Gözden kaçırmayın

Uzunköprü Belediye Başkanı Ediz Martin, yeniden CHP’deUzunköprü Belediye Başkanı Ediz Martin, yeniden CHP’de

SİYASİLERDEN DESTEK İSTİYORUZ
 
İlçe yönetimi ile birlikte saat 20.00’da derneği ziyaret eden Ertem, dernek başkanı Rahmi Uzun ve dernek üyeleri tarafından karşılandı. Dernek Başkanı Rahmi Uzun, ziyarette yaptığı konuşmada “1.5 yıl önce çıktığımız bu yolda önemli mesafe kat ettik. Kısa zaman içinde 3 katlı yeni yerimize taşınacağız. Bunun için Ordulu iş adamlarımızdan ve siyasilerden destek istiyoruz” dedi.
 
YARDIMLARIMIZ DEVAM EDECEK
 
AK Parti Çerkezköy İlçe Başkan Vekili Selda Yeşil de, tüm Orduluları kucakladıklarını belirtirken, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem de dernekçiliğin zorluğuna dikkat çekti. Herkesin derneğe sahip çıkması gerektiğini ifade eden Ertem “Siz zaten bu özveriyi gösteriyorsunuz. Artık hepiniz Ordulu olduğunuz kadar Çerkezköylüsünüz de. Çerkezköylülük bilinci içinde diğer derneklerle ortak faaliyetlerde bulunursanız Çerkezköy daha huzurlu bir ortama kavuşur. Bundan sonra da yardımlarımız devam edecek” dedi.
 
İNSANLARIN GÖNLÜNÜ KAZANACAK ÇALIŞMALAR YAPTIK
 
Belediye Başkanı Ertem, belediye olarak tüm kurumlara ve derneklere yardım ettiklerini, bundan sonra da etmeye devam edeceklerini söyledi. Seçimlere 57 gün kaldığını anımsatan Ertem “Bizler de partimiz adına, ekibimiz adına projelerimizi anlatacağız. Adaylığım bir hafta önce açıklandı. Bir hafta 10 güne kadar sizinle projelerimizi de paylaşacağız” dedi. Çerkezköy’de 10 yılda önemli hizmetler yaptıklarını dile getiren Ertem “Bundan sonraki projelerimiz daha çok sosyal içerikli projeler olacak. Veliköy ve Kızılpınar da bize bağlandı, oralarla ilgili de projelerimiz olacak. 10 yıldır yaptıklarımızda muhakkak eksiklerimiz de olmuştur ama boyumuzun yerde bırakacak pozisyonda karşınıza çıkmıyoruz” dedi. Ertem, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da belediyecilikten geldiğini anımsatarak “Başbakanımızın bize gösterdiği şeylerle karşınıza çıktık. İnsanlarını gönlünü kazanacak bir yapıda hizmet etmeye çalıştık. Bundan sonra da hizmetlerimiz artarak devam edecek.  AK Partili belediyecilik diğer belediyelerden farklı. İmkanlarımız ölçüsünde en iyi hizmeti vermeye çalıştık” dedi.
 
PROJELERE ZARAR VERMEYİ HEDEFLEDİLER
 
Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, geçtiğimiz yıl Mayıs ayından itibaren Gezi Parkı olayları ile bir rüzgar esmeye başladığını ifade ederek “AK Parti’nin icraatlarından, Türkiye’nin gelişmesinden, bölgesinde lider bir ülke olmasından rahatsız olanların kışkırtması ile gezi olayları başladı. Ülkeyi istikrarsızlığa sürüklemeye çalıştılar. Başbakan Erdoğan’ın dik duruşu, meydanı boş bırakmaması ve halkın da onun arkasında dik durmasıyla bu saldırı savuşturuldu. Yine durmadılar 17 Aralık operasyonu ile yine huzurumuzu bozmaya çalıştılar. Operasyona yolsuzluk operasyonu dediler. Bu ülkenin güçlenmesinin sağlayacak olan argümanların yok edilmesi operasyonuydu. Bu ülkeyi uçuracak projelere zarar vermeyi, onları durdurmayı hedeflediler. Yolsuzluk varsa üstüne sonuna kadar gidilmeli. Mayısın sonundaki değerlerle bugünkü değerleri kıyaslayın. Son operasyonun rakamı 120 milyar dolar. Bu ülkenin kaybı. Buna kimin hakkı var. Bu ülkenin değerleri üzerinden operasyon yapamazsınız. AK Parti iktidarından rahatsız oldukları için bunu yapıyorlar. Askeri darbelerle denediler yıkamadılar. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde anayasa kaosu ortaya çıkardılar olmadı. Bu partiye kapatma davası açtılar ama başaramadılar. AK Parti’nin hizmet etmesi engellenemedi” diye konuştu.
 
BİZE BÜYÜK BİR DARBE OLARAK DÖNER
 
Bunların ekonomiyi zayıflatmak, insanları ekonomik anlamda sıkarak başbakanın itibarını düşürmek maksadıyla yapıldığını ileri süren Ertem “Ülkenin gelişmesine katkı sağlayan tüm kurumları zedeleme amacıyla yapıldı. Bu aynı zamanda barış sürecini baltalamaya yönelik bir girişim. Barış sürecine vurulacak en ufacık bir darbe bize büyük bir darbe olarak döner” dedi.
 
BİRLİĞİ SAĞLAYACAK TEK PARTİ AK PARTİ’DİR
 
Ertem, bu ülkede birlik beraberliği sağlayacak tek partini AK Parti olduğunu ileri sürerek “Çünkü AK Parti ülkenin her yerinde en önemli partidir. Bu ülkede istikrarı sağlayacak tek partidir” dedi. Ertem, Kızılpınar’ı Çerkezköy’e referans gösteren Kızılpınar Belediye Başkanı ve Büyük Birlik Partisi Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Faruk Korkmaz’a da gönderme yaparak “Hizmetler noktasında karşımıza geçip konuşamaz bile. Hizmet noktasında bizimle yarışabilecek başka bir belediye yok. Biz 30 Mart seçiminin önemini belirtmeye çalışıyoruz. 30 Mart bir istiklal mücadelesidir. Bu ülkenin dik duruşunun mücadelesidir” şeklinde konuştu. Yerel seçimlerden 3 ay sonra Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yapılacağını anımsatan Ertem “İlk defa halkın oyuyla bir Cumhurbaşkanı seçilecek. İlk defa bir Cumhurbaşkanı bir nevi devlet başkanı olarak ortaya çıkacak” dedi. Çerkezköy’de 2004’te göreve geldiklerinde nüfusun 40 bin olduğunu, şimdi ise merkez nüfusun 90 bine yükseldiğini söyleyen Ertem “Biz 10 yılda 50 bin nüfuslu bir Çerkezköy’e daha hizmet ettik” dedi. Tekirdağ’ın artık büyükşehir olduğunu ve gelirinin artacağını dile getiren Ertem, büyükşehirin bölgenin birlikte gelişmesini sağlayacak bir proje olduğunu ifade etti.
 
Haber / Gökhan TEKER