Gözden kaçırmayın

Son noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koyduSon noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koydu

ÇERKEZKÖY’Ü KABUL ETTİREMEDİK
Çerkezköy’ün en önemli ihtiyacının yeni bir Hükümet Konağı binası olduğunu belirten Milliyetçi Hareket Partisi Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, “TBMM’de geçtiğimiz yıl yapılan bütçe görüşmelerinde bu sıkıntı İç İşleri Bakanlığı’na iletildi. Hükümet Konağı’nın yapılması konusunda Çorlu’yu kabul ettirdik, fakat Çerkezköy’ü kabul ettirtemedik. Bu yıl bununla ilgili çalışmalar yaptıracağız. Mevcut Hükümet Konağı Çerkezköy’e yakışmıyor. 3-4 yılda bir bu binayı sel basıyor. Burandan en kısa sürede çıkılması gerekiyor” dedi. 
 
EKSİKLİĞİ İLK GÖREV GÜNÜMDE HİSSETTİM
MHP’li Vekil Bülent Belen’in bahsettiği eksikliği, göreve geldiği ilk günden fark ettiğini söyleyen Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, “Valimiz Ali Yerlikaya ile yaptığımız görüşmelerde kendisinin de bu yönde isteği oldu. İnşallah hep beraber Çerkezköy’e geleceğe yönelik bir bina kazandıracağız. Vatandaşlarımıza daha iyi hizmet sunabilecek, kurumların bir arada toplanacağı binanın eksikliğini hissediyoruz. Bu konuyla ilgili ön çalışmalarımızı yapıyoruz” ifadelerini kullandı.
  
50 YIL SONRASI DÜŞÜNÜLMELİ 
Hükümet Binası’nın 50 yıl sonrası düşünülerek planlanması gerektiğini belirten Bülent Belen, “Çünkü İstanbul’da bulunan Sanayi’nin büyük bir kısmı Çerkezköy’e gelecek. İstanbul’dan taşınacak sanayinin Anadolu’da gidebileceği bir yer yok. O yüzden sanayinin 15 yıl içinde en az üç milyonu Trakya’ya göç edecek. Nüfusun çoğunlusu ise Trakya’da Çorlu, Çerkezköy ve Ergene’ye gelecek. Çerkezköy’ün nüfusu sanayi ile birlikte 500 bine tekabül edecek. Bu nedenle Hükümet Konağı’nın da nüfus artışına göre yapılması gerekiyor” dedi.
 
YASAK YERLERE KONUT YAPILMAMALI
İl nüfusunun yılda 30 bin arttığını söyleyen MHP’li Bülent Belen, “Eskiden Kızılpınar ve Veliköy köydü. Sanayinin yoğun olmasından dolayı göç eden vatandaşlarımız buralara yerleşti. Bu iki beldemiz Anadolu’nun birçok ilçesinden daha büyük bir hale geldi. Van depreminin ardından da Kızılpınar ve Karaağaç inanılmaz göç aldı. Tekirdağ’ın Büyükşehir olması ile birlikte çarpık kentleşmenin ve çağ dışı şehirleşmenin de önüne geçilmesi gerekiyor. Bu konuda mahalli idarelere ve sizlere büyük görevler düşüyor. Bazı belediye başkanları ve ilçe başkanları oy almak için bazı uygulamalara göz yumabilir ama siz mülki amirler olarak bunlara müsaade etmemelisiniz. Yasak yerlere konut yapılmaması için çalışmalar yapılmalıdır” ifadelerini kullandı.  MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel de ziyarette Bülent Belen’e eşlik etti.


Haber / Asım YAVUZ