Gözden kaçırmayın

Son noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koyduSon noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koydu

Kapaklı Belediyesi tarafından Cumhuriyet Aile Sağlığı Merkezi'ne EKG Cihazı yardımı yapıldı.
KALP RAHATSIZLIKLARI HAKKINDA BİLGİ VERİR
Kapaklı Belediyesi'nin her zaman Aile Sağlığı Merkezleri’nin yanında olduğunu ifade eden Cumhuriyet Aile Sağlığı Hekimi İskender Asutay, "Bu cihaz kalbin elektriksel aktivitesini deriye yerleştirilen küçük metal diskler vasıtasıyla ölçmektedir. EKG cihazı, kalp genişlemesi, kalp büyümesi, kalbe giden kan miktarındaki azalma, yeni veya eski kalp hasarları, kalp ritim problemleri ve değişik kalp ve kalbi saran zar hastalıkları hakkında önemli bilgiler verebilmektedir. Aynı zamanda kalpteki ritim bozukluklarının tedavisinde de kullanılır” dedi ve desteklerinden dolayı Kapaklı Belediyesi’ne teşekkür etti.
HERHANGİ BİR RİSK YOK
Cumhuriyet Aile Sağlığı Hekimi Veli Cicimen ise EKG testi, genellikle, göğüs ağrısı ile başvuran hastalarda kalp krizi tanısını koyabilmek, düzenli veya düzensiz kalp ritim bozukluklarını ortaya çıkarmak amacıyla kullanıldığını söyleyen Asutay, “Efor testi sırasında kalbin elektriksel aktivitesini kaydetmek, kalbi etkileyebilecek değişik ilaçların etkilerini veya yan etkilerini değerlendirmek amacıyla yapılmaktadır. Kalp hastalığı şikâyeti olan hastaların veya kalp hastalığı açısından risk taşıyan hastaların değerlendirilmesi amacıyla da EKG testi yapılmaktadır.  EKG çekiminde herhangi bir risk bulunmamaktadır. Bu test tamamen güvenli bir testtir. Cihaz kalbin elektriksel aktivitesini kaydetmektedir” dedi.
SAĞLIK HİZMETLERİ ÖNEMLİ MESAFELERE ULAŞTI
Sosyal devlet anlayışının en önemli özelliklerinden birisinin de, tüm vatandaşlara, zamanında ve yeterli sağlık hizmetinin sunulması olduğunu belirten Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ise “Bu amaçla gelişen teknolojinin hızla ilerlediği günümüzde, yürütülen sağlık hizmetlerinin çok önemli mesafelere ulaştı. İnsan odaklı hizmet anlayışı çerçevesinde, sağlık alanında yapılan yardımların desteklenerek, vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerine erişiminin önündeki tüm engelleri ortadan kaldırmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.
Haber / Menşure KARDEŞ