Gözden kaçırmayın

Son noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koyduSon noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koydu

CHP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay’ın Fatih Mahallesi’ndeki mitingine mahalle sakinleri yoğun ilgi gösterdi. Mitingde CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer de hazır bulundu.
BUNUN ADI DEMOKRASİ DEĞİL
Mahalle sakinlerine ilk olarak CHP Tekirdağ Milletvekili Dr.Candan Yüceer hitap etti. Paltforma sevgi gösterileri eşliğinde çıkan Candan Yüceer, “Seçime sayılı günler kaldı. Biliyorsunuz ülkemiz zor bir süreçten geçiyor. İktidar her geçen gün katı koşullar uygulamakta ve insanlarımızın özgürlüklerini kısıtlamaktadır. 12 yıldır tek başına ülkeyi yöneten AK Parti ülkeyi ne hale getirdi. Buna artık sizlerin ‘gitme zamanınız geldi’ demesi gerekiyor. Sizlerin doğru bildiklerinize onlar hep yanlış diyor. Gezi parkında ağaç kesilmesin diyen gencecik çocuklarımız hayatlarını kaybetti. Sosyal paylaşım siteleri kapatılarak yasaklandı. Devlet televizyonlarında artık muhalefetin haberlerine bile yer verilmemeye başlandı. Artık ülke insanımız neler olup bittiğini bile öğrenemez oldu. Neden? Çünkü onların yasakları yüzündendir. Bunun adı demokrasi değildir. Bir ülkede insanların hakları kısıtlanıyor ya da yasaklanıyorsa demokrasiden söz edilemez” dedi.
 

 
ÇOCUKLARIN BİLE GELECEĞİNİ ÇALDILAR
 CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sizler sanayi bölgesinde yaşıyorsunuz ama ilçemizde işsizlik had safhada. Hiç kimse işe başladığı yerde emekli olamıyor. Her yerde taşeronlaşma var. AK Parti yönetime geldiğinde ne demişti? ‘Yolsuzlukla yoksullukla mücadele edeceğim’ demişti. 2023’te Türkiye dünya birincisi olacak’ dediler. Herhalde yolsuzlukları 2023’te birinci olacak. 247 milyar yolsuzluk var. Bu parayla 270 hastane ve 49 bin okul yapılabilirdi. 30 Marmaray yapılabilirdi. Bu parayla milyonlar doyurulabilirdi. Asgari ücretli, işçi, memur ve emeklinin maaşında kayda değer bir artış sağlanabilinirdi. ‘Yolsuzlukları bitireceğim’ diyenlerin ülkeyi ne hale getirdiklerini görüyorsunuz. Bu para 4 Bakanın çocuklarına gitti. Utanmadan çaldılar çırptılar. Duble yol yaptıklarını söylüyorlar. Ama insanımıza üç kuruşu çok görüyorlar. Geçen yıl 235 kişi iş kazasında hayatını kaybetti. 23 kişi de şehit oldu. Diyorlarki ‘Daima hizmet’. Biz yapılan hizmeti göremiyoruz. Yollar köstebek yuvası. Bir Milletvekilleri demişki ‘işler kötü gidiyor seçimi kazanmamız için altın verelim, para verelim’. Her seçimde yaptıkları bu değimli? Bu sandık her zaman önünüze gelmiyor. 5 yılda bir geliyor. Bu ülkenin vicdanı var. Bu ülkenin Anayasası çiğneniyorsa nifak tohumları ekiliyorsa Çanakkale’de bu ülke için savaşan atalarımızın ruhları inciltiliyorsa onların torunları olarak bu seçimlerde AK Parti’yi saf dışı bırakmak için kırmızı kart göstermeniz gerekiyor. 30 Mart bir fırsattır. Çünkü iktidar sokağa çıkan çocukların bile geleceğini çaldı. Kendine muhalefet edenlere kin ve nefret besliyorlar. Biz 77 milyon insanımıza hizmet için varız. Onlar gibi hiç kimseyi ötekeleştirmiyoruz. Bu ülkede yaşayan dini, dili, ırkı ne olursa olsun herkes bir bütündür” diye konuştu.
SİZLERDEN ÖNCE BEN KARŞILARINDA OLACAĞIM
CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, CHP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay’a tüm Çerkezköylü’lerin destek vermesini istedi. Yüceer, “Adayımız tertemiz pırıl pırıl bir insandır. Çerkezköy’e ve sizlere hizmet etme aşkıyla yanıp tutuşuyor. Akay ve ekibine kefiliz. Bir yanlışları olursa sizlerden önce ben karşılarında olacağım. Ama onlar yanlış yapacak insanlar değil. Hepsinin geçmişi temiz. Çerkezköy’ün gelişmeye ve nefes almaya ihtiyacı var. Sizler mevcut başkana iki kez inandınız oyunuzu ona verdiniz. Ama maalesef beklentilerinize cevap alamadınız. Çerkezköy’ü yarınlara taşıyacak olan Vahap Akay ve ekibine bu seçimde bir şans verin. Göreceksiniz destekleriniz boşa çıkmayacak. Çerkezköy her alanda daha iyi bir yere gelecek. Sizler mutlu insanlar olarak güzel bir kentte yaşamanın keyfini çıkaracaksınız” dedi.
 

 
FATİH MAHALLESİ SEL RİSKİ TAŞIYOR
Seçimlerin gelecek için ülke için çok önemli olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Vahap Akay ise “Sizlerin bu seçimde en doğru kararı vereceğinizden hiç şüphem yok. Sizler neyin ne olduğunu gayet iyi biliyorsunuz. 10 yıldır Çerkezköy’ü yöneten başkan hani bu mahalleyi çamurdan ve sel taşkını riskinden kurtaracaktı. Şimdi sizden ne yüzle oy istiyorlar. Sizleri yalnız bıraktılar. 10 yılda bu mahalleye ne yaptılar. Dere çalışmaları yarım kaldı. Bu mahalle halen sel taşkınlarına karşı sel riski taşımaktadır. Yağmur yağmasın mahallelerimizi su basmasın diye dua eder olduk. Bu mahllemizin tüm sıkıntılarını Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Kadir Albayrak ile birlikte çözüme kavuşturacağız. Ayrıca tüm mahallelerimizin sorunları çözümlenecek” dedi.
KİMSEYİ İNANDIRAMAZSIN
Çerkezköy’de içilemeyen suyu içilir hale getireceklerini söyleyen Akay, “Projelerimiz arasında sporun daha iyi yerlere gelmesi için son derece modern 15 bin kişilik bir stad projemiz var. Çerkezköyspor’u küme düşürenler şimdi seçimde oy almak için ayda 15 bin TL yardım yapma kararı almış. ‘Adam sen bu güne kadar neredeydin’ demezler mi? Hem spora gereken desteği vermeyeceksin hem küme düşüreceksin, sonra da bu belediyenin işi değil diyeceksin. Şimdi de oy alma uğruna yardım yapıyorum diyeceksin. Buna kimseyi inandıramazsın. Biz Çerkezköy’e meslek alanında uygulamalı bir fakülte kurulmasını sağlayacağız. 12 yldır çivi çakılmayan Kapalı Pazar Yeri’ni günün koşullarına uygun ve son derece modern hale getireceğiz” dedi.
 BİZ OY AVCILIĞI İÇİN PROJE HAZIRLAMADIK
Akay, “Bizim projelerimiz her kesim insanımızı mutlu edecektir. Çerkezköy’ün gelişimine katkı sağlayacak gerçek projelerdir. Biz farkımızı 30 Mart’ta ortaya koyacağız. Çerkezköy halkının hakkını koruyacağız. Biz onlar gibi değil sizlerle yani halkımızla birlikte ilçeyi yöneteceğiz. Belediye kapısından halkını kovan değil, saygıyla hizmet eden bir yönetim olacağız. 10 yıldır Çerkezköy’ü yöneten iktidar partili belediye başkanının halkın beklentileri doğrultusunda değil, kendi yandaşları doğrultusunda bir çok yanlış iş yaptığı ortadadır. Bunların hesabını soracağız. Yanlış yapılan tüm işlerin faturasını ödeyecekler. O koltuk onların değil sizlerindir. O koltuğu onlardan 30 Mart’ta alacağız. Ertem bir de anket yaptırmış ve kendini birinci çıkartmış. Sen kimi kandırıyorsun? Sen gidici olduğun için ne dediğini bilmiyorsun. Bizim listemizde Anadolu var, Türkiye var. Hepsi pırıp pırıl tertemiz insanlar. Biz birleştiriciyiz. Onlar gibi ayrıştırmacı değil. Kimin listesinde kimlerin olduğunu halkımız daha iyi biliyor” dedi.
Haber / Seyit SÜREN