Gözden kaçırmayın

Uzunköprü Belediye Başkanı Ediz Martin, yeniden CHP’deUzunköprü Belediye Başkanı Ediz Martin, yeniden CHP’de

BÜYÜK AİLE PROJEMİZ VAR
 
Kendisi ile birlikte AK Parti’den istifa eden ve BBP’ye geçen Çerkezköy Belediye Meclis Üyeleri Aynur Düzgünel ve Habip Bilgin ile BBP Çerkezköy İlçe Başkanı Turan Demircan ve İlçe Eski Başkanı Salih Küpelioğlu ile birlikte Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesi’ni ziyaret eden Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, burada TMS Şube Başkanı Murat Koçak tarafından karşılandı. Geçtiğimiz hafta Tekirdağ’da gerçekleştirilen ve BBP Genel Başkanı’nın da katıldığı toplantıda Faruk Korkmaz’ın aday olarak açıklandığını anımsatan BBP Çerkezköy İlçe Başkanı Turan Demircan, “Seçim startını verdik. Bununla ilgili dernek ve sendikalara da ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Allahın izni ile seçimi alacağımıza inanıyoruz. Çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Projeler ilerleyen günlerde belirlenecek. Büyük aile projemiz var” dedi.
 
“REFERANSIMIZ KIZILPINAR’DIR”
 
Büyük Birlik Partisi bayrağı altında büyük birlik hareketini başlattıklarını kaydeden Faruk Korkmaz,“İlçe Teşkilatına ve Başkana bizlere kucak açtıkları için teşekkür ediyorum. Biz küserek gitmedik. İnşallah gururla bu yuvamızda siyasetimizi devam ettireceğiz. Halkın bizlere karşı büyük teveccühü var.  Sevgiye, saygıya susamış Çerkezköy’de şuan ki Belediye Başkanı’na müthiş bir tepki olduğunu görüyoruz.  Daha güzel hizmet edeceğimize inanıyoruz. Biz barış içinde yarış yapacağız. Kişilerin aleyhine konuşmayacağız. Yapılan bir şey olursa gerekeni yaparız. Referansımız ise Kızılpınar’dır. Yollardan dolayı bizleri eleştiriyorlar. 7,5 milyon TL ile su deposu yapıldı. Aboneler bağlanıyor. Kızılpınar’ın yolları yapıldıktan sonra acil sorunu kalmayacak” dedi.
 
“YOL VE KALDIRIMLA BELEDİYECİLİK OLMUYOR”
 
Kızılpınar’a güzel hizmetler kazandırdıklarını kaydeden Korkmaz, “Bugün Çerkezköy’de olmayıp da Kızılpınar’da mevcut olan 500 kişilik konferans salonu, iki bin kişilik düğün salonu, altı katlı gençlik merkezi, futbol sahası, dört bin tonluk su deposu, iki tane kapalı halı saha, 45 derslik çok programlı lisemiz, 21 derslikli Anadolu lisesi, 24 derslik iiköğretim okulu, üç tane cami bizim zamanımızda yapıldı ve hizmete sunuldu. Kızılpınar’da 200 esnaf var. Kızılpınar’a göreve geldiğimiz zaman yemek yiyeceğimiz lokantamız yoktu. İnsanların gönlünü kazanmak en önemli özelliğimizdir. Belediye başkanları halkın malıdır. Biz halkın ve gençlerin sesine kulak verdik. BBP çatısı altında büyük hareketi başlattık. Projelerimizi sizlere anlatacağız. 30 Mart’ta belediyeyi aldıktan sonra gençlerimiz, annelerimiz, eğitim için çok güzel projelerimiz var. Çerkezköy’de sadece yol ve kaldırımla belediyecilik olmuyor. Bunları sizlere anlatacağız” açıklamasında bulundu.
 
“ SANDIĞA GİDERKEN BİR KEZ DAHA DÜŞÜNÜN”
 
Seçim çalışmalarını barış içinde gerçekleştireceklerini kaydeden Korkmaz, “Bizim kişilerle işimiz olmayacak.  İşimizi projelerle ve kendimizi anlatarak yapacağız. Mevcut olan projelerimiz bizlere yeterlidir. Bir Belediye Başkanı olarak benim yaptığım projeleri yapmış ise çıksın karşıma söylesin. Hodri meydan. Çok güzel işler yapacağımızı düşünüyorum. Gençler muhakkak ki iyi düşünsünler. Sandıkların başına gittiğiniz zaman bir kez daha düşünün. Kızılpınar’a bakarak oyunuzu kullanın” diye konuştu.
 
ÖNEMLİ OLAN ADAM OLMAKTIR
 
Bir kadın olarak siyasette mücadele vermenin zorluklarını yaşadığını ve geri çekilmeyi düşündüğünü belirten Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Aynur Düzgünel ise “Halkımızdan kadınlardan gelen baskı nedeniyle devam etme kararı aldım. Kadın ya da erkek olmak önemli değil. Önemli olan adam olmaktır. Adam olmanın da cinsiyeti yoktur.  Bir takım projeleri kadınlara, çocuklara, gençlere ve engellilerimize yönelik sadece bina yapmakla kalmamalıyız ve projeler de üretmeliyiz. Projelerin sadece üreticisi olmak istemedik, uygulayıcısı da olmak istedik. Fırsat verilmeyince Faruk Korkmaz’ın ricası ile bir ve beraber olduk” dedi. Düzgünel, “İnsanın gereksinimlerine ve ihtiyaçlarına yönelik hizmet üretmemiz lazım. Sadece rasyonel, mühendislik bakış açısı ile değil, biraz da hümanistlik ve insancıl şekilde yaklaşmamız lazım. Bunları gerçekleştirmek adına yola çıktık. Başkan Faruk Korkmaz’ın yanında olduk. Bize bu fırsatı verdiği için kendisine teşekkür ediyorum. Kadınlarımızın ve halkımızın bizlere karşı büyük teveccühü var. Bizlere inanıyorlar ve bizlerde onların güvenlerini boşa çıkarmayacağız. Onların sözünü dinleyerek hareket ettiysek, bundan sonra da durmayarak devam edeceğiz” diye konuştu.
 
HİÇBİR EKSİĞİMİZ YOK
 
Siyasetin bir tercih işi olduğunu kaydeden Belediye Meclis üyelerinden Habip Bilgin de “Siyaset gönüllerden geçen bir şeydir. Zorla birisine siyaset yaptıramazsınız. Gönlümüzün orada olması gerekiyor. Hizmet yapmak istiyorsanız siyasetten başka düşünceniz olmayacak. Zaman zaman büyük siyasetçilerde parti değiştirmiştir. Bizi kamuoyunda fazla eleştirecekler ama biz kulaklarımızı kapattık. Tecrübelerimizi, düşüncelerimizi ve şimdiye kadar yapılamayan şeyleri hayata geçirmek için bu yola çıktık. Kendimizden eminiz. Çünkü kendiniz yapmak istediğiniz işe inanmazsanız başarılı olamazsınız. Biz önce yaptığımız işi yapabileceğimize inandığımız için o hevesle yola çıktık. Hiçbir eksiğimiz yok. Her insan istediği işi yapabilir yeter ki gönlünü ortaya koysun.  Vatandaşlarımızın desteğini gözlemliyoruz” dedi.
 
“İNSANLARIN GÖNLÜNÜ KAZANMAK ÇOK ÖNEMLİDİR”
 
Bu dönemde ev ziyaretleri gerçekleştireceklerini ve sıkmadık el bırakmayacaklarını kaydeden Bilgin, “Projelerimizi anlatacağız. Çerkezköy’ü şehir yapacak projeler ile vatandaşın karşısına çıkacağız. İnsanların güvenini boşa çıkarmayacağız. İnsan odaklı siyaset yapacağız. İnsanların gönlünü kazanmak çok önemlidir. Faruk Korkmaz bunu Kızılpınar’da başardı ve burada da bunu başarmayı düşünüyoruz. Siyaset inanmak güvenmek, kendi özgüvenini kazanmaktır” dedi. Ziyaretten dolayı Büyük Birlilik Partililere teşekkür eden Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, “Faruk Korkmaz’ın Kızılpınar’da yaptığı işler bellidir. Kendisi sevilen ve sayılan birisidir. Bizim değer verdiğimiz bir abimizdir. Bu iş gönül işidir. Siyasete bir şekilde gönül vermezseniz bu iş olmaz. Fedakar olmazsanız yapamazsınız. Bu davaya gönül vermiş insanlarsınız. Davanızda muvaffak olursunuz, teşkilat adıma hayırlı olsun” diye konuştu.
 
Haber / Gökhan YILMAZ