AK Partili Vekiller Gündemi Değerlendirdi

Tekirdağ AK Parti milletvekilleri Ziyaeddin Akbulut, Özlem Yemişci ve AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Kambur, AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığı binasında, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla gazeteci

GÜNDEM 25.07.2013 10:14:00 0
 AK Partili Vekiller Gündemi Değerlendirdi
AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığı binasında gazeteciler ile bir araya gelen partinin Tekirdağ milletvekilleri Ziyaeddin Akbulut ve Özlem Yemişçi, şehir gündemini değerlendirdi.
 
TEKİRDAĞ’A YENİ ADLİYE BİNASI YAPILACAK
Tekirdağ'da devam eden yatırımlarla ilgili bilgi veren Milletvekili Akbulut, "Şehrimize yeni bir adliye binası kazandırmak için 7-8 yıldır uğraşıyoruz. Bir arsa sorunu vardı. Bu çözülerek adliye için eski cezaevinin yeri uygun görüldü ve buraya yeni adliye yapılması kararlaştırıldı. Yeni adliye 25-30 bin metre kareli bir alana yapılacak. Adliye yapımı için son aşamaya gelindi. Çok yakın bir zaman zarfında ihale aşamasına geçilecek." dedi.
 
YENİ YAPILACAK HASTANE İHALEYE AÇILIYOR
Şehir hastanesinin yakında ihale edileceğini kaydeden Akbulut, "450 yataklı hastanemizde de sona gelindi. Hastane yerimiz belli oldu. Eylül ekim ayı gibi ihale edilecek. Kısa zamanda bitirilerek Tekirdağlı vatandaşlarımızın hizmetine sokulacak. Köylerimizi de sıcak asfaltta kavuşturuyoruz. 103 kilometrenin ihalesi yapıldı, yakında asfaltlama çalışmasına başlayacağız." dedi.
 
HAYRABOLU YOLU YENİDEN ASFATLANACAK
Tekirdağ- Hayrabolu yolunun duble yol olması ile ilgili soruları yanıtlayan Akbulut, şunları kaydetti: "Bu yolumuzun asfaltı yeniden yapılacak. Duble yol için erken olduğu görüşü hakim. Şimdilik duble yol düşünülmüyor. Belki ilerleyen zamanlarda yapılır." 
 
ÖZEL İDARE BİNASI KAYMAKAMLIK OLACAK
Tekirdağ'ın 3 yeni ilçesine kaymakam atamasının yapıldığını hatırlatan Ziyaeddin Akbulut, "Merkez Süleymanpaşa ilçesine kaymakamımız atandı. Özel İdare'nin binası yeni kaymakamlık binası olacak. Yeni kaymakamlıklarla birlikte bina açığı olacak. Bina sorununu ortadan kardırmak için kiralama yoluna gideceğiz."diye konuştu.
 
TEKİRDAĞ BELEDİYESİ YOLSUZLUKLARLA ANILIYOR
Tekirdağ Belediyesi'nde yolsuzluk yapıldığını iddia eden Akbulut, "Tekirdağ Belediyesi yolsuzluklarla anılır bir duruma geldi. Belediye rüşvet ve yolsuzluklarla anılıyor. Belediye başkanı dışında üst düzey yöneticileri içeride. Muratlı Caddesi'nde batağa saplanan bir belediye var. Bu durumun böyle olmasına üzülüyorum." dedi.
 
TEKİRDAĞ'A 3 SANTRAL
Tekirdağ'a 3 enerji santralinin yapılmasının planlandığını aktaran Akbulut, "Enerjide yeni kaynaklar arayışı var. Bunun için Malkara'ya termik santral yapılması planlanıyor. Buradaki geniş kömür rezervlerimiz değerlendirilmiş olacak. Şarköy'e ise doğalgaz çevrim santrali planlanıyor. Çalışmalar devam ediyor. Bu bölgemizde bir noktada doğalgaz bulundu. Birçok noktada da doğalgaz arama çalışması devam ediyor. Marmara Ereğlisi'ne de termik santral planlanıyor. Fakat burada santrale vatandaşlarımız tepkili. Bir bu tepkileri yerinde karşılıyoruz. İlgili bakanlıklara bu tepkileri ilettik. Burada bir kömür rezervi yok. Buraya yapılması da mantıklı değil."diye konuştu.
 
Haber Merkezi