Gözden kaçırmayın

Uzunköprü Belediye Başkanı Ediz Martin, yeniden CHP’deUzunköprü Belediye Başkanı Ediz Martin, yeniden CHP’de

HİÇ AKLIMDA YOKTU
 
Sosyal medyanın Türkiye’de ilgi odağı haline geldiğini belirten CHP’li Metin Dönmez, “Biz de Çerkezköy’de siyasetle uğraşan bir kişi olarak sosyal medyayı etkin bir şekilde kullanmaya çalışıyoruz. Son olarak kuş resmi paylaştım. Kuşları ayrı severim. Güvercinler birliğin, beraberliğin, dostluğun ve barışın simgesidir. Bu amaçla güvercin fotoğrafları paylaştım. Fakat olay öyle bir duruma geldi ki 30 Mart seçimlerinde DSP’den aday olacağım yönünde dedikodular çıktı. Böyle bir şey hiç aklımda yoktu. Fakat paylaşımlarıma gelen binler yorumda bu yönde bir talep gördüm. Bu şekilde yoğun bir talep görüyor olmak hoşuma gitti, gururlandım” dedi.
 
CANDAN YÜCEER PARTİYİ İKİYE BÖLDÜ
 
Cumhuriyet Halk Partisi’nin ön seçimler öncesi yaptığı kamuoyu anketlerinden birinci çıktığını anımsatan Metin Dönmez, “CHP Tekirdağ Milletvekillerinin başkanlığında yapılan toplantıda Belediye Başkan Adaylarının kamuoyu anketi ile belirlenmesi yönünde karar çıkmıştı. Çerkezköy’deki kamuoyu anketinden ben birinci çıktım. Buna rağmen sandık kuruldu. Demokratik bir seçim olacak denildi fakat öyle olmadı. CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer’in dayatmasıyla parti adeta ikiye bölündü. Partiye bugüne kadar hiç emeği geçmemiş bir aday adayına 515 oy servis edildi. Bu kime yaradı? CHP’nin rakiplerine yaradı. Peki bunun hesabını kim verecek? 2015 milletvekili seçimlerinde Candan Yüceer verecek” diye konuştu.
 
YÜREĞİM KAN AĞLIYOR
 
Sivri dili nedeniyle CHP Çerkezköy Belediye Basşkan Adaylığı elinden alınan bir kişi olduğunu söyleyen Dönmez, “Bugün 15 Ocak ama ortada bir çalışma göremiyorum. Çerkezköy Belediye Başkan Adayı ile İlçe Örgütü arasında birlik göremiyorum. Bana ‘Başkanım sen toparla’ diyorlar. Tamam toparlayayım da beni bir abi olarak arayıp soran da yok” dedi. CHP’nin halinin içler acısı olduğunu söyleyen Dönmez, “Yüreğim kan ağlıyor. Genel Merkez bu işe el atmalıdır. Birlik beraberliği sağlamak adına bir adım atılmış değil” dedi.
 
BEN SÖZÜMÜN ARKASINDAYIM
 
2009 seçimlerinde kendisine ‘Metin Dönmez çocuk’ denerek sahip çıkılmadığını kaydeden Metin Dönmez, “Halk Metin Dönjmez’i seçimlerin ikincisi yaptı. CHP’liler birazcık sahip çıksaydı biz o gün seçim almıştık. Bugünde partinin üzerinde aynı oyunlar oynanıyor. Vahap Akay için yaşı küçük deniyor. Ben sözümün arkasındayım. Partimin belirlediği Belediye Başkan Adayının arkasındayım. Partim için yürümeye devam ediyorum. Herhangi bir siyasi partiden aday olma gibi bir durum şu anda söz konusu değil. Altını çiziyorum, “şu anda” söz konusu değil. Bekliyorum ki adayımıza sahip çıkılsın. Parti içinde güçbirliği sağlansın. Sen ben kavgası bırakılsın. Fakat bu birlikteliği göremezsem ve bana ilerde bir görev düşerse de o görevi yerine getirmek için elimden geleni yaparım” açıklamalarında bulundu. 
 
SİYASETİN ÇÖPLÜĞÜNE GİTMESİ GEREKEN İNSANLAR VAR
 
İnsanın her şeyini verdiği ve sevdalısı olduğu bir partiyi bir kerede silip başka bir partiye gidemeyeceğini söyleyen Dönmez, “25 yıldır siyaset yapıp, siyasetin çöplüğüne gitmesi gerektiği halde birilerinin dayatması ile ortaya çıkan insnalar gini ‘aday olamazsam partim de iktidara gelemesin. Beni bitireni ben de bitiririm’ düşüncesinde olmadım. CHP ailesi içinde sıkıntılar var. Bunların baş sebebi de Candan Yüceer’dir. Bu sıkıntıları da Genel Merkez’in görmesi gerekir. Bana bir görev verirlerse yaparım. Vermezlerse süreç ne gerektiriyorsa onu yaparım” dedi. 
 
ÇEKİN ELLERİNİZİ ÖRGÜTÜMÜZÜN ÜZERİNDEN
 
Türkiye’nin mevcut iktidardan kurtulması için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduğunu belirten Metin Dönmez, “Kamupyu ısrarla ‘başkanım çıkman lazım’ diyor. Hayır, ben ailemle bereberim. Bugün kuş uçurduk, yarın arı da uçurabiliriz. Arı bal yapar. Kuş barışın özgürlüğün simgesidir. Ben birliktelik mesajı vermeye çalıştım. Fakat maalesef herkes başka bir tarafa çekiyor. Buradan milletvekillerine sesleniyorum. Çekin ellerinizi örgütümüzün üzerinden. Bu örgüt bir arada yürümesini becerebilir” dedi.
 
SANDIKTAN NE ÇIKACAĞINI KİMSE BİLEMEZ
 
CHP Genel Merkez tarafından demokrasi adına bir genelge yayınlandığını söyleyen Metin Dönmez, meclis üyesi adaylarının Belediye Başkan Adayı tarafından belirlenmesi gerektiğini belirterek, “Bir Belediye Başkan Adayı kendi ekibini kuramazsa seçimi de alamaz, seçimi alsa bile belediyede iş yapamaz. Çünkü sandıktan ne çıkacağını kimse bilemez. Sandıkta yine guruplaşmalar olabilir. Belediye Başkan Adayının hiç çalışmak istemediği kişiler sandıktan çıkabilir. CHP bu tarz hareketlerle elindeki seçimi nasıl versem diye uğraşıyor. Bence Belediye Başkan Adayı kendi ekibini oluşturur. İl örgütüne onaylatır ve seçime gidilir. Ben bu karardan genel merkezin dönmesi gerektiğiine inanıyorum. Sıkıntı çözmek yerine sıkıntı üstüne sıkıntı üretiyoruz” ifadelerini kullandı.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ