Gözden kaçırmayın

Uzunköprü Belediye Başkanı Ediz Martin, yeniden CHP’deUzunköprü Belediye Başkanı Ediz Martin, yeniden CHP’de

SEÇİMLERE 21 GÜN KALDI
Tanıtım programına CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Saim Özkan’ın katılmaması dikkatlerden kaçmadı. Partililerle birlikte seçim şarkısını seslendiren Vahap Akay, partililerin programa gösterdiği ilgiden oldukça memnun kaldığını söyledi. Programın açılış konuşmasını İlçe Eğitim Sekreteri Nejdet Ertürk yaptı. Seçimlere 21 gün kaldığını söyleyen Ertürk, “Tekirdağ’da büyükşehir ile birlikte 12-0 yapmak için el ele çalışıyoruz. İnşallah bunu başaracağız. CHP’nin olduğu her yerde coşku ve heyecan var. Coşku ve heyecanın olduğu her yerde de CHP var” ifadelerini kullandı.
10 YILLIK ORTAKLIK AFİŞE OLDU
Çerkezköy’ün 20 yıldır CHP iktidarına susadığını belirterek konuşmasına başlayan Vahap Akay ise yeni Çerkezköy’ün önümüzdeki 5 yılına talip olduğunu ifade etti. Çerkezköy’ün yeniliğe ve değişime hazır olduğunu belirten Akay, “Karanlık ve çamurlu sokaklardan bıktık. Bugüne kadar benimle birlikte olan 5 aday adayı arkadaşıma teşekkür ediyorum. Bir tanesini ise ayırdım. Koltuk sevdasıyla yola çıkanlar, yollarından saptı. Çerkezköy sevdasıyla yola çıkanlar ise yürekleriyle yanımızdadır. Birilerinin koltuk sevdası birilerini telaşı ile birleşti. 10 yıllık ortaklık afişe oldu. 100 bin TL’lik borç batağı yeni değil. Hep birlikte yaptılar. CHP’ye geldi ve sandığa girdi. Sandıktan çıkan milli iradeye saygısı olmayanlar işbirliği ile ortaklığa girdiler. Çerkezköylüler 10 yıldır bu zikzakları görüyor. Çerkezköylüler size sandıkta cevabını verecektir” diyerek isim vermeden Remzi Garip’i eleştirdi.
GELECEĞİMİZİ İPOTEK ETTİNİZ
Çerkezköy’ün hak ettiği yerde olmadığını söyleyen Akay, “İlçemiz sosyal ve kültürel çöküntü içindedir. Altyapı, dere yatağı sorunu var. Gençler sokağa çıkamıyor. Bugün bu projeleri ortaya koyanlara sesleniyorum. 10 yıldır neredeydiniz? 2003’te Çerkezköy’e yapılan spor alanını hayvan barınağı olarak bıraktınız. Çerkezköy’de yolları 3 kere bozup yaptınız. Geleceğimizi ipotek ettiniz. Kızılpınar’da meraları sattınız. Çerkezköy’ü vergi yüzsüzlerinde birinci sıraya oturttunuz. Biz ilçeyi vatandaşla birlikte yönetmeye talibiz. 7’den 77’ye Çerkezköy’de okuyacağız, çalışacağız, üreteceğiz ve güleceğiz. Türkiye’ye örnek olacağız. Belediye mesleki eğitim merkezimiz olacak. Çerkezköy, uluslar arası üretim, ticaret ve eğitim kenti olacak” diye konuştu.
HİÇKİMSE YATAĞA AÇ GİRMEYECEK
Projelerinden birinin de 4 yıllık Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu kurup teknik ve iktisadi programlarda eleman ihtiyacının bölgeden karşılanmasını sağlamak olduğunu söyleyen Akay, “Küçük Sanayi Sitesi’ni yeni baştan düzenleyeceğiz. Mahallelerimizde hemşericilik bilincinin gelişimine yönelik faaliyetlerde bulunmak, kadınlara yönelik hizmet ve eğitimler gerçekleştirmek amacıyla Çerkezköy Belediyesi Mahalle Evleri kuracağız. Her yıl okula yeni başlayan çocuklarımızın çanta ve okul setleri belediyemiz tarafından karşılanacak. Başımızın tacı öğretmenlerimiz için öğretmenevi inşa edeceğiz. Gençlik festivalleri düzenleyeceğiz. Hiçkimse yatağa aç girmeyecek. İhtiyaç sahiplerinin evlerine 365 gün sıcak yemek götüreceğiz. Gıda Bankası projesi ile siyasallaşmış yardım anlayışını ortadan kaldıracağız. Kent Konseyi’ni daha işler hale getireceğiz. Mahalle meclisleri kuracağız. Kadın ve çocuk misafirhanelerimizi hayata geçireceğiz. Aile danışma merkeziyle psikolojik ve hukuksal destek sağlanacak” açıklamalarında bulundu.
GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİNİ ORTADAN KALDIRACAĞIZ
Mobil sağlık hizmetleri yanında kalıcı sağlık evlerinin hizmet kalitesini geliştirmek ve her türlü tıbbi ihtiyaçlarının giderilmesi amacıyla çalışmalar yapacağız. Kronik hastalıklar danışma ve eğitim merkezi kuracağız. Yaşlılık hastalıkları merkezi kuracağız. Belediye Sağlık merkezi 24 saat çalışacak. Olanağı olmayan yaşlılarımızın ve hastalarımızın evlerine kadar gidilip tıbbi bakımları ücretsiz yapılacak. Taziye çadırları kuracağız. Aşevinden gelecek yemekler ile taziyeye gelen misafirleri ağırlayacağız. İlçemizde yaşayan tüm engelli vatandaşlarımıza ulaşacağız. Engelli vatandaşlarımızın su bedellerinde indirim yapacağız. Engelsiz Yaşam ve Eğitim Merkezimiz olacak. Kapalı Pazar alanları çoğalacak. Özellikle Kızılpınar, Veliköy ve Çerkezköy modern kapalı pazar alanlarına kavuşacak. 7 gün açık semt pazarları kurulacak. Mahallelerimizin tüm eksikleri giderilecek. Bağlık Mahallesi Köprüsünü yeniden yapacağız. Çerkezköy’de görüntü kirliliğini ortadan kaldıracağız. Mahalle ve sokaklardaki çöp konteynırları artırılacak. Çevre dostu HİBRİD çöp toplama araçları çöpü bekletmeyecek” ifadelerini kullandı.
1 ARAÇLIK YERE 12 ARAÇ PARK EDEBİLECEK
Çerkezköy’de dar alanda yüksek parklanma dönemi başlatacaklarını söyleyen Vahap Akay, “1 aracın park edebileceği yere 12 araç park edebilecek. Dere kenarlarının ıslah çalışmaları sona erdikten sonra yaşam parklarına dönüştürülecek” dedi. Akay konuşmasının devamında spor alanları, belediye tiyatrosu, kültür merkezi, fuar ve sergi merkezi, tören ve festival alanı projeleri ile ilgili de bilgiler verdi. Kurulacak olan çağrı merkezinden belediyeye anında ulaşılabileceğini ve belediyeye danışılan her türlü konuda 48 saat içinde vatandaşa geri dönüş yapılacağını kaydeden Vahap Akay, Bağlık Mahallesi’ndeki göletin etrafı mesire alanına dönüştürülecek. Bizim ayrıca Çerkezköy Stadı ve Trap Atış Alanı projelerimiz de var” dedi. Akay’ın konuşmsının ardından CHP Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Adayları sahneye davet edildi.
ALACAKLILAR BELEDİYENİN KAPISINDA BEKLİYOR
Prpgramdaki bir sonraki konuşmayı ise CHP Kapaklı Belediye Başkan Adayı İrfan Mandalı gerçekleştirdi. 10 yıllık tecrübesi ile Vahap Akay’ın yanında olduğunu belirten Mandalı, “CHP, Tekirdağ genelinde yüzde 20 avantajlı durumdadır” dedi. Çerkezköy Belediyesi’nin 140 milyon TL borcu olduğunu belirterek konuşmasını sürdüren Mandalı, “Mevcut başkan o kadar borçlarının olmadığını söylüyor. Başkan artık belediyeye gelemiyor. Çünkü alacaklılar belediyenin kapısında bekliyor. Onun oturduğu sandalye bile hacizlidir” diye konuştu. Çerkezköylülerden kendisini yüzde 65 oy isteyen CHP Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kadir Albayrak, “Mustafa yel 120 gündür sahada. Biz 25 günde onun 120 gündür gezdiği yerlerin hepsini gezdik. Bizim hızımıza yetişmeleri mümkün değil. Yerel iktidara 480 saatimiz var” dedi. AK Parti’nin “Değişim iyi gelecek” sözüne vurgu yapan Albayrak, “Evet değişim iyi gelecek. Ama AK Partili belediyelerin gidişi iyi gelecek. Bizim projelerimzin adı ‘Büyük Tekirdağ’dır. Büyük Çerkezköy ve Kapaklı da bunların içindedir. Seçimlerin ardından il önce iki kardeş ilçe olan Çerkezköy ve Kapaklı’yı ziyaret edeceğim” dedi.
ÜLKEMİZ BİR KARANLIK İÇİNDEDİR
Şehitlerimiz sayesinde onurlu vebağımsız bir şekilde yaşadığımızı belirten CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer ise “Biz çağdaş medeniyetler seviyesine çıkalım istedik. Mazlumun yanında olmayan zalimler, hırsız oldu. Bugün ülkemiz bir karanlık içindedir. Demokrasimiz, 12 Eylül darbesinde bile bu kadar tahrip edilmedi. Ülke iyi yönetilmedi. Ülkeyi yönetenler iyi niyetli değil. Çerkezköy, benim yaşadığım, suyunu içtiğim, lokmasını yediğim yer. AK Parti iktidarında hiç mi ilerleme olmaz? Türkiye’nin gözbebeği olan Çerkezköy bir adım ilerlemez mi? Çerkezköy’de değişim, gelişim ve ilerleme lazım” dedi.  AK Parti’nin ‘oy verin istikrar sürsün’ sözüne dikkat çeken Yüceer, “Çerkezköy’de istikrar var mı? Kimlerin istikrarının sürdüdürldüğü bellidir. Yerel seçimlerde ‘bize oy verin hizmet artsın’ dediler. Çerkezköy 2 dönemdir aynı kişi tarafından yönetiliyor. Bir adım ilerleme, güzelleşme var mı? Çerkezköylü hemşerilerimiz bunu hak etmiyor. Çerkezköy, 30 Mart’ta hak ettiği iktidarı almak zorunda. Bu sefer Çerkezköy yanlış yapmayacak, geleceğini düşünecek. Ben bundan eminim. Zaman birlik zamanıdır” dedi.
Haber / Emine LALE