Milletimiz tarihini destansı zaferlerle süslemiştir

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, üzerinde yaşadığımız toprakların, milletimiz için bir vatan haline dönüşmesinin, şehit ve gazilerimizin canlarÄ

GÜNDEM 19.09.2013 21:39:00 0
Milletimiz tarihini destansı zaferlerle süslemiştir
SEVE SEVE CANLARINI ORTAYA KOYDULAR
Türk Milleti’nin vatan, istiklal ve hürriyeti için şartlar ne olursa olsun, her zaman büyük bir azim ve gönül birliğiyle, düşmana karşı sonuna kadar mücadele ettiğini ifade eden Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, “Milletimiz her zaman tarihini destansı zaferlerle süslemiştir. Bu uğurda seve seve canını ortaya koyan ecdadımız ise ya ‘Şehitlik’ ya da ‘Gazilik’ mertebesine erişmiştir” ifadelerini kullandı.
 
AZİZ HATIRALARINI İLELEBET YAŞATACAĞIZ
Ülkemizin bağımsızlık mücadelesinin zaferle neticelenmesinin temelinde, şehit ve gazilerin fedakârlıkları ve inançlarının yattığını söyleyen Yerlikaya, “Geleceğini, geçmişinin sağlam temelleri üzerine inşa eden bizler, şehitlerimizin ve gazilerimizin emanetine asla leke sürdürmeyecek ve onların aziz hatıralarını, ilelebet yaşatacağız. Bu düşünceler içinde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e “Mareşal” rütbesi ile “Gazi” unvanı verilişinin yıldönümünü ve Gaziler Günü’nü kutluyorum” dedi ve tüm gazilere minnet duygularını sunduğunu söyledi.

Haber / Emine LALE