ÇTSO, meslek liselerine çıkarma yaptı

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası 8. Meslek Komitesi Başkanı Sebahattin Önal ve üyeleri, vasıflı eleman yetiştirilmesi amacıyla organize edilen meslek lisesi ziyaretleri kapsamında Veliköy ve Kızılpınar?

GÜNDEM 21.08.2013 20:56:00 0
ÇTSO, meslek liselerine çıkarma yaptı
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) 8. Meslek Komitesi Başkanı Sebahattin Önal ve Üyeleri Taha Ülker, Sinan Sifil, Gürel Kızılto, Murat Bakıral, Ayhan Atasoy, Yusuf Uyanık, vasıflı eleman yetiştirilmesi amacıyla önceki gün bazı meslek liselerini ziyaret etti.

İLK ZİYARET VELİKÖY ÇPL’YE
 ‘Meslek liseleri ziyaretleri’ kapsamında Önal ve beraberindekilerin ilk durağı Veliköy Çok Programlı Lisesi oldu. ÇTSO tarihinde bir ilk olan bu anlamlı girişimlerinden dolayı yönetime teşekkür eden Veliköy Çok Programlı Lisesi Müdürü Muzaffer Arslan, “Eğitim sistemimizdeki yanlışlar yüzünden yetiştirdiğimiz öğrencilerin kalitesi düşüyor. Bunun sonucunda da vasıfsız eleman yetiştirir hale geliyoruz” dedi.

DAHA VASIFLI ELEMAN YETİŞTİRİLMESİNİ İSTİYORUZ
Ziyarette konuşan ÇTSO Meclis Başkanı ve 8. Meslek Komitesi Üyesi Taha Ülker de programın amacı ile ilgili bilgiler vererek “Bizler de bunun için buradayız. Daha vasıflı öğrenciler yetişmesini istiyoruz. Bu girişim hem eğitim anlamında hem de ekonomik anlamda olumlu bir adım olacaktır” diye konuştu.
 
YETERLİLİK GÖZDEN GEÇİRİLMELİ
Ülker, öncelikli amaçlarınını, mevcut bölümlerin yeterliliğini gözden geçirmek olduğunu ifade ederek “Öncelikli amacımız liselerimizin mevcut durumunu gözden geçirmek. Bu nedenle atölyelerinizi gezmek istiyoruz. Biz sizleri tanıyıp taleplerimizi dile getirirken, bu süreç zarfında sizler de bizlerden beklentilerinizi dile getirirsiniz. Atölye ve laboratuvarlarınızı yerinde görüp, sektörel anlamda tespitte bulunmak ve bu konuda sizlere nasıl yardımcı olabilirizin cevabını kendi imkanlarımız dahilinde araştırmak istiyoruz” dedi.

“ÖZENDİRİCİ BİR ETKEN OLACAK”
İmkanlar dahilinde karşılıklı taleplerin görüşülmesi gerektiğine dikkat çeken 8. Meslek Komitesi Başkanı Sebahattin Önal da “Biz sanayici gözüyle sektörün ihtiyaçlarını sizlerle paylaşmak istiyoruz. Bu anlamda ihtiyaçlar çerçevesinde açabileceğiniz bölümler hakkında bilgi sahibi olmak istiyoruz. Aynı zamanda da açılacak ve mevcut bölümlerin okul içerisindeki fiziki şartlarının yeterliliği konusunda sizin görüşlerinize ihtiyaç duyuyoruz. Eğer meslek liseleri bu aşamaları katedip eğitim kalitesini arttırırsa liselerin yetiştirdiği öğrenciler de iyi yerlerde yer alacak ve bu da gelecek nesiller için meslek liselerinin tercihinde özendirici bir etken olacak” diye konuştu.

ALIŞILMIŞ ZİYARETLER DEĞİL
Veliköy Çok Programlı Lisesi’nde atölye ve laboratuvarların gezilmesinin ardından ÇTSO 8. Meslek Komitesi, Kızılpınar Endüstri Meslek Lisesi’ni ziyaret etti. Ziyaret dolayısıyla duyduğu memnuniyeti dile getiren Kızılpınar Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Ahmet Üzgün, “Sizlere çok teşekkür ediyoruz. Bunlar alışılmış ziyaretler değil. Bizler de buna alışmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

YARDIM TALEBİNDE BULUNDU
Okullarının yeni olması dolayısıyla çeşitli zorluklarla karşılaştıklarını ifade eden Ahmet Üzgün, “Yeni bir binamız ve son derece iyi durumda bir sınıf donanımımızın olmasının yanında Endüstri Teknik Meslek Lisesi niteliği taşıyan bir okul değiliz. Endüstri Teknik Meslek Lisesi katagorisinde yer almamız için öncelikle atölyelerimizin olması gerekir. Fakat bizim atölyelerimiz olmadığı gibi okul binamızın içinde atölye oluşturabilecek nitelikte sınıflarımız da yok” diyerek Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’ndan prefabrik bir atölye yapımı için yardım talebinde bulundu. 
 
BÜTÇE KOMİSYONU’NDA DEĞERLENDİRİLECEK
Okul Müdürü Üzgün’ün talebi ile ilgili konuşan Taha Ülker, Ekim ayında yapılacak Bütçe Komisyonu’na kadar genel bir çerçeve belirleyip bu doğrultuda bir rapor hazırlayarak konuyu gündeme taşımak istediklerini belirterek “Biz ziyaretlerimizi tamamlayıp ardından okulların talepleri hakkında bu ‘talepleri gerçekleştirebilmek için neler yapabiliriz?’ sorusunun cevabını arayacağız” dedi. ÇTSO heyeti, okulda sınıfları da gezdi.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ