Gözden kaçırmayın

Son noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koyduSon noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koydu

BİR YERDEN BAŞLAMAK LAZIM
T Haber Stüdyolarında gazeteci Şaban Kardeş’e konuk olan CHP Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayı Subaykan Pandar, ‘Neden CHP, neden siyaset?’ sorusuna “Siyasete girmek hep aklımdaydı. Özellikle de yerel yönetimler beni çok ilgilendiriyordu. Yerel yönetimlerle ilgili 5 sene önce de bana bir partiden siyasete girmem ve partilerinden aday adayı olmam konusunda teklif geldi. Fakat o dönemde iş yerimde yalnız olduğum için kabul edemedim. Bu dönem ise kalabalık bir çalışma grubuna sahip olduğum için siyasete vakit ayırabileceğimi hissettim. Türkiye’nin içinde bulunduğu durum, Gezi Parkı olayları, Balyoz Davası derken Ben de bir şeyler yapmak istedim. Çünkü sadece oturup kahvede arkadaşlar arasında konuşmak yetmiyor. Taşın altına elimi koydum. Artık herkesin taşın altına elini koymasının zamanı geldi. Böyle düşünerek, ‘Bir yerden başlamak lazım’ diyerek siyasete girmeye karar verdim” şeklinde cevap verdi.
 
Halk Değişim İstiyor
Yaptığı ziyaretlerde vatandaştan edindiği bilgiler çerçevesinde bir formül geliştirdiğini belirten Subaykan Pandar, “Birlik beraberlik + aday adaylarının birbirine desteği+değişim= CHP. Bu benim formülüm ve bu formülün tutacağına inanıyorum” dedi. CHP’li aday adaylarının tümünün kim aday gösterilirse gösterilsin destek sözü verdiğini ifade eden Pandar, “Halk bir değişim istiyor. Belediye ya da belediyede olan hizmetleri de çok eleştirmiyorum. Belediye başkanlığı yapmak çok zor bir görev. Biz geriye değil, ileriye bakacağız. Yapacağımız projeleri anlatacağız. Büyük projeler için buradayım. Yol asfalt yapmak için gelmedim” dedi. 
 
DEMEK Kİ YAPINCA OLUYORMUŞ
Başkan seçilmesi halinde ilçede 300-500 dönüm üzerine bir üniversite ve çok büyük bir sosyal alan projelerini hayata geçireceğini söyleyen Subaykan Pandar, “Bunlar hayal değil. Ben bu hayallerin gerçekleştiğini Eskişehir’de gördüm. Ne kadar büyük hayallerin gerçekleştiğini gördüm. Orayı görmem benim belediyeciliğe biraz daha ilgimi artırdı. Demek ki yapınca oluyormuş” ifadelerini kullandı. 
 
SİYASETTE DE EN İYİSİNİ YAPACAĞIM
CHP’den aday gösterilmemesi halinde seçilecek adaya destek vereceğini söyleyen Pandar, “Bazı gazetelerde aday olamayanların belediye başkan yardımcısı ya da meclis üyesi olacağı yazılmış. Bizim yönetimimizden böyle bir karar çıkmadı. Belediye başkan yardımcılığı ve meclis üyeliği de çok gurur verici görevler, fakat böyle bir şeye sıcak bakmıyorum” dedi. Siyasi görüşünde ‘kavgacılık’ olmadığını belirten Subaykan Pandar, “Birleştirici olmak istiyorum. Halkın verdiği mesaj da bu. Halk kavga ya da gereksiz eleştiri istemiyor. Doktor olarak en iyisini yaptım. Siyasette de en iyisini yapacağım” dedi.
 
ÇERKEZKÖY’DE DE ŞENLİK OLACAK
Belediye Başkanı seçilmesi halinde ilk icraatının kutlamaları kabul etmekten ziyade teşekküre gitmek olacağını söyleyen Subaykan Pandar, “Bazı yerlerde beni o kadar iyi karşıladılar ki gururlandım. Hemen icraata geçmeyi düşünüyorum. Üniversite kampusu için ne yapabilirim onu danışacağız. Belediyeci arkadaşlarla, Çerkezköy’de üniversite için 300-500 dönüm bir yer bulmaya çalışacağız. 25 yıldır İstasyon Mahallesi’ni nasıl canlandırabiliriz diye düşünüyorum. Benim gençliğim burada geçti. Bu nedenle gençlerin ihtiyaçlarını çok iyi biliyorum. Çerkezköy’de de şenlik olacak. Bunların araştırmasını yapacağım. En iyi, en tecrübelilerden yardım alacağız” dedi. 
 
ÇERKEZKÖY’Ü RENKLENDİRMEK LAZIM
Veliköy ve Kızılpınar’da mevcut belediye binalarının aynen tutulması gerektiğini söyleyen Subaykan Pandar, “Çalışan arkadaşlarla yola devam edeceğiz. Benim planım etkili bir belediye başkan yardımcısı ile buralara daha faydalı hizmetler sunabilmek” dedi. Beldelerin ilçeye bağlanmasının iyi olduğunu söyleyen Pandar, “Oraları mahalle haline getirmek insanları biraz üzdü. En iyi hizmeti, sınırı kaldırmakla vereceğiz. Derneklerin kültürlerinin tanıtılacağı yaz şenlikleri düzenleyeceğiz. Her gün bir dernek düzenleyecek ve herkes katılacak. Her kesimden insanı bir araya toplamak çok önemli. Özellikle de kadınlar ve gençler. Ben buna çok önem veriyorum. Çerkezköy’ü renklendirmek lazım. Ben bunu yapacağımı da tahmin ediyorum. Kızılpınar ve Veliköy olarak ayırmıyoruz. Toplu bir Çerkezköy olarak düşünüyoruz” dedi. Subaykan Pandar, konuşmasının sonunda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun çiftçilerin sorunlarını dile getirmek üzere 28 Eylül Cumartesi günü Lüleburgaz’da gerçekleştirilecek mitinge katılacağını söyledi
 
Haber / Ahmet KARDEŞ