Karahanlar da aday adaylığını açıkladı

Cumhuriyet Halk Partisi’nde Kapaklı Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıklayan dördüncü ve son isim Karaağaç Belediyesi Kurucu Başkanı Onur Karahanlar oldu.

GÜNDEM 12.09.2013 09:08:00 0
Karahanlar da aday adaylığını açıkladı
SON GÜN BAŞVURDU
Onur Karahanlar Kapaklı Belediye Başkanlığı Aday Adaylığı’nı önceki gün saat 19.00’da ilçe teşkilat binası önünde düzenlenen törende açıkladı. Törende konuşan CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, aday adaylığı başvuru sürecinin 5 Eylül Perşembe günü dolduğunu anımsatarak, “Onur Karahanlar resmi başvuru dosyasını başvuru sürecinin son gününde ilçe teşkilatımıza teslim etmiştir. Bugün düzenlenen törenle de bunu tüm partililere duyurmak istedik” dedi ve Karahanlar’a seçim yarışında başarılar diledi.
 
 
KULA KULLUK ETME DEVRİNE SON
Yerelden genele iktidar yürüyüşünde CHP çatısı altında bulunmaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek konuşmasına başlayan Onur Karahanlar ise kendisini bu anlamlı günde yalnız bırakmayan tüm partililere teşekkür etti. Ünlü şair Nazım Hikmet’in ‘Kapansın el kapıları bir daha açılmasın. Yok edin insanın insana kulluğunu, bu davet bizim’ dizelerine vurgu yapan Karahanlar, “Adamın adamı olma, kula kulluk etme devrine son vermek için huzurunuza çıktık” diye konuştu.  
 
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK OLMAKTIR
Demokratik sol ve sosyal demokrat düşünce yapısına sahip olmanın bir ayrıcalık olduğunu söyleyen Onur Karahanlar, “Demokratik sol ve sosyal demokrat düşünce yapısına sahip olmak, ‘Ne ezilen ne ezen, insanca hakça bir düzen’ diyen Bülent Ecevit olmaktır. ‘Dört nala gelip uzak Asya’dan, Akdeniz’e bir kısrak başı gibi uzanan bu memleket bizim’ diyen Nazım Hikmet olmaktır. En önemlisi de ‘Birinci vazifen Türk İstiklal ve Cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir’ diyerek bizlere bağımsız Türkiye’yi ve Cumhuriyeti işaret eden Mustafa Kemal Atatürk olmaktır” ifadelerini kullandı.
 
TECRÜBEM VE ENERJİM VAR
CHP’nin, Türkiye’nin temellerini atan, Türkiye Cumhuriyeti’ni ve demokrasisini inşa eden bir parti olduğunu kaydeden Karahanlar, “Bu büyük ailenin bir ferdi olmanın sorumluluğunu ve duyarlılığını yaşam felsefesi haline getirdiğim için çok mutluyum” dedi. Konuşmasına partililere özgeçmişinden bahsederek devam eden Onur Karahanlar, “Tecrübem var. Enerjim var. Kapaklı’yı layık olduğu yerlere taşımak için arkadaşlarımla birlikte elimden geleni yapacağım” dedi.
 
VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞMALIYIZ
Önümüzdeki yerel seçimlerin şimdiden hayırlı olmasını temenni eden ve aday adaylığını açıklayan Onur Karahanlar, “Katılımcı belediyecilik anlayışının geliştirilmesi, halk meclislerinin örgütlenmesi, engellilerin kent yönetimine katılımlarının sağlanması, farklı siyasal anlayışların kendini ifade edebilmesine fırsat tanınması, kent meclislerine işlerlik kazandırılması, sömürü düzenini ve adam kayırmayı ortadan kaldıracak yerel yönetimlerin iş başına gelmesi için, CHP’nin yerelde ve genelde iktidar olması için var gücümüzle çalışmalıyız” diye konuştu.
 
GÜVEN KATILMADI
Tören sonunda İlçe Başkanı Kenan Seçkin aday adayları ile birlikte kürsüye çıkarak partilileri selamladı. Onur Karahanlar’ın aday adaylığını açıkladığı törene diğer belediye başkan aday adaylarından Nedim Yılancı ve Zafer Akgün’ün yanı sıra çok sayıda partili katıldı. Törene CHP Kapaklı Belediye Başkan Aday Adaylığı’nı ilk açıklayan Veysel Güven’in katılmaması ise dikkatlerden kaçmadı.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ