Gözden kaçırmayın

Uzunköprü Belediye Başkanı Ediz Martin, yeniden CHP’deUzunköprü Belediye Başkanı Ediz Martin, yeniden CHP’de

KATILIM YOĞUN OLDU
Kahvaltı programına AK Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Yel, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Kambur, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Ali Osman Orhan, AK Parti Kapaklı Belediye Başkan Aday Adayları, Ak Partili Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri, STK Temsilcileri, Mahalle Muhtarları, AK Parti Kapaklı Kadın Kolları Başkanı Sevgi Aksoy, AK Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ve çok sayıda partili katıldı. Kahvaltının açılış konuşmasını yapan AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Ali Osmkan Orhan, katılımlarından dolayı herkese teşekkür etti. 
EN BÜYÜK GÜVENCEMİZ SİZLERSİNİZ
Tekirdağlıların AK Belediyecilik anlaşıyla buluşmak istediğini belirterek konuşmasına başlayan AK Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Yel, “Halkımız AK Belediyeciliğin güzelliklerini Tekirdağ’da da yaşamak istiyor. Bu kapsamda Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday oldum. Bu yoldaki en büyük güvencemiz de sizlersiniz” dedi. Kapaklı’nın çiçeği burnunda bir ilçe olduğunu söyleyen Mustafa Yel, “Kapaklımızı ilçe yapan Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyoruz. Bize düşen görev, Kapaklı’yı AK Belediyecilikle buluşturmaktır” dedi. 
HÜKÜMET, TEKİRDAĞLILARIN SERZENİŞİNİ DUYDU
30 Mart’ta Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile birlikte 11 ilçe belediyesinin de AK Belediyeciliğe kavuşacağını ifade eden Mustafa Yel, “Peki 30 Mart’tan sonra Tekirdağ’ı neler bekliyor? Bundan yıllar sonra insanlar Tekirdağ’ı ‘30 Mart 2014 öncesi Tekirdağ ve 30 Mart 2014 sonrası Tekirdağ’ diye anacak. Çünkü Tekirdağ’ın ödeneği artacak. Vergi ödemede ülkede 9’uncu olmasına rağmen, yatırım almada son sıralarda bulunmasından dolayı bir serzeniş vardı. Hükümetimiz bu serzenişi duydu. Büyükşehir ile birlikte yatırımların hızı, çeşidi ve miktarı artacak” diye konuştu.   
TEKİRDAĞ’IN BÜTÇESİ EN AZ 500 MİLYON TL OLACAK
Kapaklı, Çerkezköy ve Çorlu’nun nüfusunun son 30 yılda hızlı bir şekilde arttığını ifade eden Mustafa Yel, “Bu ilçelerimiz yıllarca hızlı nüfus artışının sorunlarını yaşadı. Bu sorunları aşabilmenin yegane yolu Büyükşehir Belediyesi olabilmektir. “İl Özel İdaresi olarak 36 milyon TL bütçe ile Tekirdağ’a hizmet etmeye çalıştık. Bu bütçenin yalnızca 10 milyon TL’sini köylere ayırabiliyorduk. Büyükşehir olması ile birlikte Tekirdağ’ın bütçesi en az 500 milyon TL olacak. İl Özel İdare olarak, 2013 yılında 30 milyon TL borçlanarak köylerimizde 110 kilometre yolu asfaltladık” dedi.  
BELEDİYE HİZMETLERİNİN UZMANI OLDUM
Tekirdağ’ın yol, su ve altyapı ile alakalı tüm sorunları giderecek projelere sahip olduklarını ifade eden Mustafa Yel, “Gençlerimiz için spor merkezleri, kültür merkezleri projelerimiz hazır. Bunların yanında ilçe belediyelerinin liseler için kampus projelerine de destek vereceğiz. Trafik sorununu ortadan kaldırmak için köprülü kavşaklar inşa edeceğiz. Elimizden gelen tüm hizmetleri 860 bin Tekirdağlı’ya ulaştıracağız” dedi. Tekirdağ’da 257 köy 24 belde ve 11 ilçede ne kadar kamu hizmeti varsa görev süresi boyunce hepsinin takipçisi olduğunu ifade eden Mustafa Yel, “Belediye hizmetlerinin uzmanı oldum. Halk, kendini yönetecek kişiyi seçerken, işin uzmanını seçmelidir” dedi. 
DAHA TEKİRDAĞ’DA KAÇ KÖY OLDUĞUNDAN HABERSİZ
Konuşmasının devamında Milliyetçi Hareket Partisi Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Nail Yılmaz’ı eleştiren Mustafa Yel, “Geçtiğimiz günlerde bir etkinlikte kendisine Ergene ile ilgili bir soru soruldu. Cevabında, ‘Çerkezköy’de çeşitli zziyaretlerde bulundum. Buradan kızılkule Köyü’ne geçtim. Ergene’nin kirliliği buradan başlıyor’ ifadelerini kullandı. Bu yazıyı okuduktan sonra Kızılpınar’daki dostlarımı aradım ve ne zaman isim değiştirdiklerini sordum. Açıklamalarında Tekirdağ’da 358 köyden bahsediyor. Daha Tekirdağ’da kaç köy olduğundan habersiz. Ben 8,5 yıldır Tekirdağ’da görev yapıyorum. Tekirdağ’ı karş karış gezdim. Bu iş ancak bilen insanlarla olur” ifadelerini kullandı.
ERGENE’Yİ BİZ KİRLETMEDİK
 Mustafa Yel’in konuşmasının ardından söz alan AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Kambur ise Ergene’nin kirliliğine dikkat çekerek, “Kocaeli’nde bütün köylerde paket arıtma tesisleri var. DSİ Trakya’da ise 12 belediyede arıtma tesisi yapıyor. Tekirdağ ve Trakya’da arıtma tesisi yapımına daha yeni başlanmışken, Kocaeli’nde köyler de dahi arıtma tesislerinin yüzde 98’i tamamlandı. Burada sanayi kuruluşları, atıklarını yıllarca Ergene’ye vahşi bir şekilde bıraktı. Ergene, içinde canlı yaşanamaz duruma geldi. Ergene’yi biz kirletmedik. Fakat iktidarımız 3,2 milyar TL’lik yatırımla Ergene’nin temizlenmesi için düğmeye bastı” dedi. 
AK PARTİ, SLOGAN YA DA İDEOLOJİ PARTİSİ DEĞİLDİR
AK Belediyeciliğin olduğu bütün belediyelerde meselelerin çözüldüğünü ifade eden Ahmet Kambur, “1994’te İstanbul Kerbela gibiydi. Susuzluktan kırılıyordu. Recep Tayyip Erdoğan, 1994’te İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçildi. 4,5 yıl bu görevi sürdürdü. Bu süre zarfında su sorununu çözdü. Çöp dağlarını yok etti. Haliç’i temizledi. Tüm bunlar gösteriyor ki belediyecilik AK Parti’nin işidir. AK Parti, slogan ya da ideoloji partisi değildir. Hizmet partisidir” diye konuştu.  
EN AĞIR CEZA VERİLSİN
Konuşmasına 17 Aralık 2013’ten beri ülke gündeminde olan yolsuzluk iddialarına değinerek devam eden Ahmet Kambur, “Muhalefet ‘asrın en büyük yolsuzluğu’ diyor. Biz ise ‘siyaseti dizayn etme çabaları’ diyoruz. Kim bu milletin 1 kuruşuna dahi tenezzül ederse, kim tüyü bitmemiş yetimin hakkına el uzatırsa bunun hesabı sorulsun. İster Bakan olsun, ister Bakan oğlu olsun, ister Belediye Başkanı olsun. Kim olursa olsun sonuna kadar araştırılsın. En ağır ceza verilsin. Pür bir parti değiliz. İçimizde dengesiz insanlar olabilir. Biz varsa bu kişileri tespit edip partimizden ihraç ediyoruz” dedi.   
SİYASET CİDDİYET İSTER
Konuşmasında ana muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklenen Ahmet Kambur, “247 milyar yolsuzluk yapıldı diyor. Bunun olabilmesi için Türkiye’de son 10 yılda hiçbir hizmetin yaplmaması gerekirdi. İnsan bir şey söylerken hesabını kiabını iyi yapmalı. Ana muhalefet lideri yalanı, doğrudan çok daha rahat konuşabilen bir kişidir. Siyaset ciddiyet ister. Bu yalanlarla vatandaşı kandırabileceğini düşünüyorsan yanılıyorsun. Halbu ki, ‘AK Parti 11 yılda güzel hizmetler yaptı fakat biz gelsek daha iyisini yaparız’ deseler daha fazla oy alırlar” açıklamalarında bulundu. Konuşmaların ardından Mustafa Yel ve beraberindeki AK Parti heyeti ilçede esnaf ziyaretlerinde bulundu.
Haber / Ahmet KARDEŞ