Tekirdağ bayram etti

Tekirdağ'da Ramazan Bayramı devlet - millet kaynaşması içinde coşku ile kutlandı. İll merkezindeki 'Bayramlaşma Programı' Valilik Binası karşısında yer alan Üç Kemaller Parkında, İl Protokolü, STK'l

GÜNDEM 11.08.2013 21:32:00 0
 Tekirdağ bayram etti
PROTOKOL AİLELERİ İLE BİRLİKTE KATILDI
Vali Ali Yerlikaya ve eşi Hatice Nur Yerlikaya'nın kutlamaları kabul ettiği Bayramlaşma Programında; çocuk, genç, yaşlı, amir, memur, köylü, şehirli, esnaf, sanatkâr tüm Tekirdağ halkı birbiriyle bayramlaşma ve kucaklaşma fırsatı buldu. Bayramlaşma Programından sonra Vali Yerlikaya; "Bugün şehrimizde, geçen sene Kurban Bayramı’nda yapmış olduğumuz halkımızla iç içe bayramlaşmanın ikincisini yapıyoruz. 853 bin Tekirdağlı hemşehrimizin hepsinin Ramazan Bayramını yürekten kutluyorum. Bu bayramımız, daha önceki bayramlardan daha fazla birliğimize, beraberliğimize kardeşliğimize vesile olsun diye temenni ediyorum” dedi.
 
KATILIM YOĞUN OLDU
Bayramlaşma Programına; Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi, CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Garnizon Komutanı Ömer Faruk Küçük, Belediye Başkan Vekili Ali Kılıç ve eşi, Vali Yardımcıları Ahmet Büyükçelik, Bekir Sıtkı Kocakundakçı ve eşleri, Vali Yardımcısı ve Özel İdare Genel Sekreteri Mustafa Yel ve eşi, İlçe Kaymakamları ve eşleri, NKÜ Rektör Vekili Prof.Dr. Mustafa Kulaç, İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay Kamuran Ersan, İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz ve eşi,  Siyasi Partilerin İl Başkanları ile üyeleri, STK temsilcileri, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Müdürleri ve çalışanları, Emniyet Teşkilatı personeli ve eşleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
HASTALARI ZİYARET ETTİLER
Bayramlaşma programından sonra Vali Ali Yerlikaya ve eşi ilk ziyaretini, Devlet Hastanesi'ne gerçekleştirdi. Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm.Dr.Yakup Çağ, İl Sağlık Müdürü Dr. Yavuz Akbulut, Halk Sağlığı Müdürü Dr.Mahmut Akdağ, Hastane Yöneticisi Dr. Raif Üzmez ve  Başhekim Dr. Mustafa Doğan  tarafından karşılanan Vali Ali Yerlikaya ve eşi Hatice Nur Yerlikaya ile beraberindekiler, bayramı hastanede yatakta geçirmekte olan hastaları ziyaret ederek bayramlarını kutladılar. Hastanede yatan hastalara acil şifalar dileyen Vali Yerlikaya ve Eşi  ayrıca hastane çalışanlarının ve hastane bahçesindeki refakatçilerin de  Ramazan  Bayramlarını kutladı.
HUZUREVİNDE BAYRAM COŞKUSU
 Vali Ali Yerlikaya eşi Hatice Nur Yerlikaya ve beraberindeki protokol üyeleri ile birlikte Huzurevini  ziyaret edip, burada yaşayan huzurevi sakinlerinin ellerini  öperek Ramazan Bayramını kutladılar. Huzurevi girişinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Resul Darama tarafından karşılanan Vali Yerlikaya ve eşi Hatice Nur Yerlikaya burada Huzurevi sakinleri ile çay içip, sohbet etti ve bir huzurevi sakininin kendi yapmış olduğu elişi eserleri inceledi. Ziyaret sırasında  Vali Ali Yerlikaya,  "Allah büyüklerimizi  başımızdan eksik etmesin, sizleri nice bayramlara ulaştırsın ve uzun ömürler versin” dedi.
 
SEVGİ EVLERİNE BAYRAM ZİYARETİ
Huzurevi ziyaretinden sonra Sevgi Evlerine geçen Vali Yerlikaya, eşi Hatice Nur Yerlikaya ve beraberindekiler, ilk önce kız çocuklarının bulunduğu evi, daha sonra ise erkek çocuklarının bulunduğu erkek yetiştirme yurdunu ziyaret etti. Çocuklara bayram harçlığı dağıtan Yerlikaya, çocuklara çeşitli hediyeler de verdi.
ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİ DE UNUTULMADI
 Ramazan Bayramında, Vali Ali Yerlikaya ve Eşi Hatice Nur Yerlikaya, 1993 yılında Diyarbakır ilinde şehit düşen Onbaşı Şenol Kartal’ın ailesini de ziyaret etti. Şehidimizin annesi Zahide Kartal’ın elini öperek bayramını kutlayan Vali Yerlikaya, "Biz sizin dualarınıza muhtacız. Sizin dualarınızla ayakta duruyoruz. Allah şehitlerimizin şefaatini üzerimizden eksik etmesin" dedi. Ziyarette, Müftü Mahmut Gürlen tarafından da şehit Şenol Kartal için dua edildi.
VATANDAŞLARLA BAYRAMLAŞTI
Vali Ali Yerlikaya şehit ailesinin evinden ayrılırken mahalle kahvesine de uğrayarak kahvede oturan vatandaşlarla da bayramlaştı. Bayramlaşma programında son ziyaret, Batman ili Gercüş İlçesinde uzman çavuş olarak görev yaparken gazi olan Cemil Kuleli’nin evine yapıldı. Gazi Cemil Kuleli ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Vali Yerlikaya ve beraberindekilere teşekkür etti.
 Ziyarette Erkek Yetiştirme Yurdunda kalan çocuklar da kendi yaptıkları el işlerini Vali Yerlikaya ve eşi Hatice Nur Yerlikaya'ya hediye ettiler.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ