Gözden kaçırmayın

Son noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koyduSon noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koydu

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Çerkezköy Tepe Emlak Konutları Piknik Alanı’ndaki betonlaşmayı, bir önergeyle İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya sordu. Bakan Ala, mahalle halkının isyan ettiği betonlaşmayla ilgili sunulan önergeyi yanıtladı.
16 YILDIR TEK BİR AĞAÇ KESİLMEDİ
Bakan Ala, Çerkezköy Belediyesince, Kartaltepe C Tipi mesire yerine çocuk oyun grubu alanı, ahşap yapı mescit ve ahşap çay bahçesi yapıldığını, ağaç dikilmediğini ve 1998’den bu yana hiçbir ağaç kesilmediğini söyledi. Engelli vatandaşların kullanımına ayrılan bölgenin yolunun kilitli parke taşı ile döşendiğini kaydeden Bakan Ala, Çerkezköy Belediyesi’ne 4 şikayet dilekçesi geldiğini, dilekçeler üzerine gerekli işlemler yapıldığını sözlerine ekledi. Bakan Ala, bahse konu orman ve piknik alanına vatandaşın talebi üzerine, onaylı projesine uygun olarak ikinci bir çay bahçesi yapıldığını kaydetti
 

 
TEMİZLİK VE IŞIKLANDIRILMA İLE İLGİLİ SORUNLAR GİDERİLSİN
Önerge yanıtını değerlendiren CHP’li Yüceer, “Bakan Ala, konuyla ilgili 4 şikayet dilekçesi geldiğini ve gerekli işlemlerin yapıldığını söylüyor. Gerekli işlemler yapılmış olsaydı, konu bizlere intikal etmezdi. Mahalle sakinleri eylem yapma ihtiyacı duymazdı. Bakan, ikinci çay bahçesinin vatandaşın talebi üzerine yapıldığını söylüyor. Çok açıktır ki mahalle sakinlerinin talebi ikinci çay bahçesi değildir” dedi. Yüceer, “İnsanlar betonlaşmanın önüne geçilmesini, çevrenin korunmasını, yürüyüş parkurunun sağlık koşullarına uygun malzeme ile düzenlenmasini istiyor. Temizlik ve ışıklandırılma ile ilgili sorunların giderilmesini istiyor. Bakımsızlık yüzünden kuruyan ağaçların yenileri dikilsin. Bakımı yapılmayan, çürümeye terk edilen spor aletlerinin bakımı yapılsın. Piknik alanındaki aydınlatmalar yenilensin istiyor. Ancak; Çerkezköy Belediyesi bu makul isteklere kulak tıkıyor;  çay bahçesi talebini dikkate alıyor” dedi.
İTİRAF NİTELİĞİNDE
Bakan Efkan Ala’nın, “Çerkezköy Belediyesi hiçbir ağaç dikmemiştir” yanıtının itiraf niteliğinde olduğunu, mahalle sakinlerinin sözlerini teyit ettiğini söyleyen CHP’li Candan Yüceer, “Bir kez daha yineliyoruz. Çerkezköy’ün oksijen deposu olan piknik alanı ilçe sakinlerinin istekleri doğrultusunda, amacına uygun şekilde yeniden düzenlenmelidir” dedi.
Haber Merkezi