Kamu-Sen “önce yemek, sonra istek” dedi

Türkiye Kamu Sen Tekirdağ Temsilcisi Muzaffer Doğan, memurların zam oranlarının belirlenmesi için oturulacak olan toplu görüşme masasına yönelik olarak açıklamalarda bulundu.

GÜNDEM 2.08.2013 21:36:00 0
 Kamu-Sen  “önce yemek, sonra istek” dedi
DAYANAĞI OLAN HAKKIMIZI İSTEDİK
Öğretmenevinde düzenlenen iftar programında Türkiye Kamu Sen Tekirdağ Temsilcisi Muzaffer Doğan gazetecilerle bir araya geldi. Türkiye Kamu Sen Tekirdağ Temsilcisi Muzaffer Doğan, memurların zam oranlarının belirleneceği toplu görüşmeler ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Doğan grev hakkı olmayan bir uygulamanın, tam anlamıyla bir sendikal özgürlük olmadığını belirterek, Türkiye Kamu Sen olarak en önemli taleplerinin kamu görevlilerinin hakkı olan toplu sözleşmenin, grev ve siyasete katılma ile birlikte kullanılabilmesi yönünde olduğunu söyledi.
ADALETSİZLİKLER GİDERİLMELİ
Doğan, sendika olarak taleplerini 4 ayrı kategoride dile getirdiklerini belirterek, "Bu noktada Türkiye Kamu Sen olarak taleplerimizi dört ayrı kategoride değerlendirdik. Bunlardan birincisi; ek ödeme, özel hizmet tazminatı ve ek gösterge uygulamalarında ortaya çıkan adaletsizliklerin giderilmesi ve oranlarının artırılarak gerçek anlamda ücret adaletinin sağlanması. İkincisi, kamu görevlilerinin kendileri ve ailelerinin insanca yaşaması için yetecek düzeyde ücret almalarını sağlamak amacıyla talep edilecek maaş artışları. Üçüncüsü; sendika üyesi olan kamu görevlileri ile üye olmayanlar arasında fark oluşturmak adına sendika üyesi kamu görevlilerine ödenen Toplu Sözleşme İkramiyesinin artırılması. Dördüncüsü ise kamu görevlilerinin çalışma şartlarının düzenlenmesi ve iyileştirilmesidir" dedi.
TALEPLERİMİZ KARŞILANABİLECEK STATÜDE
Taleplerinin karşılanabilir nitelikte olduğunu, karşılanmasının da siyasetçilere bağlı olduğunu belirten Doğan “Kısaca genel bir değerlendirme yaparak, özetlemeye çalıştığım taleplerimizin karşılanması, memurlarımızın yıllardır biriken sorunlarının çözülmesi için büyük bir adım olacaktır. Taleplerimiz, geçerli temellere dayanan, son derece makul ve karşılanabilir bir şekilde hazırlanmıştır. Gereken ciddiyet ve azim gösterildiğinde, tüm taleplerimizin karşılanacağından eminiz. Taleplerimizin karşılanmaması için tek engel, siyasetçilerin ekonomik tercihi olacaktır. Kamu görevlilerini mutlu etmek, siyasetçilerin göstereceği iradeye bağlıdır. Ekonomik tercihler, vatandaşlarımızı mutlu etme ve geliri adil paylaşma yönünde kullanılırsa kamu görevlilerinin yüzü bir nebze olsun gülecek ve zedelenmiş olan itibarı iade edilecektir” ifadelerini kullandı.
 
Haber / Ahmet KILAVUZ