Bu Bölümleri Bitirenlerin İş Kaygısı Yok

Namık Kemal Üniversitesi, Çorlu Meslek Yüksek Okul Müdürü Doç. Dr. Tuncay Gümüş, 'Okulumuzun 3 bölümünden mezun olan öğrencilerimiz istihdam konusunda hiç bir sıkıntı çekmiyor' dedi. GümÃ

GÜNDEM 27.09.2013 22:12:00 0
 Bu Bölümleri Bitirenlerin İş Kaygısı Yok
2 BİN 300 KAYITLI ÖĞRENCİMİZ VAR
Okullarındaki öğrencilerin büyük bir kısmının Trakya ağırlıklı bir yapıya sahip olduğunu ifade eden Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Tuncay Gümüş, "Okulumuzda, İstanbul, Edirne ve Çorlu başta olmak üzere, Trakya ağırlıklı bir öğrenci yapısı var. 4'ü sosyal, 9'u teknik olmak üzere toplam 13 bölümde eğitim öğretim veren okulumuzda, 2 bin 300 kayıtlı ve devam eden öğrenci var" dedi. 
 
ÖĞRENCİLERİMİZ İSTİHDAM KONUSUNDA SIKINTI ÇEKMİYOR
Oto boya kaporta, tekstil ve makine bölümlerinden mezun olan öğrencilerinin, yapılan iş anlaşmaları ve protokoller sayesinde diploma aldıktan sonra hiç beklemeden istihdam edildiklerini ifade eden Gümüş, "Okulumuzdaki üç bölümde bazı sanayi kuruluşlarıyla protokol imzaladık. Bu bölümlerdeki öğrencilerimi okuldaki eğitimlerinin yanı sıra haftanın bazı günleri de bu iş yerlerinde staj görerek pratik ve uygulamalı eğitim alıyor. Daha sonra, yeterlilik gösteren ve diplomalarını başarıyla alan öğrencilerimiz, bu sektörde hiç zorlanmadan iş imkânı buluyor. Hatta, mezun olan öğrencilerimizin büyük bir kısmı staj yaptıkları fabrikalarda ve sanayi kuruluşlarında nitelikli ara eleman olarak istihdam ediliyor. Okulumuzun 3 bölümünden mezun olan öğrencilerimiz istihdam konusunda hiç sıkıntı çekmiyor" ifadelerini kullandı.
 
Haber / Emine LALE