Gözden kaçırmayın

Son noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koyduSon noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koydu

SİYASETİ DOĞRU YAPACAKSAN DOĞRU BİR SÖYLEM GETİRECEKSİN
Seçimlerde esas rakiplerinin CHP olduğunu söyleyen AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Ali Ertem, “MHP ve BBP adayının hiçbir şansı yok. CHP’yi de muhattap almıyoruz. İnşallah 30 Mart’ta sandıklar patladığında arkamızdan bizim tozumuzu görecekler. Ben biliyorum ki gerçek CHP’liler de bize oy verecek. Gerçekten bu memlekete aşık olan insanlar, CHP’li insanlar da bize oy verecek” dedi. Konuşmasının devamında MHP’li Önsel’i eleştiren Ertem, “Diyor ki ‘belediye başkanlığı bilgi tecrübe birikim gerektirir o da bizde var’. Duyan da der ki 15 yıldır belediye başkanlığı yapıyor. Şaşırmamış Allah söyletiyor, sözü doğru söylüyor da aslında bizim için söylüyor. ‘Ben Türkiye’nin en genç belediye başkan adayıyım’ diyor. Gençlerin siyasetin içinde olması gerçekten güzeldir. Ama siyaseti siyaset gibi kendi kuralları içinde doğru yaparsan güzel. Siyaseti doğru yapacaksan doğru bir söylem getireceksin. Siyasete yeni başladın. Yolu doğru seçeceksin. Belden aşağı vurarak siyaset yapılmaz” ifadelrini kullandı.  
 

 
 
CHP’NİN EKMEĞİNE YAĞ SÜRMEYİN
Koray Önsel’in mevcut yönetimin hizmetlerini eleştiremediğini söyleyen Ertem, “Belediye başkanlığı sadece yol kaldırım, altyapı yapmakla olmaz diyor. En azından altyapı yol kaldırım yaptığımı kabul ediyorsun. Geçmişimizde ailece ortak çalıştık. Dün bana amca diyordun. Ne oldu? Siyasetin içine girince ağa babalarından öğrendiğini yapmaya seni ne sürükledi? Utanmadan şimdi Ali babanın çiftliği ve 40 haramiler diyerek benim meclis üyelerime hakaret ediyor. Yazıklar olsun sana” dedi. MHP seçmenine seslenen Ertem, “Vereceğiniz her oy heba olacak. Vereceğiniz her oy CHP’ye gidecek. Gelin yanlış siyasi yollardan gitmeyin.  Vereceğiniz oy seçimi kazanmaya yetmeyecek zaten. CHP’nin ekmeğine yağ sürersin” açıklamalarında bulundu.
 

 
 
O ONUN KARAKTER SORUNUDUR
Faruk Korkmaz’ın aday adaylığı sürecinin sonuna kadar arkadaş göründüğünü, en az 10-15 noktada ‘Allaha kitaba peygambere and içerek namus ve şeref sözü vererek sonuna kadar yanındayım’ dediğini anımsatan Ali Ertem, “Adaylık bize verildikten birkaç saat sonra gidip de BBP’den aday oldu. Olabilir tercihtir. Saygı duyarım. Ama milletin önünde namus, şeref, Kuran, kitap üzerine ettiği yeminler de bir tarafa gitti. O onun karakter sorunudur. Sonraki süreçte kalkıp da bize iftiralara başlayınca işin rengi değişti. Siyaset tertemizdir. En basit tanımıyla insanlara hizmet etme sanatıdır. Ama siyaseti kirletenler insanlardır. Siyaseti yapanlar düzgün siyaset yaparsa siyaset tertemiz olur” dedi. Geçtiğimiz günlerde Kızılpınar’da yaşanan sabotaj iddiasıyla ilgili Faruk Korkmaz’ın kendisini hedef gösterdiğini söyleyen Ertem, “Konuyla ilgili seçimden sonra gerekli suç duyurusunda bulunacağım” diye konuştu.
Haber / Emine LALE