İntihar vakaları meclise taşındı

Ülkemizde, asgari ücretin açlık sınırının altında olması, aile içi iletişimsizlik ve insanların her geçen gün borçlarını ödeyemez hale gelmesi sonucu artış gösteren intihar vakaları bÃ?

GÜNDEM 29.11.2013 13:51:00 0
 İntihar vakaları meclise taşındı
EN ÇOK BANKA BORÇLULARI İNTİHAR EDİYOR
MHP Grubu'nun, son yıllarda yaşanan intihar olaylarının araştırılmasına ilişkin araştırma önergesinin görüşülmesine dair önerisi Meclis Genel Kurulu'nda görüşülmeye başlandı. Meclis Genel Kurulu'nda konuşan MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık, dershane borcunu ödeyemediği iddiasıyla intihar eden bir kişinin manşetlere taşınmasına tepki gösterdi. Dershane borcunu ödeyemediği için intihar eden insanların olduğunu kabul eden Işık, “Keşke ödeseydi de intihar olmasaydı. Fakat en çok banka borçluları intihar ediyor. Onları sırasıyla askerler, polisler, öğretmenler ve diğer memurlar izliyor. Bu Türkiye’nin gerçeğidir. Bunu devletin rakamları söylüyor” dedi.
 
2 MİLYONDAN FAZLA KİŞİ HACİZ KISKACINDA
Son 10 yılda 934 askerin intihar ettiğini ifade eden Adil ışık, “8 yılda 200’den fazla kişi kredi kartı borcu sebebiyle canına kıydı. 300’den fazla öğretmen intihar etti. Bunlar görmezden geliniyor” dedi. Kredi kartı borcunun intihar edenlerin en büyük sebebi olduğunun altını çizen Işık, okuma-yazma bilmeyenlerde intiharın en yüksek oranda olduğunu söyledi. Başbakan Erdoğan’ın dershanelerin kapatılmsını istediğini fakat bilimsel gerçeklerin bunun aksini söylediğini belirten Işık, “İntihar edenlerin yüzde 21’i ilkokul mezunu, yüzde 16’sı ise lise mezunudur. Okuma yazma oranı arttıkça intihar teşebbüsleri ve intihar oranları düşüyor. Eğitimli toplumlarda intihar olayları daha az gerçekleşiyor. 2 milyondan fazla kişi bugün haciz kıskacındadır. 10 yılda 8,5 milyon olan icra dosyası sayısı, bugün 20 milyona çıktı. Her evde icra dosyasının olduğu Türkiye’de intihar olması doğaldır. Atanamayan öğretmenler intihar noktasına geldi” diye konuştu.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ