Gözden kaçırmayın

Son noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koyduSon noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koydu

KENT KONSEYİ YENİ BİNASINDA HİZMET VERECEK
 
Çerkezköy Otobüs Terminali’nin yapımının 2013 yılı içinde tamamlandığını ve kısa süre içinde hizmete açılacağını ifade eden Belediye Başkanı Ali Ertem, “2013 yılında Çerkezköy Engelli Eğitim Öğretim Yaşam Evi ve Yer altı Otoparkı’nın yapımı 2013 yılında tamamlanarak hizmete açıldı. Çerkezköy Kent Konseyi Binası’nın da yapımı 2013 yılı içinde tamamlandı. Kent Konseyimiz, bugün itibari ile yeni binalarında hizmet vermeye başlayacak” dedi.  
 
YER ALTI ÇÖP KONTEYNIR SİSTEMİ DEVREYE ALINDI
 
2013 yılı içinde yer altı çöp konteynırı sistemini de devreye soktuklarını sözlerine ekleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, “Atatürk Caddesi üzerinde 30 adet yer altı çöp konteynırı montaj edildi. İlçemizin 22 noktasına güneş enerji sistemli, 7 noktasına da normal olmak üzere toplam 29 noktasına otobüs bekleme durağı yapıldı” dedi. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenleme çalışmaları gerçekleştirildiğini ifade eden Başkan Ertem, “Burada toplam 5 bin 200 metrekare alanda düzenleme çalışması yaptık” diye konuştu.    
 
ATATÜRK CADDESİ’NDE 6 BİN 900 METREKARE KALDIRIM ALANI ANDEZİT PLAKLA KAPLANDI
 
Atatürk Caddesi düzenleme işinin tamamlandığını ifade eden Başkan Ali Ertem, “Atatürk Caddesi ve ara sokaklarda toplam 6 bin 900 metrekare kaldırım alanı andezit plakla kaplandı. 3 bin 200 metrekare alana sahip sokaklara andezit küp taşı döşendi. Atatürk Caddesi’nde 2 bin 300 metre andezit bordür taşı ve bin 500 metre andezit yağmur oluğu döşendi. Tüm bunların yanı sıra sokakların aydınlatma çalışmaları da tamamlandı. Bu caddemizde ayrıca 800 metre yağmursuyu altyapı çalışması gerçekleştirildi” dedi.
 
CADDELERDE OTOPARK CEPLERİ OLUŞTURULDU
 
Barbaros Caddesi düzenleme çalışmalarının da 2013 yılı içinde tamamlandığını kaydeden Ali Ertem, “Bu caddemize 15 bin metrekarelik kaldırım alanı andezit plakla kaplandı. Caddede 2 bin 500 metre andezit bordür, bin 700 metre de yağmur oluğu döşendi. Çalışmalar kapsamında pres tuğla ile bin 800 metrekare otopark cepleri yapıldı” dedi. Güveniş Caddesi’nde tamalanan çalışmalar kapsamında 13 bin metrekarelik kaldırım alanının andezit plakla kaplandığını söyleyen Başkan Ertem, “Burada ise 2 bin 500 metre andezit bordür, bin metre de andezit yağmur oluğu döşenirken, bin 800 metrekarelik de otopark cepleri oluşturuldu” ifadelerini kullandı.
 
140 BİN METREKARE SICAK ASFALT YOL YAPIM ÇALIŞMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
 
Öztrak Caddesi’nde 17 bin metrekarelik kaldırım alanının dekoratif yer karosuyla kaplandığını kaydeden Başkan Ali Ertem, “Bu caddemizde de bin 500 metrekarelik otopark alanı oluşturuldu” dedi. Ertem Uğur Mumcu Caddesi’nde ise 2 bin 500 metrekarelik kaldırım alanının andezit plakla kaplandığını ifade etti. 2013 yılı içinde 18 bin 930 metrekare parke taş yol yapım çalışması gerçekleştirildiğini söyleyen Ali Ertem, “143 bin 553 metrekare demirli beton yol, 50 bin metrekare soğuk asfalt ve 140 bin 980 metrekare de sıcak asfalt yol yapıldı. 1 yıl içinde toplam 353 bin 463 metrekare yol yapım çalışması gerçekleştirildi” dedi. 
 
800 METRE DUBLE YOL YAPILDI
 
2013 yılında Hikmet Uğraş Caddesi üzerinde duble yol çalışması gerçekleştirildiğini ifade eden Belediye Başkanı Ali Ertem, “Buradaki duble yolumuz 800 metre uzunluğunda ve 15 metre genişliğindedir. Bu caddemizde ayrıca 13 bin 800 metrekare demirli beton yol yapıldı. 3 bin 500 metrekare kaldırım, 800 metre orta refüj, 1 adet kavşak, 295 metre istinat duvarı ve 900 metre de yağmursuyu hattı çalışması yapıldı” dedi. Ertem, ilçedeki tüm mahallelerde toplam 30 bin metrekarelik kaldırım yapım çalışması gerçekleştiğini sözlerine ekledi. 
 
5 ADET KAVŞAK YAPILDI
 
Çerkezköy’de Namık Kemal Bulvarı OSB girişi, Çorlu yolu, Öztrak Caddesi, Hikmet Uğraş Caddesi, ve Narin Caddesi’nde toplam 5 adet kavşak yapıldığını kaydeden Ali Ertem, “İlçemizin çeşitli mevkiilerinde bin metre istinat duvarı yapıldı. Fen İşleri Müdürlüğümüzün yürüttüğü çalışmalar çerçevesinde Atatrük Caddesi, Hikmet Uğraş Caddesi, Ambardere mevkii ve otogar mevkiinde yaklaşık bin 200 metre yağmursuyu altyapı çalışması gerçekleştirildi. Bağlık Mahallesi ve Kumlu Geçit’te menfez çalışması yapıldı. Çöp döküm alanında ve Ambardere mevkiinde de köprü geçişli menfez yapıldı. İlçemizin 23 noktasında da aydınlatma çalışmaları gerçekleştirildi” dedi.
 
5 YENİ OTOPARK ALANI OLUŞTURULDU
 
Fatih Mahallesi’nde Adliye Otoparkı ve Gazi Osman Paşa Mahallesi Fatih Caddesi’nde Cami Karşısı Otoparkı yapımının tamamlandığını söyleyen Ali Ertem, “Pazar Yeri Açık Otopark alanı genişletildi. Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Rüya Sokak ve Öztrak Caddesi’nde de birer otopark alanı oluşturuldu” dedi. Ana caddelerde kaldırım kenarlarına sınır elemanı monte edildiğini belirten Başkan Ertem, “Barbaros ve Güveniş caddelerine güneş enerjili yol ayraçları konuldu” dedi.  
 
TEPE PİKNİK ALANI DÜZENLENDİ
 
İlçede hizmet veren 41 kamu kurum ve kuruluşuna 2013 yılı içinde çeşitli yardımlarda bulunulduğunu ifaded eden Başkan Ali Ertem, “Şehir içindeki kötü görünümlü 10 trafonun boyama çalışmaları tamamlandı. İlçenin muhtelif noktalarında 4 yeni fırın yapıldı. Mezbahane binası onarıldı. Pazar Yeri’nde düzenleme çalışmaları gerçekleştirildi. Kapalı Spor Salonu, engellilerin kullanımına uygun hale getirildi ve salonun onarım çalışmaları tamamlandı. Yunus Emre Parkı tamamen düzenlendi ve engellilerin de kullanabileceği bir hale getirildi. Tepe Piknik Alanı’na piknik masaları konuldu. Çevre aydınlatma çalışmaları yapıldı. Mescit yapıldı. Engelli tuvaleti ve oyun grupları yapıldı. 2 bin 200 metrekare yürüyüş yolu yapıldı” diye konuştu.
 
İLÇENİN 6 NOKTASINA ENGELLİ TUVALETİ YAPILDI
 
Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin 200 bin metrekarelik alanda 32 bin ton balans, 25 bin ton da tuenan malzeme kullanılarak stabilize yol çalışması yapıldığını söyleyen Ertem, “15 bin metrekarelik alanda demirli beton yol, 13 bin metrekarelik alanda parke taş ve 15 bin metrekarelik alanda da sıcak asfalt yol onarımı yapıldı” dedi. İlçenin ana caddelerindeki kaldırımların engellilere uygun hale getirildiğini söyleyen Başkan Ertem, “11 kamu kurum ve kuruluşunun engelli rampaları da tarafımızca yapıldı. Engellilerimiz için Belediye Meydanı’nda, Tepe Piknik alanı’nda, Yunus Emre Parkı’nda, Kapalı Pazar Yeri’nde, Fevzipaşa ASM’de ve Amfi Tiyatro’da engelli tuvaleti yaptık. Engellilerimizin araç tamirlerini yaptık. Engelli öğrencilerimizin ulaşımını sağladık” dedi.     
 
11,5 MİLYON TL BELEDİYENİN KASASINDA KALDI
 
Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nün 1 yıl içinde toplam 44 adet ihale gerçekleştirdiğini kaydeden Ali Ertem, “Bu ihalelerden 5’i iptal oldu diğer 39 ihale ise işlem gördü. İşlem gören 39 ihalenin yaklaşık maliyetleri toplamı 28 milyon 713 bin 879 TL olurken, Toplam sözleşme bedeli ise 17 milyon 68 bin 310 TL oldu. İhalelerde 11 milyon 645 bin 569 TL tenzilat sağlandı” dedi. 
 
4 MİLYON 275 BİN 511 KİLOGRAM AMBALAJ ATIĞI TOPLANDI
 
Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Çevre Birimi tarafından konut ve işyerlerinde toplam 436 bin 440 kilogram ambalaj atığı toplandığını ifade eden Ali Ertem, “İlçedeki sanayi kuruluşlarından 4 milyon 275 bin 511 kilogram ambalaj atığı toplandı. 77 bin 663 kilogram tıbbi atığın toplandığı 2013 yılı içinde konut ve işyerlerinden toplam 28 bin 330 litre bitkisel yağ atığı toplandı” dedi. 1 yıl içinde 486 kilogram atık pil ve 200 adet de ömrünü tamamlamış lastik toplandığını söyleyen Ertem, “İlçemizdeki okullarda çevre eğitimi çalışmaları yapıldı. Bu eğitimlere toplam 3 bin 922 öğrenci katıldı” dedi. Ertem, açıklamalarının sonunda tüm bu çalışmalarda emeği geçen başta Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş olmak üzere tüm Fen İşleri Müdürlüğü çalışanlarına teşekkür etti.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ