderilmesi, hatalı sınav sorularının ve buna bağlı sınav sonuçlarının iptali hakkında bazı adayların hukuki süreç başlattığını kaydeden Candan Yüceer, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik tarafından, “Sınav kâğıdının incelenmesi için kaç aday başvuru yapmıştır? Dilekçeyle sınav iptali için başvuran adayların gerekçeleri nelerdir? Yapılan başvurular sonucu kaç kişinin notu değiştirilmiştir? Sınav sonrası kaç sorunun iptali için başvuru yapılmıştır? İnceleme sonrası kaç soru iptal edilmiştir? Hatalı sınav sorularının iptal edilmemesinin haklı gerekçesi nedir? Sorulardan birinin sizin isteğinizle iptal edildiği belirtilmektedir? Soruyu iptal etmenizin gerekçesi nedir? Sınav sonra yapılan itirazlarda soru sayısı x 10 TL ücret nerede kullanılmaktadır? Adaylardan toplam kaç TL itiraz ücreti alınmıştır? Ülkemizde en çok hangi iş kollarında kazalar ölümle sonlanmaktadır? Ölüm riskinin önüne geçmek için aldığınız önlemler nelerdir?” sorularını yanıtlamasını istedi.
Haber / Emine LALE