Gözden kaçırmayın

Son noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koyduSon noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koydu

İNANCIM DAHA DA GÜÇLENDİ
Vahap Akay’ın Yıldırım Beyazıt Mahallesindeki mitingine CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, CHP Genel Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Haluk Koç, CHP Samsun Milletvekili İhsan Kalkavan, CHP Tekirdağ Milletvekilleri Dr.Candan Yüceer ve Emre Köprülü, belediye meclis üyesi adayları ve çok sayıda vatandaş katıldı. 30 Mart seçimlerinin çok önemli olduğunu söyleyen Akay, “Seçimlere az bir süre kaldı. Bu seçimler Çerkezköy’ün ve Tekirdağ’ın kaderini belirleyecek. Bu akşam burada bu kalabalığı gördüğümde bu işi sizlerle birlikte başaracağımıza inancım daha da güçlendi. Biz geleceğimize sahip çıkmak için göreve talip olduk” dedi.
 
 

 
 
İŞTE DÜRÜSTLÜK BU
7 aday adayı ile yola çıktıklarını fakat ikisinin yollarını şaşırdıklarını belirterek isim vermeden Remzi Garip ve Aktaş Güler’i eleştiren Vahap Akay, “Bu durumu bilmenizi istiyorum. Bizler beşi bir yerde duruyoruz. Partilerinin ve adaylarının yanında olanlar kişisel rant uğruna hiçbir yere gitmedi. Ama yolunu şaşıranlar, kişisel menfaatleri ve rant için bu gemiyi terk etti. Bu neyin telaşıdır. ‘Adayımız kim olursa onun yanında yer alacağız’ demişlerdi. Adaylarının ve partilerinin yanında dimdik duran diğer beş arkadaşımızla buradayız. İşte dürüstlük bu” dedi.
 
 

 
 
CHP 30 MART İKTİDARINA HAZIR
Akay, “Biz Çerkezköy’ü güzelleştirmek ve geliştirmek istiyoruz. Biz Çerkezköy’ü, Büyük Şehir Belediye Başkan Adayımız Kadir Albayrak abimle el birliği içinde geliştireceğiz. Büyükşehir Belediyesi’nden önemli bir katkı alacağız. 10 yıldır Çerkezköy’ü yönetenler mahallenizin sokaklarını neden karanlık içinde bıraktı. Neden yollarınız çamur, bu mahalleden geçen dere neden ısla edilmedi ve mahalle halkı bu pis kokuları neden çekiyor. Şimdi utanmadan gelip oy istiyorlar. Sizler 30 Mart’ta onlara gereken cevabı sandıkta vereceksiniz. Pırıl pırıl ekibimizle sizlere hizmet vermek için talip olduğumuz bu yolda oylarınızı istiyoruz. Çerkezköy’ün geleceği için CHP’yi şaha kaldırın. Kaldırın ki tüm insanlarımızın yüzü gülsün. Biz sizlere Çerkezköy’de değişimi sağlayacağız. Bu değişimi Kadir abimle gerçekleştireceğiz. CHP 30 Mart iktidarına hazırdır” dedi.
 
 

 
 
YOLCU OLDUĞUNU ANLADI
Başbakan Erdoğan’ın yaptığı konuşmalarda insanları ayrıştırdığını belirterek konuşmasına başlayan CHP Samsun Milletvekili İhsan Kalkavan ise “Bu gün TBMM’de kara bir gün yaşandı. Meclise gelen yolsuzluk fezlekerini bile okutmadılar. Bu yaşananlar Afrika ülkelerinde bile yaşanmadı. Oyumuz yüzde 50 diyorlar. Bu millet onlara hırsızlık yapsın diye mi oy verdi. Ama bu millet onlara 30 Mart’ta gitmeleri için yol verecek. Atanmayan öğretmenlerin atanması için kim önerge verdi? CHP verdi. Bugün birçok polis oradan oraya atanmaktadır. Peki bu polislerimizin suçu ne? Açığı varsa açığa alırsın. Polis arkadaşların özlük haklarıyla ilgili kanun teklifini de CHP olarak biz verdik.Niçin şimdi haklarını vermiyorlar.İktidarın talimatı, pkk’lı Şemdin Sakık’ın sözüyle paşaları içeri atan savcıyı tanımayız. Biz Atatürk ilkelerine bağlı savcıları tanırız. Bir paralel yapı çıkardılar. Herkes parelel yapının adamı. İktidarın başı artık şaşırdı. Ne diyeceğini bilmiyor. Yolcu olduğunu anladı” dedi.
 
 

 
 
SİYASET DİN ÜZERİNDEN YAPILMAZ
Samsun’da toplanan vergilerden çok daha fazla paraya sahip olanların şimdi emeklinin, memurun, işçinin parasını şans oyunlarından ve içkiden topladığını iddia eden Kalkavan, “Bu gün emeklilerimiz örgütlense parti kursa, bir siyasi partinin aldığı oyu alır. İktidara geldiğimizde onlardan yaptıklarının hesabını fitil fitil burunlarından getireceğiz. Başbakan zıvanadan çıkmış. Her işine duayla başlıyor ama Allah’ın Kuran-ı Kerimiyle dalga geçiyor. Bunlar nasıl Müslüman. Onlar din üzerinden siyaset yapıyorlar. Siyaset din üzerinden yapılmaz” dedi.
HAKİM VE SAVCI BİZ OLACAĞIZ
Hiç kimseyi ötekiştirmediklerini belirterek konuşmasına başlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç ise “Bu topraklarda bizi bir birimize bağlayan en büyük etken Mustafa Kemal Atatürk sevgisidir. Bu topraklar bedel ödenerek kazanıldı. Biri sandıktan çıktı ve dedi ki, ’yolsuzluklarla mücadele edeceğim’ dedi. Peki ne yaptı? Hiçbir şey. Üstelik kendileri milleti sömürdü. Türbanlı kardeşlerimizin üzerinden siyaset yapıyorlar. Onları da rencide ediyorlar. Sen 80 yıl öncesini bırak. Bizim inancımızda ölülerin arkasından Fatiha okumak vardır. Beddua okumak yoktur. Yolsuzlukları kim yaptı? Kendilerinin ne yaptığını tüm Türkiye ve dünya ülkeleri biliyor. Bu ülkede yaşayanların yüzde 99’u dürüsttür. Bir yazarımız ona makalesinde sen kaç kendini kurtar demiş. Ama onu kaçırmayız. Yaptıklarının hesabını ondan soracağız” dedi. Haluk Koç, konuşmasının sonunda CHP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kadir Albayrak’a destek istedi ve “30 Mart seçimleri sonrasında hakim ve savcı biz olacağız” dedi.
 
 

 
 
SAMSUNLULAR DERNEĞİ DE ZİYARET EDİLDİ
CHP heyeti daha sonra Samsunlular Derneği’ni ziyaret etti. Davul zurnalarla karşılanan CHP Milletvekillerine burada da ilgi büyük oldu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Haluk Koç ve CHP Samsun Milletvekili İhsan Kalkavan burada yaptıkları konuşmada da Çerkezköy’de yaşayan tüm Samsunluların firesiz Vahap Akay ile Kadir Albayrak’a destek vermelerini istedi. Koç ve Kalkavan, “Türkiye’yi uçuruma götüren Abbas artık yolcu. 30 Mart’ta sandıkta ona gereken cevabı verin. Verin ki artık sizlerin de yüzü gülsün. Onlar yanlı medya sayesinde kendilerini hep önde gösteriyor. Sakın onlara kanmayın. Bu vatan hepimizin ve birlikte onlara 30 Mart’ta gereken cevabı vererek ülkemize ve geleceğimize sahip çıkacağız” diye konuştu. 
Haber / Seyit SÜREN