Okul ve sanayiciyi kaynaştırmak istiyoruz

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde bulunan 8’inci Meslek Komitesi, meslek liselerini ziyaret ediyor.

GÜNDEM 6.09.2013 10:21:00 0
Okul ve sanayiciyi kaynaştırmak istiyoruz
ZİYARETLER DEVAM EDİYOR
Geçtiğimiz haftalarda Veliköy ve Kızılpınar’daki meslek liselerini ziyaret eeden 8.Meslek Komitesi üyeleri, önceki gün de Halit Narin Endüstri Meslek Lisesi’ni ziyaret etti. 8’inci Meslek Komitesi Başkanı Sebahattin Önal ve Komite Üyeleri Taha Ülker, Sinan Sifil, Ayhan Atasoy, Murat Bakıral ve Yusuf Uyanık, Lise Müdür Vekili Bülent Irıcı ile görüştü.

“KÖPRÜ OLUŞTURMAK İSTİYORUZ”
Ziyarette konuşan 8. Meslek Komitesi Başkanı Sebahattin Önal, meslek liseleri ile sanayici arasında köprü oluşturmak istediklerini vurgulayarak “ÇTSO Bünyesinde faaliyet gösteren 8’inci Meslek Komitesi olarak bir program başlattık. Amacımız Meslek Liseleri ve Sanayiciyi kaynaştırarak, vasıflı eleman yetiştirilmesini sağlamak. Bu bağlamda okulları ziyaret ederek, laboratuvar ve sınıfları geziyor, eksik olan techizatı belirleyerek rapor oluşturuyoruz” dedi.
 
“BAŞARILI ÖĞRENCİLER MESLEK LİSESİNİ TERCİH ETMİYOR”
Önal, başarılı öğrencilerin Meslek Liselerini tercih etmediklerini belirterek “Çocuklar çevrelerindeki insanları model alırlar. Eğer çocukların çevresinde okumuş insanlar varsa, doğal olarak da çocuklarımız okumaya özenirler. Bizlerin yola çıkış amacı da, Meslek Liselerinden mezun olan öğrencilerimizi vasıflı hale getirerek, sanayi kuruluşlarında yüksek ücretle işe başlamalarını sağlamaktır. Bunu başarabilirsek, öğrencilerimizin meslek liselerini tercih etmelerini ve okullarını başarı ile bitirmelerini özendirici hale getirmiş olacağız. Amacımız, öğrenciyi, okulu ve sanayiciyi birbirlerine sevdirmek ve kaynaştırmaktır” dedi.
 
“İŞVEREN VASIFLI ELEMAN BULAMIYOR”
Komite Üyesi ve ÇTSO meclis başkanı Taha Ülker de meslek liselerinin her yıl binlerce mezun vermesine karşılık piyasada vasıflı eleman sıkıntısı olduğunu belirterek “Maalesef işveren vasıflı eleman bulamamaktan şikayet ediyor. Eğitmenlerimiz ise techizatın yetersiz olduğundan ve eğitim sisteminin yanlış olduğundan yakınıyor. Okullarda öğrenim gören öğrencilerimiz, kullandıkları malzemeyi bile henüz tanımıyorlar. Hal böyle olunca bu öğrencilerin mezun olduktan sonra güzel işler yapmasını da bekleyemezsiniz” diye konuştu.
 
“FABRİKALAR STAJYER ÖĞRENCİYE SICAK BAKMIYOR”
Komite Üyesi Taha Ülker’in, ‘Meslek Liselerinde okuyan öğrenciler staj yapacak firma bulmakta zorlanıyor mu?’ sorusuna cevap veren Halit Narin Endüstri Meslek Lisesi Metal Bölümü Öğretmeni Kadir Arda ; “Bizim doğrudan öğrencilerimizi yerleştirdiğimiz yerler var ancak çoğu zaman aynı firmalarda staj yapıyorlar. Maalesef birçok fabrika, stajyer öğrenci çalıştırmaya sıcak bakmıyor” dedi. Komite Başkanı Önal da; “Bizler bu düşünceleri ortaya atarken, sizler kendi tarafınızdan birşeyler üretmeye çalışıyorsunuz, bizler de kendi tarafımızdan çözüm üretmeye çalışıyoruz. Önemli olan birlikte sorunlara nasıl çözüm bulabiliriz sorusuna açıklık getirmektir” dedi.
 
Haber / Asim YAVUZ