Gözden kaçırmayın

Son noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koyduSon noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koydu

Vergi Haftası kapsmaında gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında dün saat 11.00’da Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret eden Tekirdağ Vergi Dairesi Başkanı Abdulkayyum Karayel, bir önceki yıla oranla tahakkuk oranında artış olduğunu fakat tahsilatta düşüş yaşandığını ifade etti.
 
ÇTSO ziyaretinde vergi rekortmenlerine yönelik bu yıl düzenlenecek olan ödül töreni hakkında bilgi veren Karayel, konuyu Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya ile görüştüğünü, programı düzenlemek için Bakan’ın uygun olduğu bir günü beklediklerini ifade etti.
ÇERKEZKÖY VERGİ DAİRESİ YÜZDE 50 KAPASİTE İLE ÇALIŞIYOR
Tekirdağ Vergi Dairesi Başkanı Abdulkayyum Karayel’e ÇTSO ziyaretinde Gelir Dairesi Grup Müdürleri Şenol Gelen ve Mustafa Çelik ile Çerkezköy Vergi Dairesi Müdürü Hacı Şimşek de eşlik etti. Karayel ve beraberindekiler burada ÇTSO Başkan Vekili İsmail Akın, yönetim kurulu üyeleri ve bazı meclis üyeleri tarafından karşılandı. 2013’ün Tekirdağ’da gelir olarak iyi bir yıl olduğunu söyleyen Abdulkayyum Karayel, “Gelir tahakkuk oranımızda bir önceki yıla göre yüzde 15.5 artış oldu. Sanayinin gelişmesi, limanın açılması ve Tekirdağ’ın göç alması da bunda etkili oldu. İlimiz gelir sıralamasında Türkiye’de 9’uncu sırada yer alıyor. Fakat tahsilat oranımızda düşüş var. Ama toplamda biz yine iyiyiz” dedi. Çerkezköy’de en büyük sıkıntılarının personel eksikliği olduğunu belirten Karayel, “Çerkezköy mükellef açısından bir il kadar büyük. Tek bir Vergi Dairesi var ve o da yüzde 50 kapasite ile çalışıyor. Bu denele denetimi tam anlamıyla yapamıyoruz” dedi.
VERGİ DAİRESİ KURULMASI İÇİN ÇALIŞIYOYORUZ
Konuşmasının devamında Tekirdağ’ın Büyükşehir olmasıyla birlikte iki yeni ilçe oluştuğunu anımsatan Karayel, “Bunlar Kapaklı ve Ergene ilçelerimizdir. Özellikle Kapaklı Anadolu’daki pekçok ilden büyük bir ilçe oldu. Kapaklı’ya bir Vergi Dairesi kurulması için çalışıyoyoruz. Konuyu Valimiz Ali Yerlikaya’ya da ilettik. Fakat bu uzun bir süreç” dedi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ÇTSO Başkan Vekili İsmail Akın oda üyelerinin bazı konularda yaşadığı sıkıntıları dile getirirken, ÇTSO Meclis Üyesi Mehmet Danyeli ise bazı oda üyelerinin işyerlerini kapatarak vergi dairesinden terk yaptıklarını ve bunu odaya bildirmedikleri için ilerleyen süreçte sıkıntı olduğunu kaydetti. Çerkezköy Vergi Dairesi Müdürü Hacı Şimşek de her yıl Ocak ayında odadan kendilerine liste geldiğini ve o listenin karşısını doldurarak odaya iade ettiklerini ifade etti. Ziyaretin sonunda Akın, Abdulkayyum Karayel’e plaket verdi.
Haber / Gökhan YILMAZ