Belediyenin Beceriksizliğinden De Mi Ak Parti Sorumlu

CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan'ın Ak Parti’yi hedef alan açıklamalarına Ak Parti Edirne İl Başkanı Müjdat Kahve’den yanıt geldi. Kahve, 'Edirne'de akmayan sulardan, Duman Duman çöplükten, asfaltınÄ?

GÜNDEM 1.10.2013 23:47:00 0
 Belediyenin Beceriksizliğinden De Mi Ak Parti Sorumlu
EDİRNE BELEDİYESİ'NİN BASİRETSİZLİĞİNİ ÖRTMEYE ÇALIŞIYOR
Ak Parti İl Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıda yaptığı açıklamada, CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan'ın Edirne Belediyesi'nin "basiretsizliğini" gündem değiştirmek suretiyle örtemeye çalıştığını söyledi. Gürkan'ın tarihi köprüleri gündeme taşıyarak, köprülerin iktidarca onarılmadığı imajını yaratmak istediğini ileri süren Kahve, "Şehir içi ulaşım asli görevi olduğu halde Edirne Belediyesi bugüne kadar bir tek alternatif köprü yapamadığı için ulaşım tarihi köprülere mahkum olmaya devam ettiği için onlarda sorun yaşandı. Sizin belediye başkanınız attığı bazen 1 metreye varan asfaltları o köprülerin üzerinden temizleyerek yıkılmasını önledi bu iktidar. Ey Sayın Recep Gürkan, CHP'li il genel meclis üyeleri ne yapar. Her şeyi bizden bekleyecekler de neden aday olurlar, neden seçilirler, neden meclis başkanı ve daimi encümen olurlar. Sadece ağlamak için mi?” diye sordu.
 
KÖPRÜLERİN AÇILMASI ENGELLENİYOR
İktidar ve yönetimlerin ağlama mekanizması olmadığının altını çizen Müjdat Kahve, “Sizin zihniyetiniz bazı kurularda hakim olduğu için bu köprülerin açılması engelleniyor. Saraçhane Köprüsünün tamirat işi çoktan bitti. Ama Türkiye'de sayın Başbakanımızın da söylediği oligarşik bürokrasi ve engeller yüzünden açılamıyor köprü. Bunu kendisi de biliyor aslında. Edirne'de akmayan sulardan, Duman Duman çöplükten, asfaltını döktüğümüz halde şehir içi ulaşımını bir türlü çözemeyen belediyenin beceriksizliğinden de mi Ak Parti sorumlu?" ifadelerini kullandı. Kahve, belediye başkanlığına aday adaylığı başvurularının başlandığı, ancak şu ana kadar kendilerine resmi bir başvuru gelmediğini kaydetti.
 
YASAK YOK
Edirne Süt Üreticileri Birliği Başkanı ve Ak Parti üyesi Mustafa Suiçmez de milletvekili Gürkan'ın dün düzenlediği basın toplantısında bulunduğu ithamlarda kendisinin de adının geçtiğini belirtti. Ülkeye damızlık hayvan girişinde yasağın olmadığını ifade eden Suiçmez, "Besilik kuzu, kesimlik kuzu, besilik dana, kesimlik dana girişi söz konusu değil. Dün, Recep Gürkan'ın, (Kapıkule'de tırlar var) dediği. Damızlık bir takım hayvanların girişi var, bugün de var. Gelecekte de damızlık hayvan girişi hiç bir zaman için ülkede kısıtlanmadı, yasaklanmadı. Belirli hususlar yerine getirildikten sonra sağlık raporları sürekli vardı, sürekli devam ediyor. Ancak üreticinin elindeki besilik hayvanın canlı hayvanın piyasasını etkileyecek hayvan gümrüklerden girmiyor" diye konuştu.
 
Haber / Kübra AŞIK