Gözden kaçırmayın

Son noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koyduSon noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koydu

Seçimlere sayılı günler kala Belediye Başkan Adaylarını Radyo Haber ve T Haber TV’de ortak yayınınlanan Gündem Özel programında sırayla konuk alan Gazeteci Şaban Kardeş, önceki gün de AK Parti’den Çerkezköy 2. sıra Meclis Üyesi Adayı olan Çerkezköy Belediye eski Başkanlarından Dr. Remzi Garip’i konuk aldı.
İLK SEÇİMİMİ KAYBETTİM
Dr. Remzi Garip programında başında Çerkezköy’e geliş süreci hakkında Radyo Haber dinleyicileri ve T Haber TV izleyicilerine bilgi verdi. 1980’de Çerkezköy’e yeni mezun olmuş bir doktor olarak geldiğini kaydeden Garip, 30 yıldır Çerkezköy’de ikamet ettiğini kaydetti. 1980’li yıllarda ilçe nüfusunun 8-9 bin olduğunu anımsatan Garip, “Hükümet tabibi olarak bugünkü kaymakamlık binasında göreve başladım. 1984-85 yıllarında ilk sağlık ocağının gelmesinde emeğimiz oldu. 1988 sonuna kadar devlet memuru olarak görev yaptım. 1989’da Doğru Yol Partisi’nin Çerkezköy Belediye Başkan Adayı olarak siyasete adım attım. İlk seçimimi kaybettim. O dönem CHP’nin adayı seçimi kazandı. Nedense hiçbir zaman siyasette dikensiz yolda yürüyemedim. 1994’te tekrar Doğru Yol Partisi’nden Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayı oldum. Benimle birlikte 4 aday adayı vardı. Mülakatta bana ‘seni kamuoyu araştırmasında göremiyoruz’ dediler. 2 gün sonra radyoda DYP kendi adayını açıkladı. Biz de yarım saat sonra bağımsız adaylığımızı ilan ettik” ifadelerini kullandı.
PARTİLERDEN DAHA ÇOK HALKLA BAĞIMI GÜÇLÜ TUTTUM
Bağımsız olarak aday olduğu 1994 Belediye Başkanlığı seçimini kazandığını ve 5 yıl boyunca Çerkezköy Belediye Başkanlığı yaptığını söyleyen Remzi Garip, “1999’da Mesut Yılmaz’ın teklifi ile Anavatan Partisi’nden milletvekili adayı oldum. Başbakan bana beni 1’inci sıradan aday yapacağını söyledi. Milletvekili adayı olduk. 2’nci sıradan aday oldum. Seçimi kaybetmiş olmama rağmen partiye bir katkı sağladım. ANAP o seçimlerde Türkiye genelinde kendi oyundan yüzde 25 oy kaybetti. Tekirdağ’da bunu kaybetmedik ve üzerine yüzde 9 koyduk. İllerde başarıda 7. Sıradaydık. Ben partilerden daha çok halkla bağımı güçlü tuttum. Bu benim doktorluk mesleğimden kaynaklanıyor. İnsanlara verdiğim hizmetler beni halkla yakınlaştırdı. 1991’de siyasette bir başarı sağlamadan ailemle birlikte bir hastane yatırımına başladık. Çerkezköy’de ilk özel hastaneyi kurduk. Türkiyede de 50. özel hastaneydi. 1995-2003 yılları arasında güzel hizmetler verdik. Halkla aramdaki sıcak bağ, siyasette hatırı sayılır bir oy almama vesile oldu. Başkanlık yaptığım dönemde belediyenin imkanları çok kıttı. Bugünkü imkanlar yoktu. Daha sonra belediyelerin gelir kaynakları oluştu. Şimdiki başkanlar daha rahat hizmet edebiliyor” diye konuştu. 
SİZ ADAYIMIZ OLSAYDINIZ BİZ SEÇİMİ ALIRMIŞIZ
CHP’nin 2008 yılındaki İlçe Başkanı Fedai Güven’in kendisini partiye davet ettiğini ifade eden Remzi Garip, “O günkü yönetim beni aday yapmak istedi. Başka partilerden değişik teklifler de geldi. 1994’te bir partide bir kariyer yaptığımı, 1989’da başkan adayı olduğumu belirterek hizmet etmeye hazır olduğumu söyledim. O dönem CHP’nin adayı Metin Dönmez oldu. Bana da Demokrat Parti’den adaylık teklifi gelince ben de kabul ederek halkın karşısına Demokrat Parti’nin adayı olarak çıktım. Seçimlerde 3. olduk. Meclise 5 meclis üyesi yerleştirdik. Seçimlerden sonra CHP Tekirdağ milletvekilleri geldi. ‘Siz adayımız olsaydınız biz seçimi alırmışız’ dediler. Ben de ‘Ablamı çok kişi istedi. Kısmet eniştemeymiş’ dedim” ifadelerini kullandı. 
‘BU TİYATROYU SONUNA KADAR İZLEYECEĞİM’ DEDİM
O dönem CHP’lilerin kendisini partinin oyunu bölmek ve Ali Ertem’in başkan olmasını sağlamakla suçladığını ifade eden Remzi Garip, konuşmasını geçtiğimiz aylarda yaşanan önseçim süreci ile sürdürdü. Önseçimden 2. olarak çıktığını anımsatan Remzi Garip, CHP’de ilçe ve Büyükşehir Belediye Başkan Adaylarının kim olacağının önceden belli olduğunu öne sürdü. Garip, “Bugünkü adayın etrafındakiler, masanın üzerine yumrukla vurarak ‘Remzi Garip aday olamayacak. Bizim aday adayımız bundan sonra 20 sene Çerkezköy’de siyasette hükmedecek’ dedi. Aday adaylarından biri, kamuoyu araştırmasını yapanlardan birini bir lokantanın üst katına çıkarıp 80 form doldurtu. O formlara bir tane şaşma yok. 80’inde de Çerkezköy’de Vahap Akay, Büyükşehir’de de Kadir Albayrak yazılmış. Siyasette tecrübe edinen biri olarak ben görevime devam ettim. Ordan ayrılmayı düşünmedim. ‘Bu tiyatroyu sonuna kadar izleyeceğim’ dedim” açıklamalarında bulundu.
ÖNSEÇİMDEN ALMANYA’DAYKEN HABERDAR OLDUM
CHP’nin yaptırdığı kamuoyu yoklamalarında en çok oyu kendisi ve Metin Dönmez’in aldığını söyleyen Remzi Garip, “Parti 2 kişi arasında tercih yapmalıydı. Önseçim yapılacak dediler. Ben önseçimden Almanya’dayken haberdar oldum. Biz bu oyuna girdik. Bir ekip kurduk. Çalışma neticesinde 616 oyla Vahap Akay birinci, ben de 515 oyla ikinci oldum. Önseçimden sonra Vahap Akay’ı ilk tebrik ettim. Başarılar diledim. Benimle en kısa zamanda görüşmek istedi. Birkaç kez ziyaretime geldi. Meclis üyesi olarak bir isim önermemi istedi. Ben de Turgut İleri’yi önerdim. Bana o ismi yazamayacağını söyledi. Benim mecliste yer almak gibi bir derdim yok. Menfaat işbirliği yaptı diyen genç arkadaşımız kusura bakmasın, benim oraya gitmemdeki en büyük katkı o ve yanındaki sözde kurmaylarıdır” diye konuştu.
TÜM TWİTLERİN ARKASINDAYIM
 Remzi Garip program sonunda sosyal medyada daha önce Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem için yaptığı eleştiriler hakkında açıklamalarda bulundu. Attığı tüm twitlerin arkasında olduğunu söyleyen Garip, “Siyaset böyledir. Seçmek mecburiyetinde kalıyorsunuz. Ben de dahil hepsini kötü kabul edersek, ben daha az kötüyü seçmek durumunda kaldım. Ben 1980’de neysem şimdi de oyum. İnsanlarla kurduğum samimi ilişkide ne konuşmamı ne tutumumu değiştirmedim” dedi. Yaklaşık 2 saat süren programda Remzi Garip, Gazeteci Şaban Kardeş ve Çerkezköylülerin sorularını yanıtladı.
Haber / Ahmet KILAVUZ