Gözden kaçırmayın

Uzunköprü Belediye Başkanı Ediz Martin, yeniden CHP’deUzunköprü Belediye Başkanı Ediz Martin, yeniden CHP’de

Bakan Efkan Ala, Çerkezköy’deki programının devamında Çerkezköy Erzurumlular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni de ziyaret etti. Burada yaptığı konuşmada Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’i 30 yıldır tanıdığını söyleyen İçişleri Bakanı Efkan Ala, “Kendisi birlikte çok önemli zamanlar geçirdiğim bir abimdir. Ona iletilen hususlar bana iletilmiş gibidir. Sizden tekrar hemşeriniz olarak bütün Erzurumlular olarak kendisine destek vermenizi istiyorum. Siz bu desteği verin, bundan sonra el birliği ile neler yapacağımızı birlikte yaşayıp göreceğiz” dedi.
Muammer Güler’in istifasının ardından İçişleri Bakanlığı’na getirilen Efkan Ala, dün Çerkezköy Belediye Meydanı’nda halka seslendi.
DAİMA MİLLET, DAİMA HİZMET
Çerkezköy Belediye Hizmet Binası’nda Ali Ertem’i ziyaret eden Bakan Efkan Ala, burada ziyaret defterini imzaladı. Belediye Başkanlık makamında Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya ve Belediye Başkanı Ali Ertem ile bir süre görüşen Efkan Ala, daha sonra Belediye Meydanı’nda hazırlanan miting alanına geçti. Mitingin açılış konuşmasını yapan çiçeği burnunda AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Reşat Bahar, Çerkezköylülerin seçimlerde AK Parti çatısı altında birleşerek Ali Ertem’i kucaklayacağını ifade etti. Bahar, “Sizin AK Partisi sevginiz ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a desteğiniz devam ettikçe birlik ve beraberliğimizi kimse bozamayacak. Biz sizlere inanıyoruz. Belediye Başkan Adayımız Ali Ertem’i ve belediye meclis üyelerini o güzel mukaddes kalplerinize emanet ediyoruz. Daima millet, daima hizmet şuuruyla çıktığımız bu kutlu yolda Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun” diye konuştu.
AK PARTİ AMPULÜ TEKİRDAĞ’DA DA YANACAK
30 Mart’ta ustalık dönemi için yeniden aday olan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem ise “AK Parti 10 yıldır Çerkezköy’de iktidarda. 5 yıl daha devam edeceğinin göstergesi olan sizlere teşekkür ediyorum” dedi. 10 yıldır Çerkezköy halkının hizmetkarı olduğunu söyleyen Ertem, “Çerkekzöy’ü halkın gururlanacağı belediye ve hükümet hizmetleri ile donattık. Başımız dik, alnımız açık. Bizim Çerkezköy’den yana endişemiz yok. Çerkezköy yine AK Parti’nin ampulü ile aydınlanacak. Biz, Mustafa Yel’in Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ni kazanması için buradan ona destek olacağız. Böylece Başbakanımız, Tekirdağ’da AK Parti ampulünün yandığını görecek” dedi.
SİZ NE ARZULUYORSANIZ OY VERDİĞİNİZ KADROLAR DA ONU ARZULUYOR
Konuşmasına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını ileterek başlayan İçişleri Bakanı Efkan Ala, “Sizler öyle bir harekete, öyle bir ekibe destek veriyorsunuz ki o kadro sizin dertlerinize hemdert olan bir kadrodur. Sizden oy aldıktan sonra Ankara’da sizi unutan bir kadro değildir. Siz ne arzuluyorsanız oy verdiğiniz kadrolar da onu arzuluyor” dedi. Çerkezköy’ün ülke sanayisinin kalbinin attığı yer olduğunu ifade eden Bakan Efkan Ala, Çerkezköy ile birlikte tüm ülkenin son 10 yılda kat be kat büyüdüğünü belirterek, “Biz bunlar için karşınıza gelmedik. Biz hizmetimizi yaptık siz de kadir şinaslığınızı göstererek AK Parti’yi yeniden iş başına getirdiniz. Türkiye’nin 2023 hedefleri, 2071 vizyonu var. Yaptıklarımız, geçmişin muhasebesi değil yapacaklarımızın taahhüdüdür” dedi.
TÜM DARBE GİRİŞİMLERİNİ BERTARAF ETTİK
Efkan Ala, “Türkiye, bölgesinde diğer ülkelerin örnek aldığı, üzerine titrediği kalkınmayı ve performansı ortaya koyduğu bir ülke konumuna geldi. Bunu oy verdiğiniz siyasi iktidar yaptı” dedi. Bu zamana kadar Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, kadrosuna ve demokrasiye yönelik yapılan darbe girişimlerinin hepsini bertaraf ettiklerini söyleyen Ala, “Biz yolumuza devam ediyoruz. Biz önümüze konulan tüm engelleri aştık, aşarız. Sizin de, bizim de memnun olacağımız bir Türkiye inşa ediyoruz” dedi. Kosova’ya, Arnavutluk’a gittiklerinde atalarımızdan kalan eserlerin taruman olduğunu gördüklerini söyleyen Bakan Ala, “Artık Türkiye bir yere varmışsa, ertesi gün ekibimiz oraya gidiyor ve restorasyona başlıyor. Diğer partilere oy verenler bu seçimde sadece belediye başkanı ve belediye meclis üyesi seçiyor olabilirler. Ama sizler sadece belediye başkanını seçmeyeceksiniz. Siz aynı zamanda bizim akraba milletlerimizin arzu ve isteklerine oy veriyorsunuz. Bizler büyük mefkureyi ortaya koymaya çalışıyoruz. Büyük işleri hedeflemeyenler, küçük işlerin altında da kalırlar” ifadelerini kullandı.
ALİ ERTEM BENİM ABİMDİR
Hiçkimsenin sandık dışında başka yollara başvurmaya kalkmaması gerektiğini söyleyen Bakan Ala, “Kimse milletin iradesine ortak olmaya çalışmasın” dedi. Çerkezköy’de Ali Ertem’in 2 dönemdir belediye başkanlığı yaptığını söyleyen Ala “O benim abimdir, kardeşimdir. Size hizmette kusur ederse ben de kendisinden hesap sorarım.  Siz ona ne iletirseniz, bana iletmiş gibi olursunuz. İsteklerinizi birlikte gerçekleştirmek için ne gerekiyorsa yapacağız. İnşallah bugün tüm Türkiye’ye örnek olan Çerkezköy, yarın diğer dünya ülkelerine de örnek olacaktır” açıklamalarında bulundu. 
PROBLEMLERDEN PROJELER ÜRETİYORLAR
 Tekirdağ’ın Büyükşehir Belediyesi olduğunu ifade eden Efkan Ala, “Çerkezköy ve Kapaklı ile birlikte el ele yolumuza devam edeceğiz. En iyi hizmeti sunmak için çalışacağız. Biz buraların başarılı olması için, sizin desteğiniz karşısında mahçup olmamak için çalışacağız. Biz hizmetten yorulmayız. İktidara desteğinizi unutmayız. Oyunuzun hakkını vermek için gece gündüz çalışırız. Biz önümüze büyük hedefler koyduk. Sorunları çözerek yolumuza devam ediyoruz. Birileri problemlerden projeler üretiyor. Biz problemleri ortadan kaldırdıkça onların da projeleri de ortadan kalkıyor. Çünkü projeleri problemlerden ibarettir” dedi.  Bakan Ala, Ali Ertem’i Çerkezköylülere, Çerkezköylüleri de Allah’a emanet ettiğini belirterek konuşmasını noktaladı. Bakan Ala’nın konuşmasının ardından Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Adayları tanıtıldı.
İKTİDARI ALDIĞIMIZDAN BERİ DURUMU KÖTÜYE GİDEN YOK
İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın mitingin sonrası durağı Çerkezköy Erzurumlular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği oldu. Burada hemşerileri ile bir araya gelen Bakan Ala, Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem ve partililerin de katıldığı ziyarette dernek başkanı Edip Nurettin Akın’dan derneğin çalışmaları hakkında bilgi aldı. Akın, Bakan Ala’yı önümüzdeki aylarda gerçekleştirmeyi planladıkları derneğin resmi açılış törenine davet etti. Emekli Uzman Çavuş Şenol Erez’in “Emekliyim ve aylık bin 100 TL emekli maaşı alıyorum. Bazıları ise iki bin TL ile emekli oluyor.  Çocuğum var. Bin 100 TL ile geçinemioyrum” demesi üzerine konuşana Bakan Ala, “Biz her kesime eş zamanlı iyileştirme için çalışıyoruz. Biz 11 yıl önce iktidarı aldığımızdan beri durumu kötüye giden yok. Herkesin durumu iyiye gitmiştir. Bazıları arzu ettiğimiz durumda olmasa siyasete devam etmezdik. Biz her şeyi yaptık. Ama yine de bize oy verin. Yapacağımız daha çok şey var. Herkesin durumunu daha iyiye getirmek için daha çok çalışacağız” diye konuştu.
ALİ ERTEM’İ 30 YILDIR TANIYORUM
“Kültürleri koruyabilmek, en önemli vazifelerden biridir. Siz bunu en iyi şekilde yapıyorsunuz” diyerek konuşmasını sürdüren Efkan Ala, “Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’i 30 yıldır tanıyorum. Kendisi birlikte çok önemli zamanlar geçirdiğim bir abimdir. Ona iletilen hususlar bana iletilmiş gibidir. Sizden tekrar hemşeriniz olarak bütün Erzurumlular olarak kendisine destek vermenizi istiyorum. Siz bu desteği verin, bundan sonra el birliği ile neler yapacağımızı birlikte yaşayıp göreceğiz. Ali beyin burada başkan olması benim açımdan sizlere hizmet edebilme fırsatı vermesi bakımından çok özel bir durumdur. O Ankara’da İşçişleri Bakanı olsa ben burada olsam ne yapacaksak aynı işi mevcut durumda da yaparız” dedi. Çerkezköy programının ardından Bakan Ala Kapaklı’ya geçti.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ-Gökhan YILMAZ