Gözden kaçırmayın

Uzunköprü Belediye Başkanı Ediz Martin, yeniden CHP’deUzunköprü Belediye Başkanı Ediz Martin, yeniden CHP’de

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kadir Albayrak, Çerkezköy İlçe Başkanı Saim Özkan ve ilçe örgütü ile birlikte Çerkezköy’de yerel seçim çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.
SANAYİ ESNAFININ SORUNLARINI DİNLEDİ
Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi’ni ziyaret eden CHP’li Candan Yüceer, derneğin çalışmaları hakkında bilgi aldı ve derneğin çalışmalarının anlatıldığı sunumu izledi. CHP’li Yüceer, daha sonra geçtiğimiz günlerde yeğeni vefat eden CHP Kızılpınar örgütünden Kemal Buzkuş'a taziye ziyaretinde bulundu.  Çerkezköy Küçük Sanayi Sitesi’nde esnafı ziyaret eden ve sorunlarını dinleyen Yüceer’e esnaf, Tekirdağ'ın ve Çerkezköy’ün sorunlarını TBMM gündemine eksiksiz taşıyıp çözüm aradığı için teşekkür etti.
GREV ÇADIRINI ZİYARET ETTİ
Karaağaç’ta kadınlarla birlikte ev toplantısına katılan Yüceer, daha sonra Albayrak ve Özkan ile birlikte sendikalaştıkları için işten atılan Georg Fisher-Hakan Plastik işçilerinin direnişine destek verdi. İşçilerin fabrika önünde kurduğu grev çadırını ziyaret eden Yüceer, kötü çalışma koşullarını değiştirebilmek amacıyla DİSK Lastik-İş Sendikası’nda örgütlenmeye başlayan 16 sendikalı işçinin işten atılmasının kabul edilemez olduğunu ifade etti. İşçilerin 4 gündür grevde olduğunu belirten Yüceer, “İşçiler, sendikal haklarına kavuşmak, ücretlerini ve çalışma koşullarını iyileştirmek, emeklerinin karşılığını almak istiyorlar. Asgari ücretle uzun, sağlıksız koşullarda çalıştıkları, hiç zam alamadıkları için sendikal örgütlenme özgürlüklerini kullandılar. Öncelikle sendikalı olmak suç değil; her işçinin yasal hakkıdır. İnsan onuruna yakışır bir şekilde ücret almak, yaşamak da işçilerimizin, emekçilerimizin en doğal hakkıdır” ifadelerini kullandı.
İŞÇİLERİ AÇLIĞA MAHKUM ETMEK KİMSENİN YARARINA DEĞİLDİR
İş barışının sağlanması konusunda işverene de önemli görevler düştüğünü söyleyen Yüceer, “Sendikal hak ve özgürlükler, toplu sözleşme hakkı, grev hakkı, sendikal örgütlenme hakkıyla bir bütündür. Bunlardan birinin yokluğu ya da eksikliği diğerlerinin gerçekleşmemesi sonucunu doğurur. Bu çerçevede, iş barışının ve huzurun sağlanması hem nitelikli üretim, hem de ekonomi açısından önemlidir.  İşverenin, işçilerimizin hayatlarını sürdürmek zorunda oldukları ve bakmak zorunda oldukları bir aileleri olduğunu aklından çıkarmamalıdır. Sadece evine ekmek götürmek derdinde olan işçilerimizi açlığa, yokluğa yoksulluğa mahkum etmek kimsenin yararına değildir. İş barışının sağlanmasını ve işçilerimizin bir an önce işlerine kavuşmasını diliyorum” açıklamalarında bulundu.
Haber / Emine LALE