Belediye Altyapı ve Yol Çalışmalarını Hızlandırdı

Kapaklı Belediyesi Fen İşleri Müdürü Abdullah Çakmak, Belediyenin her ay düzenli olarak gerçekleştirdiği değerlendirme toplantısında birimin Eylül ayı faaliyetleri hakkında bilgilendirmede bulundu. YapÄ

GÜNDEM 3.10.2013 00:36:00 0
 Belediye Altyapı ve Yol Çalışmalarını Hızlandırdı
YOL ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
 Eylül Ayı içinde asfalt ve beton yol ihalesi kapsamında beton yol çalışmalarının devam ettirildiğini söyleyen Kapaklı Belediyesi Fen İşleri Müdürü Abdullah Çakmak, “Eylül ayı’nda Halide Edip Adıvar Caddesi ile Hoca Ahmet Yesevi Caddesi ve bunlara bağlı sokaklarda yol betonlama çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi. Asfalt yol çalışmaları kapsamında Alaaddin Caddesi ve buna bağlı sokaklarda kaba ve ince reglaj çalışmaları devam ediyor” dedi.
 
KALDIRIMLAR ENGELLİ GEÇİŞLERİNE UYGUN HALE GETİRİLİYOR
İsmetpaşa Parkı ihalesi kapsamında çalışmaların Eylül ayında da devam ettiğini söyleyen Abdullah Çakmak, “Su deposu yapım çalışmaları tamamlandı. Amfi tiyatro oturma basamakları ile sahne kaba inşaatı tamamlandı. Cadde ve Sokaklarda Engelli Geçişlerine Uygun Kaldırım İhalesi kapsamında çalışmalar, Fevzi Çakmak Caddesi’nde tamamlanırken, Volkan Caddesi, Levent Caddesi ve bunlara bağlı sokaklarda devam ediyor” ifadelerini kullandı.
 
SENTETİK ÇİM YÜZEYLİ FUTBOL SAHASI İŞİ TAMAMLANDI
Sentetik Çim Yüzeyli Futbol Sahası İhalesi kapsamında çalışmaların Eylül Ayı içinde tamamlandığını söyleyen Çakmak, “Kanalizasyon ana kolektör hattı döşeme çalışmaları devam ediyor. Atatürk Mahallesi İstiklal Caddesi girişine kadar 800’lük betonarme büz döşendi. Tuna Caddesi girişinde başlayan 600’lük betonarme büz döşeme işi şu an koru Sokak’ta devam ediyor” açıklamalarında bulundu.
 
KANALİZASYON HATTI DÖŞEME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
Kapaklı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin ilçede bozulan beton ve asfalt yolların yama ve tamirat işlerini yaptığını söyleyen Abdullah Çakmak, “Beton ve asfalt yol ihalesi kapsamında Kanalizasyon hattı olmayan veya eksik olan cadde ve sokaklarda kanalizasyon hattı döşeme işine devam edildi. Çeken Caddesi ve bağlı Sokaklar, Fatih Caddesi, Hekim Sokak gibi yollarda kanalizasyon hatları tamamlandı” dedi. Beton ve Asfalt Yol İhalesi kapsamında eksik olan kaldırımların tamamlanması çalışmalarının sürdüğünü söyleyen Çakmak, “Faruk Ilgaz Caddesi ve Halide Edip Adıvar Caddesi tamamlanmış olup Alaaddin Caddesi’nde çalışmalar devam ediyor” dedi.
 
YER TESLİMİ YAPILDI
Fen İşleri Müdürlüğü’ne Eylül Ayı içinde kanalizasyon bağlantısı için 13 dilekçe verildiğini söyleyen Fen İşleri Müdürü Çakmak, “Bunlardan 6 tanesinin bağlantısı yapıldı. Temmuz ve Ağustos ayında gelen bağlantı dilekçelerinden 25’nin bağlantı çalışmaları da gerçekleştirildi. Fosseptik çekimi için toplam 9 müracaat oldu. Bunların tamamı çekildi. Ayrıca Pınarça Köyü’nden müracaatta bulunan 5 vatandaşımızın da fosseptik kuyuları çekildi. Asfalt Yol Yapım İhalesi sözleşmesi imzalandı, yer teslimi yapıldı” açıklamalarında bulundu.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ