Gözden kaçırmayın

Son noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koyduSon noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koydu

“KİMSE ŞÜPHE DUYMASIN”
 
Önceki gün saat 14.00’da gerçekleşen programda Dernek Başkanı Mesut Kocaoğlu konuşma gerçekleştirerek açılışa katılan herkese teşekkür etti. Derneğin Kapaklı’ya ve Tüm Türkiye’ye hayırlı olması temennisinde bulunan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ise “Aramızda bulunan çok değerli arkadaşlarımız çeşitli partilerden aday oldular. Allah onların yolunu açık etsin. 30 Mart’ta Kapaklı’da aday olan arkadaşlarla, ilçe başkanlarıyla, kadın kolları, gençlik kolları ile iyi bir demokrasi örneği vereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu.
 
“TABELA DERNEĞİ OLUR”
 
Derneklerin önemli olduğunu kaydeden Mandalı, “Derneklerin bu seçim döneminde açılmasının negatif olduğunu vurgulamak istiyorum. Genel anlamda saydam, birbirini anlayabilen, kucaklayabilecek unsurlara sahip olmak lazım. Açıldıktan sonra üye olan arkadaşların tüzük gereği aylık veya yıllık aidatınız olacak. Sağlıklı bir şekilde yatırmazsanız o dernek tabela derneği olur. Seçimden sonra kapanır. O dernek saman alevi gibi yanar ve söner. Hep birlikte derneğe sahip çıkmamız gerekiyor. Dernekler, sadece kahve ortamı değildir. Derneklerin topladığı nakdi para ile fakir olan ihtiyacı olanlara katkıda bulunulmalıdır. Zengin olanlar elinden geldiğince katkı sağlayacaktır. Bu derneği ilelebet yaşatmak zorundasınız. Gönül birliği içinde candan bir şekilde derneğe sarılmak zorundasınız” dedi.
 
“YAPILMAMIŞ YOL KALMAYACAK”
 
Kapaklı’da yapılması planlanan çalışmalar hakkında da konuşan Mandalı, “Atatürk Mahallesi’nde bulunan Hacılar Çeşmesi’nin de ihalesi bitti. Nisan ayında ilk kazması vurulacak. Buraya güzel bir oyun gurubu ve çay bahçesi kazandıracağız. Mahallenin 18 milyonluk asfalt ihalesi bitti. Paramız kasamızda var. Hava şartlarından dolayı çalışmaları ertelemiştik. Hava şartları güzel gittiği için Çarşamba günü asfalta başlayacağız. En geç Haziran ve Temmuz ayında Kapaklı’da yapılmamış yol kalmayacak” diye konuştu.
 
MUHTARLARI SAHNEYE ÇIKARDI
 
İrfan Mandalı konuşmasının sonlarına doğru Atatürk Mahallesi mevcut muhtarı Bilal Tokuç, muhtar adayları Nizamettin Çoban ve Bayram Keleş’i sahneye davet ederek vatandaşlara tanıttı. Bu durumun demokrasinin olmazsa olmazları olduğunu kaydeden Mandalı, “Vatandaşlarımız sizleri görsünler” dedi. Programda konuşma gerçekleştiren AK Parti Kapaklı Belediye Başkan Adayı Ömer Karadeniz ise hemşeri derneklerinin ve sosyal yardımlaşma derneklerinin iki temel fonksiyonunun olduğunu kaydederek, “ Birincisi sosyal yardımlaşmayı ve dayanışmayı gerçekleştirmektir. Yani fakir fukaraya el uzatmaktır. Bunları yaparken de iş adamlarının elini cebine atması gerekiyor. Bunu en iyi şekilde yapacaklardır. İkinci önemli fonksiyonu ise yöresel kültürü yaşatmaktır” dedi.
 
“HİZMETKARINIZ OLACAĞIM”
 
Kapaklı’da siyaset mevsiminin yaşandığını kaydeden Karadeniz, “Seçimi kazanırsak projelerimiz arasında her derneğe kültür evi yapmak da olacak. Bunu sizlerle paylaşmak istedim. Her birimiz Türkiye’nin çeşitli yerlerinden geldik. Hemşeri derneklerini şehrin vücudunun azaları olarak görüyorum. Ancak hep beraber Türkiye’yiz. Biz milletin hizmetkarı olmak için yollara çıktık. AK Parti Belediye Başkan Adayı olarak da hizmetlerinize talibim ve hizmetkarınız olacağım” diye konuştu. Konuşmaların ardından davetlilere Niğde Gazozu dağıtılırken, derneğin açılış kurdelesi Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Saim Özkan, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, AK Parti Kapaklı Belediye Başkan Adayı Ömer Karadeniz ve muhtarlar tarafından kesildi. Derneğin açılışının ardından yöresel sanatçı Tufan Altaş tarafından davetlilere konser verildi.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ