Gözden kaçırmayın

Son noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koyduSon noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koydu

Çorlu Belediye Başkanı Dt. Ünal Baysan, seçim çalışmalarını önceki akşam Havuzlar Mahallesi ve Şeyhsinan Mahallesi Kıvanç Sitesi’nde sürdürdü.
 

 
YILLAR ÖNCE BURADA TAPU DAĞITMIŞTIK
Miting havasında geçen toplantılarda Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan’ın yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak ve CHP Parti Meclis Üyesi  Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer de hazır bulundu. Meydanda toplanan kalabalığa seslenen Yüceer ve Öztrak, AK Parti’nin Türkiye’yi yolsuzluk batağına sürüklediğini iddia etti. Yüceer ve Öztrak’ın ardından Başkan Baysan halka seslendi. Vatandaşlara gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür eden Baysan, “Bundan yıllar evvel, bu meydanda kürsü kurmuş ve mahallenin tapularını Erdal İnönü ile birlikte dağıtmıştık. Burada bulunan vatandaşlarımız bilirler. 1989 yılında belediye başkanı olduğumdan bu yana yaptıklarımız var, yapamadıklarımız var. Bu mahalle, bu insanlar her şeyin en iyisine layıktır” dedi.
NEREDEYSE BİR İÇ SAVAŞ ÇIKSA SEVİNECEKLER
AK Parti Çorlu Belediye Başkan Adayı Özlem Yemişçi’nin ‘Canım ne olmuş, bir Cumhuriyet Parkı yapmış da. Bizim belediyelerde neler yapıldığını gitsin görsün’ dediğini söyleyen Baysan, “Bunu söyleyen kişi bir kere dahi Cumhuriyet Parkı’na gitmemiştir. Orada yürüyüş yapan kadınlarımızı, ninelerimizi, çocuklarımızı ve gençlerimizi görmemiştir. Bir kere dahi o ağaçların altında piknik yapan, orucunu açan insanları görmemiştir” dedi. Baysan, “Türkiye’de yaşıyoruz. Televizyon seyredebiliyor muyuz? Seyredemiyoruz. Neden? Çünkü televizyonda sürekli bağırma çağırma ve kavga var. Diziler ise devamlı vurdulu kırdılı. Türkiye’de şu anda maalesef bir ötekileştirilme var. Bana oy verirsen her şey mübah, bana oy vermezsen tukaka. Neredeyse bir iç savaş çıksa sevinecekler. Şimdi Suriye ile savaş yapmanın planları yapılıyor. Bizim vatandaşlarımızın huzuru onlar için hiç önemli değil. Önemli olan onların iç huzuru” diye konuştu.
 

 
BU MUDUR ADALET?
Türkiye’nin geçmişini çok iyi bildiklerini kaydeden Baysan, “Geçtiğimiz hafta 18 Mart’tı. Çanakkale Savaşı’nda Türkiye’nin her yerinden gelen gençler vatanımızı korumak uğrunda savaş verdiler. Peki, şimdi ne oldu? Şimdi ülkemizin sınırları içerisinde yeni bir devlet oluşturulmaya çalışılıyor. Nevruz kutlamasında yazmışlar: Ya savaş, ya çözüm. Bu ülkede 30 bin kişinin katili, binlerce ocağa ateş düşüren Apo’nun İmralı’dan gönderdiği mesaj okunuyor. Ama bu ülkeyi savunan askerimiz, polisimiz ve vatandaşımız terör örgütünün başı diye konuşunda hapse atılıyor. Bu mudur adalet? Çorlu’da 81 ilden insanlarımız var. Bu insanlar neden gelir? Durup dururken gelmezler elbette. Ekonomik sıkıntılardan dolayı buraya geliyorlar. 81 ilden gelen vatandaşlarımızın hepsi bir arada yaşıyor. Aralarında hiçbir anlaşmazlık yok. Beraberce Gölbaşı Parkı’na gidiyoruz. Yapmış oldukları köfteleri paylaşıyorlar. Tavuk şişleri paylaşıyorlar. Çocukları da beraber oynuyor. Ben bu bakımdan kendimi çok şanslı hissediyorum. Çünkü bu kadar güzel, bu kadar aydın, ‘Adımız Çorlu, Soyadımız Türkiye’ diyen insanların belediye başkanı olmaktan dolayı son derece mutlu ve gururluyum” ifadelerini kullandı.
Haber MERKEZİ