Gözden kaçırmayın

Son noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koyduSon noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koydu

CHP Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayı Metin Dönmez, dün saat 16.00’da düzenlediği basın toplantısında, Yemek Dünyası Restaurantı sahibi Metin Diyadin Dağ ile arasında yaşanan kavga olayı hakkında açıklamalarda bulundu.
 
BEN VE AİLEM MAĞDURUZ
Yaşanan kavga olayının ardından Yemek Dünyası Restaurant sahibi Metin Diyadin Dağ’ın bir yerel gazateye yalan beyanlarda bulunduğunu öne süren Metin Dönmez, olayda asıl mağdurun kendisi olduğunu belirterek, “Ben kamuya mal olmuş bir insan olarak olayın üstünün kapanmasını istediğim için şikâyetçi olmadım. Ben ve ailem mağduruz. Partim mağdur” dedi. Dönmez, Metin Diyadin Dağ tarafından yapılan açıklamalrın kendisini ve partisini karalamak için yapıldığını iddia etti.
 
 
 
İKİ KEZ YANGIN TEHLİKESİ ATLATTIK
Bahse konu binada kendisine ait bir dükkan ve iki daire bulunduğunu söyleyen Metin Dönmez, “En alt katta Yemek Dünyası Restaurantı var. Bunlar binanın bodrumunu ve sığınağını işgal etmiş durumdalar. Yine de esnaf oldukları için sesimi çıkarmadım ve bodrum kat ile sığınağı kullanmaları için diğer bina sakinleriyle birlikte imza verdim. Zaten izin vermesek de kullanıyorlardı. Bunlar önemli değil. Ancak Binada 2 bacaları var. Bu bacalar yüzünden iki kez yangın tehlikesi atlattık. Kendilerini çok kez uyardım. Yaklaşık 15 gün önce de bu sorun nedeni ile kendileri ile tartıştık” dedi.  Yıllar önce oturdukları başka bir evde büyük bir yangın çıktığını söyleyen Metin Dönmez, kendisinin ve ailesinin bu nedenle bu konuda çok hassas olduğunu söyledi.
 
SİYASETÇİ AİLESİNİ KORUYAMAZ MI?
Ak Parti karşısında Çerkezköy’de seçim kazanabilecek tek ismin kendisi olduğunu iddia eden Metin Dönmez, “Bu tür olaylarla beni sindirmeye çalışıyorlar. Üzerimde siyasi oyunlar oynanıyor” dedi. Olay günü eşinin kendisini saat 20.00 sıralarında aradığını belirten Dönmez, “Eşim telefonda bana ‘Nerdesin Sen. Evimiz Yanıyor’ diye bağırdı. Eşim bir yandan oğlum bir yandan telefonda ağlıyordu. Bu sırada ben de kahve ziyaretindeydim. Geldiğimde eşime hakaret ediyorlardı” dedi ve “Siyaset yapan bir insan ailesini koruyamazmı?” diye sordu.  
 
MEŞE ODUNUNU BACAĞIMDA KIRDI
Metin Diyadin Dağ ile sözlü tartışmaya başladıklarını söyleyen Metin Dönmez, “basit bir tartışmada ailemi korumak isterken bana saldırdılar. Metin denen adam bahçedeki meşe odununu alarak bacağımda kırdı. Ortanca kardeşi bıçakla üstüme yürüdü. Kafamda sopa kırdılar. Elimi dahi kaldırmadım. Çünkü bir siyasi partiyi temsil ediyorum” ifadelerini kullandı. Önceki dönemlerde Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’in odasında esnaf ve sanatkarlar odası başkanının oğlunu dövdüğünü iddia eden Dönmez, “Basında hiç yer almadı. Aynı şekilde bir kafede polislerle kavga etti. Basın bunu da yazmadı. Ama benimle ilgili en ufak birşeyde kamuoyuna kavgacı olarak lanse ediliyorum” diye konuştu.
 
KEŞKE EVİM YANSAYDI DA BU OLAYLAR YAŞANMASAYDI
Olay günü yaşadıklarını anlatan Metin Dönmez’in eşi Candan Dönmez, “Olay Perşembe günü saat 20.00’da gerçekleşti. Ben mutfaktaydım. Oğlum salondan koşarak geldi ve ‘anne yanıyoruz’ dedi. Hemen oğlumu da alarak dışarı çıktım. Yolun karşısına geçip evimizin çatısına baktım. Kıvılcımlar çıkıyorduç Dumanlarla kaplanmıştı. Eşimi aradım ve hemen gelmesini söyledim. Daha sonra Yemek Dünyası’na giderek bacanın yandığını söyledim. Dalga geçerek ‘biz fırını yakmadık ki’ dediler. Benim evim yanıyor diyorum. Onlar gülüyor. Keşke evim yansaydı. Keşke biz orada ölseydik de bu olaylar yaşanmasaydı” diye konuştu.
 
BU YAŞANANLAR AK PARTİ’NİN RAKİPLERİNİ BİTİRME POLİTİKASIDIR
Yemek Dünyası sahibinin Metin Dönmez’e sopayla vurduğunu gördüğünü söyleyen DSP Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayı Mesut Kaba ise “Biz Metin Başkanı çekmeye çalışırken bu kez küfür etmeye başladılar. Metin başkan kimseye el kaldırmadı. Fakat ben şunu açıkça söyleyebilirim ki bu yaşananlar Ak Parti’nin rakiplerini bitirme politikasıdır” açıklamalarında bulundu.
 
BEN SAHİPSİZ DEĞİLİM
Tüm bu yaşananların ardından kendisinin Çerkezköy Belediye Başkan Adayı olarak gösterilmeme ihtimali olduğunu söyleyen Metin Dönmez, “Ben aday gösterilmesem bile Çerkezköy’de partimizin 6 aday adayı daha var. Bu yaşananları kamuoyu çok iyi değerlendirmeli. Bu kişilerin ticareten işleri çok bozuk. Yamancak yer arıyorlar. Ben sahipsiz değilim. Çerkezköy halkı bana sahip çıkacaktır” dedi.
 
OLAYI GÜVENLİK KAMERALARI AÇIKLIĞA KAVUŞTURACAK
Metin Dönmez, basın açıklamasının sonunda kavga sonucu meydana geldiğini iddia ettiği bacağındaki morluğu basın mensuplarına gösterdi. Dönmez yaptığı basın açıklamasıyla kendini savunurken, olayı sosyal medyadan anlatan Yemek Dünyası sahibi Metin Diyadin Dağ’dan tüm ısrarlarımıza rağmen herhangi bir açıklama yapmadı. Olay, Yemek Dünyası Restaurant’taki güvenlik kamerasının izlenmesinin ardından açıklığa kavuşacak.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ