Gözden kaçırmayın

Uzunköprü Belediye Başkanı Ediz Martin, yeniden CHP’deUzunköprü Belediye Başkanı Ediz Martin, yeniden CHP’de

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, hafriyat çalışmalarına 2013 Eylül ayında başlanan yeni 200 yataklı Devlet Hastanesi’nin Temel Atma Töreni’ne katılmak için dün Çerkezköy’e geldi. Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Temel Atma Töreni öncesinde partililerle Gloria Cafe’de düzenlenen kahvaltı programında bir araya geldi. Bakan Müezzinoğlu, burada Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti Tekirdağ Milletvekili T. Ziyaeddin Akbulut, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Saraç, İl Emniyet Müdürü Halil Turan Erol, Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Rüştü Eryılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Reşat Bahar, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Ali Osman Orhan, Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Necati Karaoğlu ve çok sayıda vatandaş tarafından karşılandı.
Kahvaltı sonrası konuşan AK Parti’nin çiçeği burnunda Çerkezköy İlçe Başkanı Reşat Bahar, “Ne zaman ihtiyacımız olsa Sağlık Bakanımız bizi yalnız bıramkayarak hep yanımızda oluyor” dedi ve katılımından dolayı Bakan Müezzinoğlu’na teşekkür etti. Çerkezköy’e 200 yataklı Devlet Hastanesi’nin temel atma töreni vesilesi ile geldiklerini belirterek konuşmasına başlayan Bakan Müezzinoğlu, “AK Parti olarak 11 yıldır gece gündüz demeden çalışıyoruz. Milletimizin yarınlarını bugünden daha iyi yapma gayreti içindeyiz. İnşallah bu yeni çağdaş ve modern hastanemiz, yapımı tamamlandıktan sonra Çerkezköy ve bölgenin sağlık hizmetlerine fayda sağlayacaktır” dedi.
BAŞARILARIN DEVAMI, SİYASİ İKTİDARIN DEVAMINA BAĞLI
Kırklareli’nde Babaeski Devlet Hastanesi’nin açılışını yaptıklarını belirten Müezzinoğlu, “Ayrıca 250 yataklı Kırklareli Devlet Hastanesi ve 20 Ünitli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin de temel atma törenine katıldık. Bu ayın 10’unda da Malkara devlet Hastanesi’nin temelini atacağız. Bütün derdimiz ülke standartlarını her alanda yükseltmektir. Dünya standartlarında bir Türkiye oluşturmak için gayret ediyoruz” dedi. Türkiye’nin, dünyanın örnek aldığı bir sağlık hizmeti sunumu noktasına geldiğine vurgu yapan Bakan Müezzinoğlu, “52 Avrupa ülkesinden insanların, ‘Türkiye’nin başarısını anlamakta güçlük çekiyoruz’ dediklerine şahit oldum. Bu başarıların devam etmesi için siyasi iktidarın devam etmesi gerekiyor” açıklamalarında bulundu.   
MENDERESİ, ZORLU’YU POLATKAN’I ASANLAR MİLLİ İRADE KATİLLERİ DEĞİL MİYDİ?
AK Parti hükümetinin 11 yıldır birçok oyunu ve tuzağı bozarak ülkeyi bu noktalara getirdiğini söyleyen Bakan Mehmet Müezzinoğlu, “Bu ülkenin siyasi iktidarını bozmak isteyenler, devamlı tuzak kurma derdindeler. Önce kapatma davası açtılar. Sonra Ayışığı, Sarıkız ve Danıştay hadiseleriyle ülke huzurunu bozmaya çalıştılar. ‘Siz Cumhurbaşkanı seçemezsiniz’ diyerek 367 denen hukuk ucubesini çıkardılar” dedi. “Milli irade katilleri kimlerdi?” diye soran Müezzinoğlu, “Menderesi, Zorlu’yu Polatkan’ı asanlar milli irade katilleri değil miydi? CHP bunlara alkış tutmamışmıydı? AK Parti için ‘hukuk katili’ ifadelerini kullananlar, milli irade katillerine alkışladılar. AK Parti’ye kapatma davası açan savcı milli irade katili değil miydi? CHP ona da alkış tutmamış mıydı? İfadelerini kullandı.   
BU MİLLET KENDİ KADERİYLE OYNANMASINA İZİN VERMEYECEK
Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ sözüne vurgu yapan Müezzinoğlu, “Türkiye’nin istikrarlı bir şekilde büyümesinden rahatsız olanlar, bu milletin kaderiyle oynamak istediler. Ama artık bu millet kendi kaderiyle oynanmasına izin vermeyecek. Tuzak kuranlar kuyu kazanlar, o kuyulara kendileri düşecek, o tuzaklara kendileri yakalanacak. Bugüne kadar milletten başka hiçbir güçten destek alma derdinde olmadık. Milletin hak ve hukukunu kimseye çiğnetmedik” dedi. 2008’de 411 milletvekilinin başörtülü kızların üniversiteye girmesine ilişkin anayasal değişikliği CHP’nin anayasa mahkemesine götürdüğünü anımsatan Müezzinoğlu, “Şimdi bakıyorum, seçim otobüslerine başörtülü kadınlarımzın fotoğraflarını koyuyorlar. Seçimlerde başörtülü aday gösteriyorlar. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu” ifadelerini kullandı. 
EY CHP, EY MHP SEN NEDEN RAHATSIZ OLUYORSUN
11 yıl önce 110 bin Türk vatandaşının yurt dışına tedavi için gittiğini ve 1,5 milyar dolar paranın yabancı ülkelerde harcandığını söyleyen Bakan Müezzinoğlu, “Şimdi noluyor. 480 bin yabancı sağlık hizmeti almak için Türkiye’ye geliyor ve 2,5 milyar dolar para bırakıyor. Bu biz yeterli değil. 2018’li yıllarda şehir hastanelerinin de devreye girmesiyle bu rakamı 10 milyar dolara çıkaracağız. Biz hep proje ve hedef konuşuyoruz. Onun için Marmaray’ları yapıyoruz. Onun için 3’üncü Boğaz Köprüsü, 3’üncü Havaalanı, Şehir Hastanelri, Kanal İstanbul diyoruz. Almanya, Fransa, İngiltere ve İsrail rahatsız oluyor. Bunu anlıyorum. Onların Türkiye’nin dünyanın en büyük 10 ekonomisine sahip ülkeler arasında olmasından rahatsızlık duymasını anlıyorum. Ama ey CHP sen neden rahatsız oluyorsun. Ey milliyetçi geçinen MHP sen neden rahatsız oluyorsun. Niye kasetlerin peşinde, niye iftiraların peşinde koşuyorsun. Bunu anlamıyorum” dedi.
30 MART AKŞAMI BİR TOKAT DAHA YİYECEKSİNİZ
Müezzinoğlu, “10 yıl önce bu masalarda şunu konuşuyormuyduk konuşmuyor muyduk? Almanya’dan turist rahatsızlanmış, memleketine telefon etmiş, Almanya’dan ambulans uçak gelmiş ve vatandaşını memleketine götürmüş. Vay anasını ya.. Şimdi.. 15 gün önce Kazakistan’da tır şoförümüz kaza yaptı. Kırıkları vardı. Olağanüstü bir şeyi yoktu. Sayın Bakanım kendimi burda huzurlu hissetmiyorum, ülkeme gelmek istiyorum dedi. Ambulans uçak gitti tır şofömrümüzü alıp geldi. Türkiye bu, güçlü ülke bu. Kasım ayında Bolulu bir vatandaşımız bana ulaştı. Sayın Bakanım babam Hindistan’da kanser tedavisi gördü. Tedavisi bitti. Normal uçakla gelebilecek durumda ama direk uçak yok. Aktarmalı uçuşlarla 2 gün babamın perişan olmasını istemiyorum. Ekonomik durumum iyi. Ambulans uçakla aldırmak istiyorum, yardımcı olur musunuz dedi. 5 bin 400 kilometre aktarmasız uçuşla vatandaşımızın babasını Hindistan’dan alıp Bolu’ya getirdik. Dedikki bu ülke senden daha cömert, senden daha zengin. 1 kuruş para almadık. Şimdi Kılıçdaroğlu konuşuyor. Senin SGK Müdürlüğü döneminde vatandaş 3 TL’lik ağrıkesici bulamıyordu. Allah korusun 3 günlüğüne sadece Sağlık Bakanlığı onların eline geçse ambulans uçaklarımıza bunlar yakıt koyamaz. Bunun için tezgâh peşinde koşuyorlar. Bunun için kasetlerle uğraşıyorlar. Onun montaj sanatını geliştirmeye çalışıyorlar. Ama olmaz, tutmaz. 30 Mart akşamı bir tokat daha yiyeceksiniz” ifadelerini kullandı.  
DEVLET HASTANESİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU
Kahvaltı programının ardından Bakan Müezzinoğlu ve beraberindeki partililer, Çerkezköy Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ni ziyaret etti. Burada muayene olmayı bekleyen vatandaşlarla tek tek tokalaşan Bakan Müezzinoğlu, daha sonra Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde incelemelerde bulundu. Bakan Müezzinoğlu ve beraberindekiler daha sonra açılış töreninin gerçekleştirileceği alana geçti. Buradaki programda Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Saraç, İl Emniyet Müdürü Halil Turan Erol, Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Rüştü Eryılmaz ve İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan da hazır bulundu. 
ÇERKEZKÖY, DEVLET YATIRIMINDAN ASLAN PAYINI ALMAYA DEVAM EDİYOR
Temel Atma Töreni’ndeki açılış konuşmasını AK Parti Tekirdağ Milletvekili T. Ziyaeddin Akbulut yaptı. Hükümet olarak Çerkezköy’e pozitif ayrımcılık yaptıklarını kaydeden Akbulut, “Hiçbir ilçede olmayan Adalet Sarayı’nı Çerkezköy’de yaptık. Bugün 40 milyon TL maliyetli 200 yatak kapasiteli dEvlet Hastanesi’nin temelini atıyoruz. Çerkezköy, Devlet yatırımından aslan payını almaya devam ediyor” dedi. 8-10 yılda bir ilçenin sel felaketi yaşadığını söyleyen Akbulut, “Başbakanımızın talimatıyla konuya el attık. DSİ dereleri ıslah ediyor. Kızılpınar’da iki köprü ve çevresi düzenleniyor. Bunlar için 12 milyon TL yatırım bütçesi ayrıldı. Biz Çerkezköy’ün kıymetini biliyoruz” dedi.
SON 14 AYDIR ŞEHİT VERMİYORUZ
Türkiye’de bazı gelişmelerin çok çabuk unutulduğunu kaydden Akbulut, “40 yıldır terör belasıyla uğraşan Türkiye’de bugüne kadar Çerkezköy olarak 13 gencimizi şehit verdik. Şükürler olsun ki son 14 aydır şehit vermiyoruz. Başbakanımızın, ‘Gerekirse baldıran zehri içerim, yeterki analar artık ağlamasın’ diyerek hep arkasında durduğu çözüm süreci kapsamında bir tek vatan evladı şehit olmadı” dedi.   
HİZMET NOKTASINDA SEVDALI YÜRÜYÜŞÜN BİR HALKASINA ŞAHİTLİK EDİYORUZ
KDV dahil 47 milyon TL’lik hastanenin temelini atmak için Çerkezköy’e geldiklerini söyleyen Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya ise Saray Devlet Hastanesi, Çorlu Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ve 450 yatak kapasiteli Tekirdağ Devlet Hastanesi’nin temelini de bu yıl içinde atacağız” dedi. Türkiye’de yönetim varimliliği olduğunu söyleyen Yerlikaya, “vergilerinizle toplanan kaynaklar, artık faize değil, size hizmet için harcanıyor. Bugün hizmet noktasında sevdalı yürüyüşün bir halkasına şahitlik ediyoruz. İnşallah hastanemiz 2015 yılı Eylül ayında bitecek” dedi. Marifetin iltifata tabi olduğunu söyleyen Vali Yerlikaya, “875 bin nüfuslu Tekirdağ’ımızın bu güzel hastanesinin açılış töreninde bizi yalnız bırakmayan Bakanımıza şükranlarımı sunuyorum” dedi.  
BU ÜLKENİN SİYASİ İSTİKRARINI BOZDURMAYACAĞIZ
Burada yaptığı konuşmada 11 yıldır ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ şuuruyla hizmet ettiklerini belirten Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “11 yıldır siyasi istikrar ekonomik istikrarı, ekonomik istikrar da faizlerin düşmesini, kaynakların milletin hakkı olan yatırımlara aktarılmasını sağlıyor. İnşallah bundan sonraki süreçte ülkemizin yakın coğrafyasındaki 1 milyar nüfusa da sağlık hizmeti verir hale geleceğiz. Bu ülkenin siyasi istikrarını bozdurmayacağız” dedi. Çerkezköylülerden geleceklerine sahip çıkmalarını isteyen Bakan Müezzinoğlu, “Güç odaklarının milli iradeye müdahale etmesine müsaade etmeyin” dedi.
HASTANE 23 NİSAN 2015’TE BİTECEK
Konuşmasının sonunda tüm sağlık çalışanlarına teşekkür eden Müezzinoğlu, “Gece gündüz demeden hizmet ediyorlar. Dünyanın gıpta ile izlediği sağlık hizmetlerini biz onlarla yapıyoruz. Onlarla birlikte dünyaya örnek olacak daha güzel sağlık hizmetleri sunacağız” dedi. Bakan Müezzinoğlu, müteahhit firma yetkilisini yanına çağırarak, 2015 Eylül ayında bitmesi planlanan hastanenin daha erken bir tarihte bitmesi için söz istedi. Müteahhit firma yetkilisi de “O zaman iki bayramı bir arada yaşayalım” diyerek hastanenin 23 Nisan 2015’e kadar bitirileceği sözünü verdi.