Gözden kaçırmayın

Son noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koyduSon noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koydu

BÜROKRASİYİ AŞAMADIK
2004 seçimlerinde Kızılpınar Belediye Başkanlığı için BBP’den adaylığını açıklayan ve seçimleri kazandıktan sonra AK Parti saflarına katılan Faruk Korkmaz, yıllar sonra yeniden yuvasına döndüğünü ifade etti. Göreve geldiğinde Kızılpınar’da altyapı ve park olmadığını söyleyen Korkmaz, “Bir köy teslim aldım. Kızılpınar’ı kent yaptım. İnsanların işi, aşı oldu. Kızılpınar, herkesin zenginleştiği bir yer oldu” dedi. Kızılpınar’ın bozuk yolları ile ilgili gelen soruları da yanıtlayan Faruk Korkmaz, “Benim tüm yollarım yapılmış. 2004’te göreve geldiğimizde tüm yollarımızı yaptık. İstanbul’da dahi her gün yollar kazılır yapılır. Kızılpınar çok göç alıyor. Göreve geldiğim gün su projesini başlattım. Bürokrasiyi aşamadık. İller bankasından ödenek alıp projesini yaptıramadık” diye konuştu.
ÜLKEMİZDE ÇOK YANLIŞ ŞEYLER OLDU
AK Parti ile BBP arasında yaşadığı gel gitler hakkındaki soruları da içtenlikle yanıtlayan Korkmaz, “Belediye başkanları halkın malıdır. Millet hangi partide görmek isterse başkan o partiden olur. Benim siyasi çizgim değişmedi. Ben her zaman gurur duyduğum partime döndüm. 2004’te benim 2 meclis üyem vardı. Diğerleri Doğru Yol Partisi ve AK Parti’dendi. Milletime daha güzel hizmet yapmak için AK Parti’ye geçtim” dedi. 17 Aralık operasyonu hakkında da açıklamalarda bulunan Faruk Korkmaz, “Vatandaşlarımız 17 Aralık’ı çok iyi değerlendirmelidir. Kimse Türkiye’yi germesin. 17 Aralık yanlış bir tutum ve ülkemizde çok yanlış şeyler oldu. Bir cemaate mal etmemek lazım” dedi. Aynı cümleleri AK Parti çatısı altındayken de söylediğini belirten Faruk Korkmaz, “Cemaati fazla konuşmayın diyordum. AK Parti’nin adayı olsam da bunları söylerdim” dedi. Vatandaşların uyanık olmasını isteyen Korkmaz, “Hükümet de bizim hükümetimiz, cemaat de bizim cemaatimiz” ifadelerini kullandı.
DURAKLARIMIZ YETERSİZ
Korkmaz, Çerkezköy’de olmayıp Kızılpınar’da ne var?’ sorusuna ise ‘Kızılpınar’da yaptıklarım Çerkezköy’de var mı?’ sorusuyla cevap verdi. Çerkezköy’ün mahallelerini gezdiğini belirten Korkmaz, “Kültür merkezi, gençlik merkezi, konferans salonu yok. Kızılpınar’da yapılan liseyi belediye olarak kendilerinin yaptığını kaydeden Korkmaz, “Herhangi bir kurumdan para almadım. Okulu sadece bina olarak verdiler. İçini belediye olarak biz yaptık. Çok programlı liseyi de biz yaptık kimseden bir kuruş para almadık” dedi. Kızılpınar’ın duraklar konusunda eksiği olduğunu söyleyen Korkmaz, “Su hatları çekildiği için yapamadık. Büyükşehir yasasından sonra bizim elimizi kolumuz bağladılar. Duraklarımız var ama yetersiz” diye konuştu.
BELEDİYE MEYDANINDA KENDİMİ ASARIM
Gazeteci Şaban Kardeş’in mal varlığını sorması üzerine de konuşan Korkmaz, en rahat cevap vereceği sorunun bu olduğunu söyledi. 20’ye yakın müfettişin konuyla ilgili inceleme yaptığını söyleyen Korkmaz, “Müfettiş giderken ‘başkan senin yatını, katını bulamadık’ dedi. Bana atılan çamurlar hoş değil. Ben geldiğim zaman 5 katlı evim vardı. Şuanda siyaset yüzünden 5 katlı evim de gitti. Evimin üzerinde haciz var. Evim oğlumun üzerinedir. Üzerime bir tek arabam var. Onu da düğün yaparken kızıma verdim. Onun dışında benim mal varlığım varsa ispat etsinler. Herhangi bir yerde bir mal varlığıma rastlarlarsa ben belediye meydanında kendimi asarım. Bu kadar rahatım. Paramı kaybettim ama vatandaşımın gönlünü kazandım. Bugün Çerkezköy’de göğsümü gere gere geziyorum” ifadelerini kullandı.
BİR DAHA O HATAYI YAPMAM
Gündem Özel’de Kızılpınar Belediyesi’nin borçları hakkında da bilgi veren Korkmaz, “2.5 milyon TL gibi bir borç kaldı. Ayın 21’inde bir satış yapılacak. O satıştan sonra tüm alacaklılar paralarını alacak. Borçlar Çerkezköy Belediyesi’ne kalmayacak. Borçları kapatacağım” dedi. İller Bankası’ndan gelen paralar sadece maaşlara yetiyor. Belediye başkanı üretmeden, satmadan bir şey yapamaz. Satılan 1200 dönüm yerden 12 milyon TL para aldık. Kızılpınar’a kale duvarları gibi istinat duvarları yaptık, okullar yaptık, kültür merkezi yaptık. Bunları bu parayla yaptık” dedi. Seçimlerde Çerkezköy Belediyesi’nin kazanacaklarını Nisan ayında da asfalt araçlarının Kızılpınar’a gireceğini belirten Korkmaz, “2004’te BBP’den başkan seçildikten sonra AK Parti’ye geçtim. Bir kere AK Parti’ye geçtim. Bir daha o hatayı yapmam” açıklamalarında bulundu.
Haber / Menşure KARDEŞ