ERTEM: SEÇİMLERİN HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM

AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Ali Ertem, oyunu Atatürk İlkokulu'nda kullandı. Ali Ertem, eşi Nuran Ertem ile birlikte saat 11.20'de Atatürk İlkokulu'na gelerek 1114 Nolu sandıkta oyunu kull

SİYASET 31.03.2014 12:05:00 0
ERTEM: SEÇİMLERİN HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM

VAHAP AKAY OYUNU RECEP ARİF GABRALI İLKOKULU’NDA KULLANDI

Seçimlerin iddialı isimlerinden CHP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay, ailesiyle birlikte oyunu Recep Arif Gabralı İlkokulu’nda 1158 nolu sandıkta saat 12.15’te kullandı. Vahap Akay oy kullanmaya geldiği Recep Arif Gabralı İlkokulu girişinde sandıkları dolaşmaya gelen BBP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Faruk Korkmaz ile karşılaştı. Adaylar birbirlerine başarılar dilediler. Oy kullanmaya gelen Akay’a vatandaşların yakın ilgi göstermeleri dikkat çekti. Vahap Akay daha sonra eşi Gülhiz Akay ve diğer aile bireyleriyle birlikte oyunu kullanacağı 1158 Nolu sandık önünde bir süre sırada bekledi. Oyunu kullanan Vahap Akay basın mensuplarına oyunu kullanırken “Seçimler ilçemize Tekirdağ’ımıza ve tüm ülkemize hayırlı olsun” temennisinde bulundu.  

 

 

 

 

CHP’DEN TEKERLEKLİ SANDALYE JESTİ

CHP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay, engelli arabası bulunmayan engellilerin rahatça oylarını kullanabilmeleri için sandık başlarına ikişer adet engelli sandalyesi tahsis etti. CHP’nin bu hareketi engelli vatandaşlar ve aileleri tarafından memnunlukla karşılandı. Engelli vatandaşlar rahatça oy kullanmaları için engelli sandalye tahsis eden partililere teşekkür ettiler. 

 

 

 

 

25 YILLIK HASRET BİTTİ

25 yıldan bu yana Çerkezköy’de Belediye Başkanlığı’nı kazanamayan CHP, 30 Mart yerel seçimlerinde Vahap Akay’la belediye başkanlığını yeniden kazanarak 25 yıllık hasreti sona erdirdi. Büyük katılımla gerçekleşen seçimlerde vatandaşlar sabahın erken saatlerinde oy kullanmaya başladı. AK Parti Belediye Başkan Adayı Ali Ertem oyunu Atatürk İlköğretim Okulu’nda, CHP Adayı Vahap Akay da Recep Arif Gabralı İlköğretim Okulu’nda kullandı. Sandıklar açıldıkça CHP ve AK Parti’nin oylarının diğer partilere göre çok daha fazla çıkması MHP ve BBP’de hayal kırıklığı yarattı. Saatler ilerledikçe CHP’nin oylarının AK Parti’den önde çıkmaya başlamasıyla bu kez AK Parti’de seçim kaybetmenin endişesi yaşanmaya başlandı. CHP İlçe teşkilatı bir anda ana baba gününe döndü ve partililer bir birlerine sarılarak zaferlerini kutladı. Saatler 23.00’ı gösterdiğinde Vahap Akay eşi Gülhis Akay’la ilçe teşkilatına geldi ve partililerin kutlamalarını kabul etti. Akay’dan sonra CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer geldi. O da Vahap Akay’la belediyeyi kazanan CHP’nin zafer sevincini partililerle paylaştı. CHP’nin seçimleri kazandığını duyan vatandaşlar sokaklara dökülerek Cumhuriyet Meydanı’nı doldurdu. Yaklaşık 15 bin vatandaşın doldurduğu alana CHP Tekirdağ Milletvekili ile gelen Vahap Akay burada halka hitap etti.

 

 

 

 

TÜM ÇERKEZKÖY HALKINA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Vahap Akay binlerce Çerkezköylü ’nün doldurduğu Cumhuriyet Meydanı’na geldi. Akay meydana geldiğinde coşkulu bir şekilde alkışlarla karşılandı. Meydanda kurulan platform üzerinden halka seslenen Akay, “Sevgili Çerkezköylü hemşerilerim bu seçimde oy verenden de vermeyenden de Allah razı olsun. Ben artık parti ayırt etmeksizin hepinizin başkanıyım. Bu değişime katkı sağladığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum. Tüm Çerkezköy’e teşekkür ediyorum. Çerkezköy olarak bir özlemimiz vardı. Bu özlem hepimizin özlemiydi. 25 yıllık CHP özlemiydi. Bu özleme sahip çıktığınız için çok teşekkür ediyorum” dedi. Akay, konuşmasını şöyle sürdürdü: “AK Parti ve MHP gönüllüleri de bizimle birlikte oldu. Sizlere verdiğimiz sözlere sahip çıkacağız. Hiç kimseyi ayırt etmeyeceğiz. Hiç kimseye ayrı muamele yapmayacağız. Şeffaf belediyeciliği sizlerle birlikte yapacağız. Belediyeyi sizinle birlikte yöneteceğiz. Oylarınızın kıymetini biliyoruz. Sevgiyi hasreti bugün sandıklarda hep birlikte buluşturduk. Bunu yaparken de ayrımcılık yapmadık. Çerkezköy’ün geleceğine birlikte adım attık.”

 

HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLACAĞIM

Vahap Akay, “Biz herkesin belediye başkanı olacağız dedik. Çerkezköy’ü halkımızla beraber yöneteceğiz dedik. Biz kimseyi çatlatmaya gelmedik. Biz çatlakları yapıştırmaya geldik. Çerkezköy’ün geleceği bizi bekliyor. Vermiş olduğunuz oyların hakkını sonuna kadar vereceğiz. 25 yıllık CHP özlemini sonlandırdığınız için tüm Çerkezköy halkından bir kez daha Allah razı olsun. Sağ olun var olun” diye konuştu. CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer’de Akay’dan sonra kısa bir konuşma yaptı. Yüceer, “Sevgili Çerkezköylü hemşerilerim. Bu gün bu seçimi Vahap Akay kazanmadı. CHP kazanmadı. Bu Seçimi Tekirdağ kazandı. Vahap Akay’la birlikte artık Çerkezköy büyük bir değişim içine girecek. Vahap Akay kardeşim sizlere en iyi şekilde hizmet ederek Çerkezköy yarınlarına daha emin adımlarla yürüyecek. Vahap kardeşime kefilim” dedi.

 

SEÇİM BUROSUNDA DA COŞKU DEVAM ETTİ

Vahap Akay Cumhuriyet Meydanı’nda halka yaptığı teşekkür konuşması sonrası kalabalık bir halk kitlesi eşliğinde Öztürk Caddesi’nde yürüyerek kortej halinde Kösem’deki seçim bürosuna geldi. Burada da toplanan vatandaşlar Akayı coşkuyla davul zurnayla karşıladı. Burada toplanan vatandaşlar bir süre halaylar çekerek göbek attı. Seçim bürosunda toplanan vatandaşlara da kısa bir konuşma yapan Vahap Akay onlara da 25 yıllık CHP özlemini Çerkezköy’de halkla birlikte sonlandırdıklarını söyleyerek teşekkür etti. 

 

Haber / Gökhan YILMAZ