Gözden kaçırmayın

Uzunköprü Belediye Başkanı Ediz Martin, yeniden CHP’deUzunköprü Belediye Başkanı Ediz Martin, yeniden CHP’de

CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Haluk Koç ve CHP Samsun Milletvekili İhsan Kalkavan, 30 Mart seçimleri öncesi Belediye Başkan Adayı İrfan Mandalı’ya destek olmak için Kapaklı’ya geldi. Kapaklı Yuvam Konutları’nda düzenlenen CHP Mitingi’ne CHP Genel başkan Yardımcısı Prof. Dr. Haluk Koç, CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, CHP Samsun Milletvekili İhsan Kalkavan, CHP PM Üyesi Candan Yüceer, CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kadir Albayrak, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, CHP Çerkezköy İlçe Başkan Adayı Vahap Akay, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, Çerkezköy İlçe Başkanı Saim Özkan ve 200’e yakın vatandaş katıldı.
Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı Belediye Başkan Adayı İrfan Mandalı, önceki akşam Yuvam Konutları mevkiinde düzenlenen mitingde Kapaklı’da yaşayan Samsunlu’lara  seslendi.
MECLİSTE KARA BİR LEKEYE İMZA ATILDI
Programın açılış konuşmasını CHP Samsun Milletvekili İhsan Kalkavan gerçekleştirdi. CHP olarak insana değer veren bir partinin neferleri olduklarını söyleyen İhsan Kalkavan, “Dün akşam mecliste kara bir lekeye imza atıldı. Bütün dünyanın duyduğu hırsızlık olaylarını ortaya çıkarmak için toplanmıştık. Ama iktidar oy çokluğuyla bunu engelledi. Eğer onlar da bizim gibi insana değer verseydi yetim hakkını 4 Bakan’dan alıp bütçeye koyarlardı” dedi.
KAPAKLI’NIN İLÇE OLMASINI SAĞLAYAN ELLERİ ÖPÜYORUM
AK Parti hükümetinin CHP’yi 3’üncü köprü ve 3’üncü havaalanına karşı olmakla suçladığını söyleyen Kalkavan, “Biz 3’üncü köprünün kendisine değil ihale şekline karşı çıktık. Yapılacağı yere karşı çıktık. Biz 3’üncü havaalanına değil ihalesinin yapılış şekline karşı çıktık. Çünkü ihaleleri kendi yandaş müteahhitlerine veriyorlar” ifadelerini kullandı. İhsan Kalkavan, “Hükümet ekonomi iyi diyor. Fakat bugün işçisine evrdiği maaşı bütçeye giren sıcak paradan veriyorlar. Nedir bu sıcak para? Alkollü içeceklerden, şans oyunlarından ve trafik cezalarından elde edilen vergilerdir” dedi. Kapaklı’nın mevcut başkan İrfan Mandalı sayesinde ilçe olduğunu belirten Kalkavan, “Kapaklı’nın ilçe olmasını sağlayan elleri öpüyorum. Fakat sizler 30 Mart’ta babayı oğuldan ayırmayacaksınız ve Büyükşehirde de Kadir Albayrak’ı destekleyeceksiniz. Bundan şüphem yok” diye konuştu.  
BİZ KAÇIRDIK SİZ KAÇIRMAYIN
Mitingde bir sonraki konuşmayı ise CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Haluk Koç gerçekleştirdi. “Dün hırsızları meclisten kaçırdık” diyerek konuşmasına başlayan Haluk Koç, “Biz onları elimizden kaçırdık ama inşallah sizler 30 Mart’ta sandıkta kaçırmayacaksınız” dedi. Konuşmasının devamında Kapaklı’da yaşayan Samsunlu hemşerilerine seslenen Haluk Koç, “Burada onurlu duruyorsunuz. Çocuklarınıza helali haramı öğreterek duruyorsunuz. Bu onurlu duruşunuzu 30 Mart’ta sandıkta da göstereceğinizden şüphem yok. İrfan Başkana sahip çıkacağınızdan şüphem yok” dedi.  
BURADA HIRSIZLAR POLİSLERİ VE HAKİMLERİ KOVALIYOR
Türkiye’nin sıkıntılı bir süreçten geçtiğini ifade eden Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, “Dün akşam meclis çatısı altında olmaktan utandım. Yüzümü önüme eğdim. 1 lokma 1 hırka için geliyoruz dediler fakat hepsi han hamam sahibi oldular. Bunlar hem hırsızlar hem de mağdurlar. Hem çalıyorlar hem de ağlıyorlar” dedi. Türkiye’de işlerin tersine döndüğünü belirten Haluk Koç, “Dünyanın her yerinde biri hırsızlık yaparsa polis yakalar hakim cezasını verir. Burada hırsızlar polisleri ve hakimleri kovalıyor. Benim oğlumdan daha küçük yeni yetme velet, ne idüğü belirsiz İranlı başka bir yeni yetmenin oyuncağı olmuş. Ama hepsi bunun hesabını verecek” dedi.
BU SAATTEN SONRA MEŞRU DEĞİLSİN
Konuşmasının sonunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yüklenen CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, “Bu saatten sonra sen meşru değilsin. Ruhsal sorunları olan bir dikdatör bozuntususun” ifadelerini kullandı. Haluk Koç, insanın oyunun namus demek olduğunu belirterek, “30 Mart’ta oy verdikten sonra işiniz bitmeyecek. Sandığa ve namusumuza sahip çıkacağız. Hepiniz birer sandık müşahidisiniz. Bunlar sizin oylarınızı da çalar” ifadelerini kullandı. CHP Samsun Milletvekili İhsan Kalkavan ve CHP Genel başkan Yardımcısı Prof. Dr. Haluk Koç’un konuşmalarının ardından toplanan kalabalığa hitap eden Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kadir Albayrak ve Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı da yaklaşan seçimler için destek istedi.  
Haber / Ahmet KARDEŞ-Gökhan YILMAZ