Gözden kaçırmayın

Uzunköprü Belediye Başkanı Ediz Martin, yeniden CHP’deUzunköprü Belediye Başkanı Ediz Martin, yeniden CHP’de

Seçimlere kısa bir süre kala çalışmalarına hız veren Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kadir Albayrak, dün de Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü’ne ziyarette bulundu.
BELEDİYELERİ ANDIRAN BİR YAPIMIZ VAR
ÇOSB ziyaretinde Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, CHP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay, Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, Çerkezköy İlçe Başkanı Saim Özkan, Kapaklı ve Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Adayları ve çok sayıda partili Kadir Albayrak’a eşlik etti. CHP heyeti burada ÇOSB Müdürü Mehmet Özdoğan tarafından karşılandı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Özdoğan, “OSB’ler, belirli bir alan içindeki sanayi kuruluşlarına hizmet götürür. Belediyeleri andıran bir yapımız var. ÇOSB, Türkiye’nin önemli OSB’lerinden biridir. Önceden Çerkezköy İstanbul’a bağlı diye bilinirdi. Şimdi Tekirdağ’a bağlı olduğunu zikrettirmeye çalışıyoruz” diye konuştu. 
VATANDAŞA BÜYÜKŞEHİRİN FARKINDALIĞINI GÖSTERMEK İSTİYORUZ
Tekirdağ’ın 12 Kasım 2012’de büyükşehir olduğunu söyleyen CHP Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kadir Albayrak, “İl Özel İdare, beldeler ve köyler kapatıldı. Büyükşehir halka çok iyi anlatılmadı. Bunda hepimizin kusuru var. 257 köy, köy statüsü ile yattı, sabah kalkınca şehirli oldular” ifadelerini kullandı. CHP Kapaklı Belediye Başkan Adayı İrfan Mandalı ve CHP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay’ın belediye binalarının hazır olduğunu söyleyen Kadir Albayrak, “Benim ne bir binam ne de koltuk sevdam var. Tekirdağ 354 mahallesi, bin 97 caddesi olan koca bir şehir. Vatandaşa büyükşehirin farkındalığını göstermek istiyoruz” dedi. ÇOSB Müdürü Mehmet Özdoğan, Büyükşehirin faydasını herkesin göreceğini belirterek, “Bu yapılanmayı sağlamak kolay değil. Ama başkanlık size nasip olursa üstesinden geleceğinize inanıyorum” açıklamalarında bulundu.
ÇOSB KADAR TEMİZ ENERJİ VEREN BAŞKA BİR BÖLGE YOK
Tekirdağ Sanayi Odası’nın hizmet etmek için, potansiyeli daha fazla açığa çıkarmak için yapılan bir çalışma olduğunu belirten Mehmet Özdoğan, “Tekirdağ’da 13 tane OSB var. Tekirdağ’ın bir sanayi şehri olduğunu görmemiz gerekiyor. Sanayinin artıları olduğu gibi muhakkak problemleri de vardır. OSB’lerin yapılmasının nedeni de çarpık sanayileşmeyi zapdetmektir” diye konuştu. Özdoğan, altyapı ve enerji konularında Türkiye’de ÇOSB kadar temiz enerji veren başka bir bölge olmadığını söyledi.  Çerkezköy’de sanayinin kuruluş süreci ile ilgili bilgiler veren Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ise “Sanayi kuruluşları 1972-1973’ten sonra Çerkezköy’e gelmeye başladı. Fabrikalar eleman aramak için Vize’nin köylerine kadar giderlerdi. Birden bire profesyonel bir OSB oluştu” ifadelerini kullandı.
DENETLEME ZOR OLUYOR
Ergene’yi birinci derecede kirleten Çerkezköy’ün sanayi kuruluşları olduğunu söyleyen Başkan İrfan Mandalı, “Devlet-OSB-yerel yönetim el ele vererek Ergene’yi doğduğu hale getirmek için çalışacağız” dedi. Mandalı’nın bu sözleri üzerine konuşan ÇOSB Müdürü Mehmet Özdoğan, “Sanayileşme süreci çok önemlidir. ÇOSB 2 kısımdan oluşuyor. Biz emisyon konusunda TÜBİTAK ile çalışma içerisindeyiz. Istrancaların havası ile bizim havamız aynı değildir. Çerkezköy’de dünya ile rekabet eden bir sanayi var. Bakanlık büyük tesisleri 7/24 denetliyor. Belediyeye bağlı olan 2. Kısım 2002’de bize bağlandı. Biz 2008’de orasının arıtmasını da yaptık. Veliköy, Velimeşe ve Çorlu’da merkezi sistem yok. Bu nedenle denetim de zor oluyor. Tekirdağ’da bin 400 sanayi kuruluşu var. Boya apre sadece Çerkezköy’de değil. Üstelik biz 2006 yılından bu yana aşırı su tüketen boyahanalere izin vermiyoruz” açıklamalarında bulundu. 
1,5 YIL MEVCUT İKTİDARLA ÇALIŞACAĞIZ
Diğer çevrelerdeki sanayi kuruluşlarının da merkezi sisteme geçmesi halinde denetimin kolaylaşacağını söyleyen Özdoğan “Çerkezköy’deki sanayi kuruluşları denetim altında. Diğer sanayi kuruluşları da tek tesis altında toplansaydı bu durum olmazdı” dedi. ÇOSB’deki çalışmaların örnek alınması gerektiğini ifade eden CHP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay ise “ÇOSB, Çerkezköy’de markadır. Veliköy de bu düzenlemeye girmelidir” dedi. Büyükşehir belediye başkanlığına seçilmesi halinde bir buçuk yıl mevcut iktidarla beraber çalışacağını söyleyen CHP Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kadir Albayrak da “Tekirdağ’da 6 milletvekili var. Büyükşehirin ortak hedefleri konusunda ortak ses olurlarsa büyükşehirin oturması daha kolay olur” ifadelerini kullandı.
ENGELLİ OLMAK BİZİM SUÇUMUZ DEĞİL
CHP Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kadir Albayrak ve beraberindekiler ÇOSB ziyaretinin ardından Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi’ne geçti. Buradaki ziyarete CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer de katıldı. Ziyaretten duyduğumemnuniyeti dile getiren Dernek Başkanı Hayrettin Çetinkaya, “865 üyemiz var. Çerkezköy Belediyesi tarafından yaptırılan binamız Türkiye’de bir ilktir. Belediye Başkanımız Ali Ertem bizim iyi niyetimizi gördü. Engellilerin neye ihtiyacı varsa hepsi bu binada var. Amacımız engelleri önlemektir. Çocuklarımız sakat kalmasın diye uğraşıyoruz. Akbara evliliğinin önüne geçmeye çalışıyoruz” dedi. Engellilik konusunda hamilelik sürecinin de çok önemli olduğunu belirten Çetinkaya, “Engelli olmak bizim suçumuz değil. Okullar, kamu binaları, hastaneler rampalı olmalıdır. Devlet bedensel engelli arkadaşlarımıza bakım maaşı değil iş vermeli. Çünkü onlar iş istiyor, sigortalı olmak istiyor” ifadelerini kullandı.
ÖNCE SİZİN FİKİRLERİNİZİ ALACAĞIZ
CHP Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kadir Albayrak ise “Sizlerle ilgili bir proje hazırlarken, önce sizin fikirlerinizi alacağız. Engelsiz Kent Tekirdağ projemize örnek olacak bir binanız var. Hepimiz birer potansiyel engelliyiz. Sosyal çalışmalarımız kapsamında engellilerin rahat edeceği düzenlemeler yapacağız” dedi. CHP tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer ise engelliler için yapılan binanın güzel olduğunu belirterek, “Biz istiyoruz ki tüm alanlar bu bina gibi olsun. Sosyalleşmeleri adına o ortamları onlar için düzenlemeliyiz. Biz çevre dostu, engelli dostuyuz. Herkesin düşünen bir yerel yönetim arzu ediyoruz” açıklamalarında bulundu.
Haber / Gökhan YILMAZ